Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

Deszcz bardzo przyśpieszył im przekwitanie ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak rh i azalie kończą swoj okres ale przed nami jeszcze wiele pięknych ogrodowych chwil.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Witaj Dosiu. Przywędrowałam z ogrodu Robaczka i bardzo się cieszę, że tutaj trafiłam. Ogród jest kolorowy, uporządkowany i miły dla oka. Pozwolisz, że będę wpadać i podglądać co się u Ciebie dzieje ;:109 ?
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

O jak fajnie,nareszcie ktoś z lubuskiego ;:224
Piękny masz ogród i wiele roślin...np róże,które uwielbiam i kocham ;:167
Chętnie będę Cię odwiedzać ;:108
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Magdo i Annes witam w moim ogrodzie. Super, że jesteście. Zapraszam. Do Was też zajrzę ;:138

Róż mam kilka, z mojej dawnej kolekcji to zaledwie 1/3 ale po rozmowach na formu juz planuję odnowić moją dawną pasję ;:138
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jestem i ja Dosiu :wit Fiu fiu kochana...jaki ładny dopieszczony ogród ;:173 Robisz piekne nasadzenia z drzew, które kocham ...no i buków u ciebie dostatek a jeszcze jeden w planach ,klony ;:224 Kamcory masz przepiekne ...cudne....i to jeszcze gratisowe , to zanczy miec szczęście :uszy Czy ja dobrze podczytuje ,że rózyczki w planie.... ;:333 brawo ;:215
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

witaj i w mojej bajce Doroto :wit Kamole mam fajne, nie? A jak je rozstawiałam na działce to wszyscy się patrzyli jak na kosmitkę :heja Ale funkie dałaś na stronę!!! WOW!!! Ja w tym roku dopiero się w nich zakochałam i od razu wymyśliłam dla nich nową rabatę. Teraz się przyzwyczajają do nowego domku i liczę, że za dwa latka będą podobne do Twoich :D
Mam dylemat co do dzielenia funkii. Masz jakieś doświadczenia z ich podziałem? Mam jedną wielką na działce, którą z chęcią bym rozmnożyła bo dość drogie z nich bestie. Próbowałam to zrobic jakieś 3 tygodnie ale mocno siedzi i bołam się ja zniszczyć. Jak myślisz, nie za późno na jej ruszanie, niedługo przeciez będzie kwitła. Teraz wygląda tak:
Obrazek

Pytałam się też EwyRozalki ale jeszcze nie znam odpowiedzi więc pytam się Ciebie.
A może ktoś inny mi coś podpowie? Jest dobra pogoda na przesadzanie więc korci mnie... :wink:
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Przed ulami pusto :roll: Rzepaku nie zbierały, na akacji ciągle padało, teraz zaczynają już kwitnąć lipy. Zamiast trzech rodzajów miodu będzie maksymalnie jedno kręcenie. Pod warunkiem, że przestanie nareszcie padać!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

HEJKA :wit Piękny ogród mnóstwo włożonej pracy i ciekawe aranżacje rabat ;:333
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Fajne macie ule ,ja mam uczulenie ,więc mąż musiał zrezygnować z hodowli pszczół ,ale troche mi smutno z tego powodu :(
fiwonka

Post »

Dosiu, wpadam z rewizytą i brak mi słów po tym, co zobaczyłam ;:180 Twój ogród jest cudowny ;:oj wpędziłaś mnie w kompleksy... Jak dużą macie działkę?
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Ewciu, szkoda że masz uczulenie. Ja się boję pszczół ? bo boli ch?e jak ukąszą ale cieszę się, że je mamy. Mąż się nimi zajmuje ale to był w sumie mój pomysł żeby je hodować. Jakieś trzy ? cztery lata przeczytałam, że wymierają więc postanowiliśmy im stworzyć u nas dom. Okazało się, że mąż zawsze o tym myślał więc podchwycił mój pomysł od razu. Nie dokarmiamy ich cukrem bo nie nastawiamy się na wielkie zyski. Chcemy żeby miód był zdrowy i prawdziwy a pszczoły szczęśliwe i żeby się rozmnażały. Niestety po tej zimie były straty, padły 4 roje.
A funkia rozdzielona chociaż nie było łatwo. Większość sadzonek zmarnowałam bo oddzieliłam je bez korzeni. Poczekamy, zobaczymy. A nóż się przyjmą wszystkie.

Iwonko, dzięki za dobre słowo. Ogród jest spory, ponad 30 arów. Jest co kosić :D Ale o jakich kompleksach Ty mówisz?! Masz piękny ogród i dzielnie w nim pracujesz. Widziałam u Ciebie dość duży egzemplarz wierzby iwy. Powiedz mi, proszę czy on puszcza wiosną ładne bazie? Bo ja mam tez taką dużą ale niestety od kilku lat nie mogę się doczekać bazi.

Witaj Duszyczko. Znalazłam Twój ogród. Masz fajne pomysły na rabaty. I ta ścieżka - super ;:333

-- 4 cze 2013, o 21:15 --

A u mnie grudzień kwitnie w czerwcu ;:172 Coś mu się ... Pewnie aura wprowadziła go w błąd.
Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

To jest właśnie problem z funkiami, przesadzać można w zasadzie cały rok , nie raz się zdażyło że po podzieleniu i posadzeniu liście " klapnęły" ale po jakimś czasie zaczęły wypuszczać nowe i rosła sobie dalej ,najgorzej z wykopaniem bo tak jak u Ciebie często wyciąga sie bez korzeni , ale i tak w starym miejscu później liście wychodzą
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Dosiu jak masz takie dorodne kepy host to mozesz podzielic...ja niedawno wysłałam mamuśce ...dadzą spokojnie rade, ale najlepiej to robic skoro wiosny ;:108 Nie dziwie się ,spodobały ci sie te lisciory...sa piekne ,jeszcze w połaczeniu z zurawkami ,jezyczkami,paprociemi i brunerami....miodzio ;:224 A swoja droga co ja to widze...ty masz własny miodek...ty farciaro ;:224
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

W mojej bajce jest i miodzio :D Super, nie? Uwielbiam tą swoją bajeczkę. Sa tu jeszcze dwa psiaki, budki lęgowe dla ptaszków no i moja rodzinka. Dzięki nim czuję się przeszczęśliwa ;:303
Miodku w tym roku będzie malutko. Nie chcę stękać ale martwią mnie te dziwne zachowania pogody. Pszczoły nie mają kiedy zbierać pyłków a poza tym przez tą długę zimę wszystko zakwitło naraz i jakoś też nie miało pyłków czy coś. Biedne te pszczółki. A to takie dzielne istotki, ciągle pracują i nie robią nam krzywdy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”