Witajcie kochani. Pierwsze dni po urlopie są bardzo ciężkie. A dzisiejszy dzień był straszny. Tak się we mnie w środku trzęsło że nie wiem. Pierwszy raz tak miałam. A jeszcze szef ciągle przychodził i narzekał na pracowników, nawet krzyczał na szczęście nie na mnie ale może to od tego tak mi się telepało w środku, nie wiem. Cieszę się że weekend i odpocznę znowu bo poniedziałek zapowiada się bardzo ciężki.
U mnie cały dzień pada i tak się zastanawiam czy już roślinki to za mokro nie będą miały. Martwię się o cebulowe czy nie pogniją.
anabuko1-Aniu dziękuję, tak już jest ze zawsze coś do koszyka wpadnie
alicjad31- Alu daje ale cóż można zrobić. Fajnie że się tobie podobają

, ja wierze tylko w piątki trzynastego odkąd pamiętam zawsze miałam pecha. A i jeszcze jak się wybieram na zakupy i zobaczę nieparzystą liczbę zakonnic to zakupy nieudane.
reniusia20-Renatko cebulki są dopiero od wczoraj a wcześniej co były to myślę ze to jakieś pozostałości z tamtego roku bo było ich bardzo mało i szybko się rozeszły. Krokusy to moje marzenie kiedyś posadziłam i żaden mi nie zakwitł, mam nadzieję że teraz będzie lepiej

Żółty też mi się podoba i najpierwszy trafił do koszyka
Paulii witam w moich skromnych progach. Dziękuję za pochwały , cieszę się że podobają się Tobie moje zakątki, rabatki w ogrodzie

Na skalniku bardzo dużo mam pozakopywanych doniczek z tulipanami, hiacyntami, zimowitami. A jeśli chodzi o bylinki to postanowiłam ze będzie na nim dużo rojników, rozchodników i macierzanek.
iwwa-Asiu cebulki zawsze zakopuję w doniczki po roślinkach. Zbieram nie wyrzucam. Zawsze na jesieni się przydadzą. Zrobiłam rabatkę z dużą ilością tulipanów, a żeby później na niej nie było smutno to będą aksamitki a jesienią rozchodniki. Rabatkę z tulipanami tylko 5 można zobaczyć w mojej pierwszej części. Teraz jest więcej doniczek zakopanych i mam nadzieję ze efekt będzie ładny.
jonatanka-Joasiu wszystkie tulipanki kocham i te pełne , pojedyncze, papuzi, czy inne, wszystkie pięknie kwitną
gracha-Grażynko mam taką nadzieję bo jak zaobserwowałam to u mnie najbardziej kolorowo jest właśnie wiosną.
-- 13 wrz 2013, o 18:08 --
maika-Elu to wszystkie będziemy miały kolorowo w ogrodach na wiosnę

, podziwiam ja bym nie potrafiła oprzeć się pokusie i nie kupić więcej. W biedronce zawsze można taniej kupić cebulki kwiatów niż w innych supermarketach. I jest ich do tego więcej.