Aniu- anym, cieszę się, że mnie znowu odwiedziłaś. Ja też wczoraj spacerowałam po Twoim zielonym świecie. Ale ty masz wszystko pięknie i gustownie urządzone. U nie to groch z kapustą, doslownie i w przenośni, bo często kwiaty sąsiadują z warzywami. twój zielony swiat to dla mnie niedościgniony ideał. Muszę tam jeszcze pobuszować
Madziu, przede wszystkim nie załamuj się.
Nie kupuj niczego pochopnie, aby tylko zazielenić altanę. Piszesz,że u Ciebie mało powojników. Myślę, że teraz na przełomie lipca i sierpnia pojawi się kolejny rzut. Na alle... rzeczywiście drogo. Ja dzisiaj byłam w swoim ogrodniczym i niespodzianka

nowe powojniki. Podrożały, bo z 17 zł wiosną na 19,90, ale sprzedawca spóścil na 18,50- miałam farta. Gdybyś mieszkała bliżej, albo ktoś ze znajomych wybierał się w tę okolicę, to chętnie Ci kupię i podam. Napisz mi , jeżeli chcesz, na PW gdzie mieszkasz, może to się jakoś uda zgrać, świat jest mały a co dopiero Polska. U mnie dziś były:Jerzy Popiełuszko, Danuta, Barbara, Rasputin, Piilu, Fujimusume, Warszawska Nike, Julka, Ashva.
Moje zakupy
Biały to J. Popiełuszko- kwitnie obficie, od maja to pierwszych przymrozków, bezproblemowy, polski dostosowany do naszych warunków, zawsze go chciałam mieć.
Niebieściutki to Fujimusume- kwitnie czerwiec-wrzesień, japończyk, już raz mi padł na uwiąd, ale nie daję za wygraną i teraz go przypilnuję bardziej.
Tu dla porównania President i Fujimusume. (Zdjęcie marnej jakości i na dodatek nie obrócone.

)Ten kolor lazurowoniebieski mnie uwiódł.
Aniu-czar_na, daj sobie i liliom szansę jeszcze jedną. Moje lilie w większości powyżerała nornica, ale nie rezygnuję z nich. Mój JPII zaczyna kwitnąć i ma mnóstwo nawiązanych pąków. Urósł też niesamowicie. Myślę, że na Twoim też lada dzień pąki się pojawią. Daj mu trochę czasu, przecież on będzie kwitł aż do mrozów. Nie wiem, jak nawoziłaś wiosną. Może było zbyt dużo azotu i dlatego tak rośnie w górę. Spróbój podsypać trochę nawozu ze zwiększoną zawartością potasu i fosforu. Albo jakiś specjalny dla powojników.
Aniu-sweety, wiem, że chcesz biały, zobacz jednak jakie piękne są: Lemon Dream, Lemon Beauty