Zielony Świat Moniki cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 7

Post »

Witam kochani :wit

Wczoraj piękna pogoda utrzymała się prawie do wieczora, więc porobiłam troszkę porządków na balkonie i już nie ma wyjścia - czas zacząć wynosić roślinki i zrobić segregację które zostają a które idą na śmietnik ;:108

Bilans letni balkonowy:
- pelargonie bluszczolistne - tak - zwiększamy ilość i szukamy szczepek fajnych odmian - już podjęłam pierwsze kroki w tym kierunku :uszy
- pelargonie stellary - zdecydowanie tak - już mam szczepki nowych odmian - udało mi się wymienić na moje ;:215
- pelargonie angielki - pomimo zdecydowanego uwielbienia tych odmian przez mączlika i mniej obfitego kwitnienia - i tak je lubię - więc jestem na tak - już sadzonkuję nowe od Justynki i może uda się zdobyć kilka innych z wymianek ;:108
- pelargonie o kolorowych listkach - no się wie że tak ! jak najbardziej ;:215
- pelargonie tulipanowa i rabatowe odmianowe - nie, za duże są, zajmują za dużo miejsca ;:185 do śmietnika ;:108 ale pobiorę szczepki - może ktoś będzie chciał?
- fuksje - oj zdecydowanie tak tylko potrzebują innego rozstawienia ma balkonie i więcej uwagi ;:131 Trzy mi nie zakwitły wcale bo miejscówka nie ten-tego i coś mi jedną podjadało - ale do zimowania i sadzonkowania idą wszystkie ;:108 chociaż nie wszystkie są okazem zdrowia i trzeba będzie się nagimnastykować z pobraniem jakiś normalnych szczepek ale próbować trzeba ;:215
Hm, no i oczywiscie cytrynka, 3 kloniki i 2 passiflorki - i już nie mam miejsca na nic ;:306

Bilans letni działkowy:
O, tu już gorzej bo na razie jestem na etapie wszystkolubienia i wszystkopodobania ;:306 roślinek mam już sporo, część u mnie porozsadzana po kątach działki a część rezyduje u mamy na działce. Dopiero w przyszłym roku roślinki trafią na mniej lub bardziej docelowe miejsca ;:224 Na razie jestem na TAK :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia Amara - ja ci dam fioletowy ;:306 ja sie skłaniam bardziej ku kremowemu z drewnianymi balustradami i tarasem ;:108
Agatko pomidorzanko - taaaaaa, i wieżę straznicża z dzwonem dobuduję ;:306 i fose i most zwodzony ;:306
Bożenko baasik - witaj kochana ;:196 niestety awaria laptopa pokrzyżowała plany zdjęciowe ;:185 może uda się coś odzyskać ;:108
Deissy - witam cieplutko ;:196 dziękuję za miłe słowa ;:168 pelargonie zawładnęły moim sercem w tym roku ;:167
Marzenko - witaj ;:168 dach jest zabezpieczony, tatuś o to zabał ;:108 belki zostaną widoczne ;:215
Grażynko - dziękuję ;:196 u mnie nie pada od wczoraj ;:oj ale jest pochmurno ;:219 kawusię zaliczyłam, teraz herbatka zielona ;:304
Iwonko - i jaki przylepny ten słodziak ;:306 a jak coś chce to sama chodzaca słodycz ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

a jak coś chce to sama chodząca słodycz
A skąd ja to znam ;:306 , moja Sonia nie jest inna ;:108
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Kochana jakbyś pelargonie tulipanowa i rabatowe odmianowe te co do śmietnika chcesz dać ;:202 to ja się zgłaszam po szczepki,mam wielgachną donice i wszystkie kwiatki mi w niej nikną.......a tak to bym miała i pięknie i bujnie :) Jak będziesz miała jeszcze jakieś szczepki pelasi na "zbyciu" ja biorę daj mi tylko znać :)
Ja miałam w tym roku zwykłą czerwoną i też mnie zaczarowała.Są trwałe piękne i szybko rosną....nic dodać nic ująć.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Czyli większość zostawiasz :) a mnie akurat pelargonie rabatowe bardzo się podobają :) ale jak się ma mało miejsca a tak wspaniałe roślinki to trzeba wybierać :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Monia jaka altanka ;:oj łał ;:oj jastescie miszcze ;:63
Hej...jakie rabatowe pelargonie chcesz wywalać co :?: Tulipanowej sadzoneczke poprosz i mi zostaw ;:180
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siemanko :wit

