Ogródek AGNESS
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
aGA,PIĘKNIE U CIEBIE,WŁASNIE TAK KOLOROWO JAK LUBIĘ NAJBARDZIEJ.oWSZEM PODZIWIAM OGRODY SPOD IGŁY,RABATY TWORZONE W JEDNYM KOLORZE,ALE U SIEBIE NAJLEPIEJ CZUJE SIĘ W TAKIM MISZ MASZU,GDZIE KOLORY PRZEBIJAJA SIE JEDEN PRZEZ DRUGI.nIE PRZESZKADZA MI żadne ŁACZENIE W ROSLINACH I NIE ROZUMIEM JAK KTOS MÓŁWI,że ten kolor rosliny nie pasuje do tego,dla mnie wszystko gra. 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja również zgodzę się z Małgosią. Dla mnie tworzenie pod kolor jest zbyt wysublimowane ;) Wolę takie "to tu to tam ". Dlaczego likwidujesz tą rabatę?
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Aguniu bajecznie
Kocham te Twoje kąty
Siedzę na huśtawce i sie relaksuję

Siedzę na huśtawce i sie relaksuję

marzenia się spełniają! Dana
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
A czemu likwidujesz tą rabatę? Jest świetna, w całości ją możesz przenieść do mnie 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu ja też uważam, że wśród kwiatów wszystkie kolory do siebie pasują.... to sama natura..... wystarczy spojrzeć na jakikolwiek kwiatuszek..... np różowy albo fioletowy kwiatuszek z żółtym środkiem
Mariolu ja powiem szczerze, że mi podobają się wszystkie ogrody...... ja najlepiej się czuję w takim jak próbuję tworzyć, czyli kipiącym roślinnością, buszowatym i kolorowym. Ale u kogoś uwielbiam podziwiać krańcowo inne i bardzo różne..... od tworzonych pod linijeczkę, monotematycznych do leśnego lub łąkowego klimatu..... wszystkie są piękne i mają w sobie to ,,coś,,
Danusiu bardzo się cieszę, że dobrze się czujesz w moim ogródku i lubisz siadywać na mojej huśtaweczce
Bardzo zapraszam
Jolu to tylko mały fragmencik tej rabaty, ona jest bardzo duża...... a czemu likwiduję...... no nie mam już miejsca żeby robić nowe rabatki, więc wymyślam zmiany i przerabiam
A tak poważnie, to mam już dość ciągłego plewienia na niej...... to jest typowo bylinowa rabata z gołą ziemią...... więc wystarczy kilka dni i znów wyłazi zielsko...... teraz po deszczach, mimo, że niedawno wszystko było ślicznie wyczyszczone znów zrobił się busz....ale z ziela
Chcę ją zrobić w tym samym stylu co pozostałe, żeby bazą były niziutkie i płożące iglaczki, a pomiędzy nimi byliny i to wszystko wysypane korą....

Mariolu ja powiem szczerze, że mi podobają się wszystkie ogrody...... ja najlepiej się czuję w takim jak próbuję tworzyć, czyli kipiącym roślinnością, buszowatym i kolorowym. Ale u kogoś uwielbiam podziwiać krańcowo inne i bardzo różne..... od tworzonych pod linijeczkę, monotematycznych do leśnego lub łąkowego klimatu..... wszystkie są piękne i mają w sobie to ,,coś,,

Danusiu bardzo się cieszę, że dobrze się czujesz w moim ogródku i lubisz siadywać na mojej huśtaweczce

Jolu to tylko mały fragmencik tej rabaty, ona jest bardzo duża...... a czemu likwiduję...... no nie mam już miejsca żeby robić nowe rabatki, więc wymyślam zmiany i przerabiam

A tak poważnie, to mam już dość ciągłego plewienia na niej...... to jest typowo bylinowa rabata z gołą ziemią...... więc wystarczy kilka dni i znów wyłazi zielsko...... teraz po deszczach, mimo, że niedawno wszystko było ślicznie wyczyszczone znów zrobił się busz....ale z ziela

