Moja kolekcja - -/Sundaville
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja - -/Sundaville
Ups.... Nie pomyślałam że może być za późno
.Sadzonka niewielka, cena przystęna więc się skusiłam
.Dobrze więc będę próbowała utrzymać ją przy życiu, w razie pytań odezwę się Na razie od niedzieli rozwinęła kolejnego kwiatka 
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam serdecznie, kiedy do domu zabrać ślicznotkę, w nocy od 0-3 stopni ?
Pozdrawiam, Iwona.
-
Belfedor
- 200p

- Od: 10 maja 2013, o 14:12
U mnie są już porządne przymrozki z rana. Tak więc radze chować sundaville, no chyba, że są w bezpiecznym miejscu gdzie mróz nie dociera, ale to też ryzyko.
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A czy taka piękną, kwitnącą mogę jeszcze w domu potrzymać czy od razu do ciemnych lochów musi iść 
Pozdrawiam, Iwona.
-
Belfedor
- 200p

Myślę, że możesz ;) . jak zrzuci ci już w domu kwiaty i liscie to zabierz do miejsca docelowego
.
- zjawka

- Od: 28 paź 2010, o 20:12
Belfedor pisze:WitamZrobiłem sobie małą przerwę od forum, ale nie od moich roślinek
. Bardzo się cieszę, żę udało wam się zdobyć sundaville
widzę, że wszyscy macie czerwone
. Niech wam kwitną i rosną jak szalone
.
Postanowiłem zrobić małe porównanie kwiatów
[/url]
Pomiary :
* S. ŻÓŁTA ok. 5 cm średnicy
* S. RÓŻ ok. 4,8 cm średnicy
* S. CZERWONA ok. 4 cm średnicy
* S. BIAŁA ok. 3,5 cm średnicy
Piękną masz kolekcję
-
Belfedor
- 200p

Dziękuję zjawko
.
-
chudziak

- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Belfedor,piękne masz sundaville - kiedyś miałam ale jakoś mi zmarniała i już ponownie nie miałam .
Mam jeszcze pytanie o ten drugi Twój wątek do którego zapraszać - czemu nie mogę tam "zajrzeć" i wyświetla mi się kmunikat Nie masz wystarczających uprawnień, aby przeglądać ten dział. - czyżby były jakieś wątki dla wybrańców
Mam jeszcze pytanie o ten drugi Twój wątek do którego zapraszać - czemu nie mogę tam "zajrzeć" i wyświetla mi się kmunikat Nie masz wystarczających uprawnień, aby przeglądać ten dział. - czyżby były jakieś wątki dla wybrańców
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Belfedor
witam .
Ja też nie mogę otworzyć drugiego wątku
Proszę podpowiedz gdzie będzie lepiej sundavilii ??? w ciemnej piwnicy czy zostawić w pokoju ??? pytam bo boję się jej stracić .
Ja też nie mogę otworzyć drugiego wątku
Proszę podpowiedz gdzie będzie lepiej sundavilii ??? w ciemnej piwnicy czy zostawić w pokoju ??? pytam bo boję się jej stracić .
-
chudziak

- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
TerDob sundaville podczas zimowania powinno się trzymać w jasnym pomieszczenie o temp10-15st C i trzeba ograniczyć podlewanie.
-
Belfedor
- 200p

Witam gości
Do drugiego wątku nie możecie dostać się między innymi z tego powodu, że on nie istnieje. Został usunięty, a ja przepraszam, że wprowadziłem Was w błąd tym linkiem pod moim podpisem. Zapomniałem go usunąć
.
Chudziak dziękuję za miłe słowa
. Co stoi na przeszkodzie nabycia nowej rosliny ? Sundavilla nie potrzebuje wiele opieki żeby pięknie kwitnąć i być ozdobą tarasu/ balkonu. Tak więc liczę, że na wiosnę "upolujesz" jakąś
TerDob powiem tak. Ja swoje musze trzymać w piwnicy, ponieważ w domu nie ma miejsca na tak duże donice. W ciemnym miejscu rośliny na pewno zgubią liście i zostaną same badyle. W domu np. na parapecie jest większa szansa, że sundavilla zaaklimatyzuje się i będzie rosła bez "zapadania w sen zimowy" . Tak więc jeśli masz miejsce w domu to nie wahaj się. Tylko dobrze by było, żeby w pokoju nie przesadzać z ogrzewaniem, a najlepiej żeby pokój wcale nie był ogrzewany. Ale jasny pokój z dostępem do światła zawsze lepszy jest od piwnicy.
Chudziak dziękuję za miłe słowa
TerDob powiem tak. Ja swoje musze trzymać w piwnicy, ponieważ w domu nie ma miejsca na tak duże donice. W ciemnym miejscu rośliny na pewno zgubią liście i zostaną same badyle. W domu np. na parapecie jest większa szansa, że sundavilla zaaklimatyzuje się i będzie rosła bez "zapadania w sen zimowy" . Tak więc jeśli masz miejsce w domu to nie wahaj się. Tylko dobrze by było, żeby w pokoju nie przesadzać z ogrzewaniem, a najlepiej żeby pokój wcale nie był ogrzewany. Ale jasny pokój z dostępem do światła zawsze lepszy jest od piwnicy.
Przepiękne, może warto wrzucić więcej fotek, albo założyć nowy wątek dla Hibi 
-
Belfedor
- 200p

Dziękujęmsk83 pisze:Przepiękne, może warto wrzucić więcej fotek, albo założyć nowy wątek dla Hibi

[/url]