Sukulenty Mataana
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sukulenty Mataana
Qrcze, aż szkoda tych wszystkich pączków...Jeszcze ma być ciepło, więc może akurat zdążą...U mnie uparcie też chcą, ale słońca mają zbyt mało. Fajne widoczki, takie lubię 

- H. pillansii powinna dać radę, H. schneideriana - wątpiępiasek pustyni pisze:Jeszcze ma być ciepło, więc może akurat zdążą...

Mateusz
- marta_lara
- 500p
- Od: 12 mar 2012, o 22:28
Trzymamy kciukimataan pisze:- H. pillansii powinna dać radę, H. schneideriana - wątpiępiasek pustyni pisze:Jeszcze ma być ciepło, więc może akurat zdążą...

Nowości gruboszowe: Crassula ovata ?Blue Hale?, Crassula ovata "Hummel's Sunset" x2, Crassula ovata "Variegata" x3- od jednej z forumowiczek (Krysi- Krysp50) i całkiem spora Crassula ovata "Hobbit" od znajomej, która stwierdziła, że "i tak ma już za dużo kwiatków..."

Mateusz
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Urocze stadko
Pięknie się latem będą komponować wybarwione 

Super nowe nabytki

Ale nie no nie narzekaj - hobbitek już jest dosyć pokaźny 

- _LeNa_
- 500p
- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Cóż za fantastyczna gromadka
Nic tylko podziwiać.. 

Dzięki Magdo
A jeśli chodzi o podziwianie, to niedługo będziemy cieszyć oczy Twoim kwitnącym grubasem 

Mateusz
- _LeNa_
- 500p
- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Mateuszu grubcio rzeczywiście coś kluje, niestety powolutku..
Trzeba będzie jeszcze poczekać na kwiaty, ale jak coś w tej kwestii się zmieni, to oczywiście podzielę się z Wami 

- WIOLETTA011
- 100p
- Od: 4 wrz 2013, o 23:54
- Kontakt:
Cześć-Mateusz-odwdzięczam się wizytą w śród twoich doniczek-kolekcja super i wcale nie taka mała!!!!!!!!!!!Zainteresowały mnie stapeliowate-czy st. grandiflora już kwitła a może ją przegapiłam?Ja czekam na Phiaranthusa geminatus red i stapelię flavopurpurea yellow jedną z tych dwóch które nie śmierdzą-ale to będą maluchy więc zanim zakwitną nacieszę oczy twoimi egzemplarzami-suuuuuuuuuuppppeeeeeeeeeerrrrrrrrrr!!!!!!!
Śmieć nawet w szczerozłotej misie zawsze będzie śmieciem,a róża nawet w wyszczerbionym wazonie zawsze pozostanie różą -pozdrawiam Wiola
Kaktusy i liściaste-Wiola
Działka
Kaktusy i liściaste-Wiola
Działka
Dzięki za odwiedziny
Jeśli chodzi o stapeliowate, moje to też w większości przedszkolaki
S. grandiflora i O. variegata zawzięły się i nie kwitną u mnie, zarazy jedne
Stapelia flavopurpurea to jedna z tych, które chciałoby się mieć, także jeśli Ci się kiedyś rozrośnie, to może ubijemy jakiś mały interesik... 

Mateusz