-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Agnieszko podziwiam, relaksuje się kolorami, taki busz chciałabym
mieć u siebie, w żurawkach się zakochałam , muszę je zaprosić do
mojego ogrodu

mieć u siebie, w żurawkach się zakochałam , muszę je zaprosić do
mojego ogrodu

Agnieszko ale narobiłaś mi smaku tymi czereśniami ja też mam kilka na drzewie ale nie wiem czy ja czy szpaki będą pierwsze obawiam się że one. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To mam nadzieję, że roślin nie zlikwidujesz tylko je na tą korę przesadzisz. To są śliczne okazy ! a Twoje zdjęcia takie eleganckie. Oj, też chciałabym bliżej mieszkać; podskoczyłabym na te czereśnie. U mnie bardzo leje jak z cebra (by ktoś wylał
)

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Aguś,widzę że coraz więcej roślin zakwita,to jest jak balsam dla zmysłów,żeby tylko deszcze nie zniszczyły tych pięknych kwiatów,u mnie pada deszcz jak szalony 

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
- AGNESS
Danusiu na żurawki bardzo namawiam, to świetne roślinki, pięknie wyglądają i na wyeksponowanym stanowisku i w małym kąciku
Są piękne nawet zimą
Danusiu u mnie jakoś w tym roku wyjątkowo nie ma szpaków..... nie mam pojęcia dlaczego, każdego roku było ich naprawdę sporo i już od wczesnego ranka trzeba było przepędzać..... w tym roku całkowity spokój..... mam nadzieję, ze nie zwąchają drzewka

Przemku dziękuję
Każdy ogród jest piękny, każdy w swoim własnym stylu.... u Ciebie nie mogę się przestać zachwycać figurami z krokusików.... to dla mnie znak rozpoznawczy Twojego ogrodu.... niesamowicie oryginalny
Marysiu wiele roślinek posadzę ponownie, będą sobie rosły pomiędzy iglaczkami
ale wiele wyemigruje do koleżanki.... już przyniosła 2 skrzynie
U mnie dzień jak na karuzeli....raz słońce i pięknie, a za chwilę ulewa, że widać tylko ścianę deszczu....i tak w kółko
Martusiu u mnie też silne ulewy, ale na szczęście roślinki jakoś sobie radzą.... jedynie irysy powykładane, ale już podwiązałam i stoją na baczność
Hosty, żurawki, języczki i hortensje są wręcz szczęśliwe z tej pogody.....rosną jak szalone.... jakieś giganty będą
Duszko witaj
bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa i bardzo zapraszam ponownie 

Danusiu u mnie jakoś w tym roku wyjątkowo nie ma szpaków..... nie mam pojęcia dlaczego, każdego roku było ich naprawdę sporo i już od wczesnego ranka trzeba było przepędzać..... w tym roku całkowity spokój..... mam nadzieję, ze nie zwąchają drzewka

Przemku dziękuję

Marysiu wiele roślinek posadzę ponownie, będą sobie rosły pomiędzy iglaczkami

U mnie dzień jak na karuzeli....raz słońce i pięknie, a za chwilę ulewa, że widać tylko ścianę deszczu....i tak w kółko

Martusiu u mnie też silne ulewy, ale na szczęście roślinki jakoś sobie radzą.... jedynie irysy powykładane, ale już podwiązałam i stoją na baczność

Hosty, żurawki, języczki i hortensje są wręcz szczęśliwe z tej pogody.....rosną jak szalone.... jakieś giganty będą

Duszko witaj

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
W twoim ogrodzie nudzić się nie da.
A dlaczego chesz likwidować tak śliczną rabatę ?