Witam was cieplutko w piąteczek ;:138 pogoda jak na razie bezdeszczowa co jest ogromnym sukcesem po ostatnich ulewach ;:215 Działeczka ma szansę przeschnąć i może jutro nie wpadnę w błotko po kolana ;:306

Iwonko - no niby tylko piesek ale jak moja sunia wczoraj strzeliła mi minkę na widok ptasiego mleczka to aż sie popłakałam ze śmiechu ;:306 A wiesz jak królik ucieka z kawałkiem ptasiego mleczka w pyszczku przed goniącym go pieskiem?? Baaaardzo szybko ;:306
Deissy - oj tam oj tam ;:224 no przecież wiadomo że najpierw szczepki pobiorę bo bym chyba przez wyrzuty sumienia nie mogła spać po nocach ;:224 to że mi się nie spodobały to nie znaczy że ktoś inny się nie ucieszy ;:196 No i nie że się nie sposobały tylko są za duże na mój balkonik - wolę bardziej kompaktowe jak stellary ;:215
Celinko - zgadza się, większość pelargonii i wszystkie fuksje idą na zimowanie do pracy ;:215
Dorotko - nareszcie jesteś ;:196 dobra dobra, będę szczepki ;:172

Udało mi się odzyskać trochę fotek - laptop dalej nie działa ale na szczęście mój M. miał kopie zapasowe w swoim mądrym smartfonie ;:180 Więc kochani - moje fuksje - zdjęcia z końca sierpnia ;:173

Cymon

Obrazek

Obrazek

Cymon, Tamara i Celia

Obrazek

Tamara

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Celia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marcus

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Claudia

Obrazek

Roesse Plato

Obrazek

New Millennium

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Leon

Obrazek

Peggy

Obrazek

Obrazek

La Campanella

Obrazek

Obrazek

Pinto de Blue

Obrazek

Obrazek

Nie zakwitły mi 3 fuksje - Annabel, Lambada i Izabela Cieszyńska - ale to z mojej winy bo miały kiepską miejscówkę i zapomniałam je opryskać na robale i coś mi je podjadało ;:224 No ale mam nadzieję że za rok nadrobią ;:215
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rany...jaka piękna kolekcja fuksji :shock: . Ile ty tego zgromadziłaś, trzeba przyznać że są piękne. ;:180
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu - dziękuję ;:196 bardzo lubię fuksje mimo iż trudno im zapewnić komfortowe warunki bo mam bardzo słoneczny balkon ale jakoś dały radę. Policzyłam że mam 15 odmian :uszy niestety nie wszystkie miały jednakowe warunki i przez to nie wszsytkie kwitły. Koniecznie muszę pomysleć nad innym ustawieniem doniczek na przyszły rok ;:108 chyba dokupię jeszcze ze dwa te białe uchwyty na doniczki i powieszę na pergoli - sprawdzę czy się zmieszczą i jeśli tak to tam będą miały fuksje lepiej ;:138
x-grey
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 lip 2013, o 15:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit O jakich białych uchwytach na doniczki myślisz Moniś?
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Ale cudne ;:oj
Już sobie 3 zapisałam w kajeciku....będę na wiosnę błagać ;:131
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko - chodzi mi o coś takiego - kupowałam w Obi - to białe metalowe z podstawkiem - zobiłam sobie haczyki w pergoli i powiesiłam ;:108

Obrazek

Joluś - a które zapisałaś sobie jeśli można wiedzieć ;:224 na pewno będę robić sadzonki ;:196
x-grey
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 lip 2013, o 15:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aha! Takie cosik. Sezon na balkonowce póki co się kończy ale można już myśleć o przydatnych gadżetach na nowy ;:224
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko ja już zaczęłam planować co i gdzie posadzę w przyszłym sezonie ;:306
Awatar użytkownika