Tropiki (triki) cz.2

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tropiki (triki) cz.2

Post »

Ja stawiam na biel z delikatnym fiolecikiem :D
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Kama, znając moje szczęście do NN, które się okazały białymi, to w tym przypadku też ten fiolecik poddaję pod wątpliwość ;:306 Gdyby jednak był taki jak piszesz, to oszalałabym z radości.
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

To trzymam mocno kciuki ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Ja myślę a uwierz mi są duże szanse że to będzie taki delikatny żółty z ciemniejszą warżką trzymam za to kciuki. Niecierpliwa jestem ;:65 Chyba też czasem tak masz ;:224
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

;:oj ;:oj ;:oj Żółty, o mamo!
Karnova pisze: Niecierpliwa jestem ;:65 Chyba też czasem tak masz ;:224
Wiki, gdybym nie miała, to wkrótce zakwitłaby pewnie mini z podwiniętym pędem, a przez moją niecierpliwość nie poznam jeszcze jej koloru ;:145
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Janeczko nie łam się miałam taki sam wypadek tzn. Mój N chciał pomóc pędzikowi i trach pęk... ;:223 Także rozumiem. Czekaj na drugi pędzik na pewno niedługo się pokaże ;:168
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój MM też miał zalany stożek wzrostu, dlatego myślałam, że to chodzi o moją szkaradę. :D Na razie keiki będzie rósł wolno, ale za to później powinien troszkę przyspieszyć - przynajmniej u mnie tak było. Zraszałam go codziennie rano, ale nie wiem, czy właśnie to mu pomogło.
Ja też przyłączę sie do obstawiania koloru :D Myślę, że będzie żółty z ciemną, może bordową warżką. :D Czyli taki, jakiego sama bym sobie życzyła... :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Jak można obstawiać, to ja typuję krówkę fioletowo białą ;:108
Awatar użytkownika
mara
200p
200p
Od: 24 lip 2013, o 09:54

Post »

kamikami26 pisze:Ja stawiam na biel z delikatnym fiolecikiem :D

tak samo obstawiam. :)
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Słuchajcie, przeurocze jesteście w tym typowaniu koloru kwiatków. Dzięki Wam uruchamiam również swoją wyobraźnię. Toteż obstawiam, że moja miniaturka będzie miała kwiatki.... białe ;:306
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Pierwsze zaskoczenie dopadło mnie w pracy, kiedy to po powrocie z delegacji, przełożona przekazała mi informacje, iż na poczcie jest dla mnie przesyłka, w bardzo długim kartonie. Pierwsze skojarzenie storczykomaniaczki? Storczyk !!! Jednak błyskawicznie uruchomiłam nadszarpnięte ostatnimi czasy myślenie, przeszukałam czeluście pamięci, zrobiłam rachunek sumienia a następnie rachunek finansowy i ... wyszło mi, że w żaden sposób storczyka zakupić nie mogłam ;:145
Tym bardziej nie mogłam się doczekać wyjścia na pocztę, ciekawość aż mnie uwierała. Kto i co przesłał właśnie dla mnie?
W końcu pobiegłam na pocztę, a raczej pofrunęłam. Rzeczywiście, odebrana przesyłka zapakowana była w długi karton, jednak za długi, jak na storczyka. I tu doznałam lekkiego rozczarowania. Podświadomie chciałam, żeby tam, w tym pudle, jednak spoczywał taki na przykład Phalaenopsis.
Rozpakowanie przesyłki nastąpiło z prędkością odblokowanej maszyny losującej w lotto. Dla mnie, to też było swego rodzaju losowanie. Kiedy uchyliłam rąbka kartonika i moim oczom ukazał się kawałek fizeliny - zaniemówiłam. W tym momencie moje wcześniejsze przewidywania już się prawie potwierdziły. Kiedy z pod połaci fizeliny i papieru wyłuskałam pierwszy kwiatek, nie mogłam pohamować radości, aż krzyknęłam. Na szczęście nikt mnie nie obserwował, pewnie w tym momencie wyglądałam jak... no, dopowiedzcie sobie sami.
Sprawdziłam adres nadawcy. Długo szukałam w pamięci, jednak ja tego adresu nie znałam :twisted:
Rozpoczęło się dochodzenie. Ile ja scenariuszy napisałam w myślach... pewnie co najmniej na kilkuodcinkowy serial... W końcu wpadłam na pomysł - wyciąg z rachunku. Może tu znajdę trop.
Wiążąc pewien przelew z nadawcą (zero pewności, ale od czegoś musiałam zacząć), pozwoliłam sobie wysłać wiadomość z zapytaniem. Nim przyszła odpowiedź, moje nadwątlone serce ledwie biło z powodu stresu.
Wyobraźcie sobie, trafiłam! To była pewna Ania, u której inna forumwiczka zakupiła przecudnej urody Phalaenopsis i podała mój adres do wysyłki. No jak w powieści kryminalnej. Chociaż dochodzenie było dość skomplikowane, to dziś już wiem, kto jest sprawcą. ( ;:196 ;:196 ;:196 dla oskarżonej). Teraz czekam, czy przyzna się sama przed Wysokim Sądem i Ławą Przysięgłych, czy trzeba będzie siłą nakłonić.

Dowód rzeczowy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przy oświetleniu trudny do sfotografowania, gdyż przede wszystkim bardzo wysoki, i skomplikowany kolorystycznie. Przybliżenie na kwiatek, oddaje jednak jego rzeczywiste barwy ;:167

Przygotujcie szybciutko wazonik, wodę i keramzyt, a nawet namiocik foliowy, bo tymczasem, po tej akcji, to ja nadaję się do reanimacji ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
mara
200p
200p
Od: 24 lip 2013, o 09:54

Post »

Niezła niespodzianka ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale super niespodzianka. Coś niesamowitego, kurcze przesyła z zaskoczenia a tam takie cuuudo! Zazdroszczę Ci przygody, rewelacja.
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Janeczko cieszę się że, niespodzianka się udała przyznaje się przed Wysokim Sądem że, uknułyśmy tą intrygę z Anią (Dufin) ku uciesze Wysokiego Sądu ;:196 Cudny kwiatek ;:215
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

hehe.. nareszcie jesteś Janeczko :D Biłyśmy się z Wiki po głowach bo śledziłyśmy paczkę i ciągle widniała informacja, ze zostawiono awizo, bałyśmy się, ze gdy pójdziesz na pocztę to wszystkie kwiaty oblecą :D Pisać też nie chciałyśmy żeby nie psuć niespodzianki :D Szukałyśmy czegoś żółtego, ale teraz storczyków jak na lekarstwo :wink: Fajnie, ze udało nam się Cię zaskoczyć ;:196

P.S.kwiatuszki chyba trochę obleciały i pędzik żółknie.. szkoda :( ale może odbije :wink:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”