A dlaczego chesz likwidować tak śliczną rabatę ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś
przyleciałam gdy się tylko dowiedziałam, nie wiem co Ty kombinujesz z tymi rabatkami
ale nie wiem też czy moja psychika to zniesie, naprawdę uważasz że będzie lepiej???
przyleciałam gdy się tylko dowiedziałam, nie wiem co Ty kombinujesz z tymi rabatkami
ale nie wiem też czy moja psychika to zniesie, naprawdę uważasz że będzie lepiej???
Pozdrawiam, Agata.
- AGNESS
Grażynko ciesze się, ze tak odbierasz mój ogródek
Staram się tak sadzić roślinki, żeby ciągle coś nowego kwitło..... i mimo, że ogródek niewielki, to jest tu bardzo duża zmienność, jedne przekwitają inne zakwitają i obrazy wciąż się zmieniają
Teraz dzięki rododendronom było kolorowo, a teraz one pomalutku zamieniają się w zielone tło dla innych kwitnących, już część obskubałam a część już na końcówce kwitnienia.....ale szykują się różyczki ..... i mają masę pąków w tym roku
Agatko kochana nie wiem czy będzie lepiej
będę bardzo zadowolona jeśli uda mi się osiągnąć ciekawy efekt , tylko ta paskudna pogoda i ciągłe ulewy nie pozwalają mi się wziąć za robotę..... ale aż mnie podpieka....dziś chyba nie patrząc na deszcz pójdę i w przerwach będę choć troszkę robiła..... Mam nadzieję, ze to co powstanie spodoba Ci sie ..... i Twoja psychika to zniesie.... jesteś niesamowita
Już wyjaśniam dlaczego chcę robić taką sporą rewolucję, bo to naprawdę duża rabata. Ciągnie się ona wzdłuż całego podjazdu i jest dosyć szeroka..... Jest to najbardziej różniąca się rabata od wszystkich w ogródku. Wszędzie podstawą są iglaki i krzewy a na ich tle rosną kolorowe kwiaty..... Ta jest typowo kwiatowa, nie ma tam żadnych iglaków ani krzaczków, poza różami. Ziemia jest goła, niczym nie wyścielona....... i tu zaczyna się problem...... Jak tylko przychodzą deszczowe dni, kiedy nie można na bieżąco usuwać chwastów, zaczyna wyłazić zielsko z każdego zakamarka..... nie cierpię tego..... teraz też.... 2 tygodnie deszczu i między kwiatami pełno ziela....a ja chodząc koło tej rabatki robię się zielona....ale za złości
Chcę wszystko wykopać , i zrobić podobnie jak na wszystkich innych rabatach......jako bazę posadzić płożące , kuliste i miniaturowe iglaczki o różnych fakturach, różnym pokroju i kolorach . A pomiędzy nimi miniaturowe krzaczki ( berberyski, tawuły, azalie japońskie) i kwitnące byliny i żurawki . I wszystko wysypać korą
Mam nadzieję, ze wyjdzie ciekawie
Wczoraj wieczorem zrobiłam w biegu, pomiędzy kolejnymi opadami kilka fotek..... niestety nie są najlepszej jakości, ale było już późno, głębokie cienie, przez które przebijało się ostre słońce przed kolejnym deszczem
ale mam nadzieję, ze coś tam będzie widać.....

Agatko kochana nie wiem czy będzie lepiej

Już wyjaśniam dlaczego chcę robić taką sporą rewolucję, bo to naprawdę duża rabata. Ciągnie się ona wzdłuż całego podjazdu i jest dosyć szeroka..... Jest to najbardziej różniąca się rabata od wszystkich w ogródku. Wszędzie podstawą są iglaki i krzewy a na ich tle rosną kolorowe kwiaty..... Ta jest typowo kwiatowa, nie ma tam żadnych iglaków ani krzaczków, poza różami. Ziemia jest goła, niczym nie wyścielona....... i tu zaczyna się problem...... Jak tylko przychodzą deszczowe dni, kiedy nie można na bieżąco usuwać chwastów, zaczyna wyłazić zielsko z każdego zakamarka..... nie cierpię tego..... teraz też.... 2 tygodnie deszczu i między kwiatami pełno ziela....a ja chodząc koło tej rabatki robię się zielona....ale za złości

Chcę wszystko wykopać , i zrobić podobnie jak na wszystkich innych rabatach......jako bazę posadzić płożące , kuliste i miniaturowe iglaczki o różnych fakturach, różnym pokroju i kolorach . A pomiędzy nimi miniaturowe krzaczki ( berberyski, tawuły, azalie japońskie) i kwitnące byliny i żurawki . I wszystko wysypać korą

Wczoraj wieczorem zrobiłam w biegu, pomiędzy kolejnymi opadami kilka fotek..... niestety nie są najlepszej jakości, ale było już późno, głębokie cienie, przez które przebijało się ostre słońce przed kolejnym deszczem