Pozwólcie, że na wstępie przywitam się z ?ogrodowym? ?

i złożę ukłony dla Was za miłe słowa ?..

No, a teraz jak zwykle wrażenia z działeczki. Było bardzo mokro w sobotę, aż do znudzenia?.

Wszystko bardzo mocno podlane, w wielu miejscach widziałam zalegającą wodę na trawnikach.
Roślinki są zadowolone my nie?..

Danusiu-danutab nie ma za co ?

Danusiu uwielbiam klimat wiejski, ciszę i cudowną przyrodę, o różyczkach nie wspomnę?.
Ilonko, jeszcze raz dziękuję za wszystko ?

Już wspominałam, że od wiosny aż do momentu kiedy pąki jeszcze pozwalają ja swoje róże zraszam zimną wodą.

Co, to daje?. nie mam prawie robactwa, a jeżeli już to tylko bardzo znikome ilości. W tym sezonie jeszcze ich nie zauważyłam.
Jakie pozytywy? ( jak mówi Maja w ogrodzie ) wody i jeszcze raz wody szczególnie wiosną róże bardzo potrzebują,

Miedzianu w ogóle nie stosuję. Natomiast boję się, że jak mnie tam nie będzie, to jakaż bruzdownica zechce zamieszkać w moich różach, więc zrobiłam oprysk słabym Confidorem.
Powtórzę oprysk za dwa tygodnie.

Aga ? Aguniada ? a, no jestem ?

Helenko cieszę się, że mnie znalazłaś ?..

Kasiu- robaczku mi się również podobają te powojniki.

Pięknie się prezentują?. mają wyjątkowe kwity. Mówisz zdjęcia??

Ewciu-majowa i u mnie kilka róż bardzo źle zniosło zimę. Też zachodzę w głowę co jest powodem.
Jeszcze czekam i nie wywalam, ale już się zabezpieczyłam i zamówiłam róże w donicach u Ewy i Tomka z F.
Asiu, wiem?. i jest mi tu bardzo dobrze. Jak pisałam wody z nieba i u mnie nie zabrakło.

cd. nieco później