Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Ałło-"smar,mydło,powidło i inne delikatesy "tak to idzie.Jutro wietrznie będzie sądząc po różowościach na wieczornym niebie.Znacznik rozstawy rządków znakomity.Na dziś przekroczyłaś normę przodownika pracy i Twoje zdjęcie na jakąś tablicę trzeba by dać.Nie tyraj tyle!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu ! Kawał pola obsadzone i obsiane, a potem trzeba będzie to jeszcze oplewić - masz zdrowie!
Podoba mi się ta ławeczka u koleżanki ;:173

Ewo ale to niebo było przedwczoraj :lol:
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hi - hi, kiedyś regularnie chodziłam na siłownie i solarium, teraz nie muszę przepłacać, mam i jedno i drugie za darmo :;230
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Poczytałam sobie twoje poczynania...coraz więcej ludzi ucieka na wieś ..też pochodzę ze wsi i tam ciągle wracam ...podziwiam Cię że planujesz założyć pasiekę ..orientuję się coś w tym temacie bo u mnie w domu mieliśmy pasiekę a miodek wspaniały..kombajn bardzo fajny...też mam na działce taki z okien tylko w miniaturze do twojego.....mam nadzieję na spotkanie na zjeździe...
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich wiosenną - letnio :wit :wit

Czy begonie mogą rosnąć na rabatkach, czy raczej w doniczkach?? Mam ich ze 200 szt. część zaniosę dziewczynom do kościoła ... niech sobie sadzą :D a część chciałabym wysadzić obok domu, tym w którym jeszcze nie mieszkamy :;230 a w którym teraz mieszka ... kwoka :shock: razem z kurczętami ;:306

Dzisiaj sadzimy ziemniaki, wiem że późnawo ale wcześniej się nie dało, sadzimy jednocześnie te wcześniejsze i normalne a co z tego wyjdzie, zobaczymy :D

Zawszę się śmiejemy z M. jak wspominamy nasze pierwsze sadzenie ziemniaków, trzy lata temu. Nie wiedzieliśmy w cale jak to się robi, ale po dłuższym zastanowieniu się przyszliśmy do wniosku, że na pewno trzeba kopać dołki i w nie wrzucać ziemniaka ;:306 M. kopał a ja komandowałam ... żeby kopał głębiej :;230 , ziemniaki posadziliśmy na głębokości dwóch szpadli!! Czekam na te ziemniaki i czekam aż trzeba będzie pielić, opryski robić na stonkę a tu nic, a ni stonki a ni ziemniaków, same chwasty po kolana :;230 W sierpniu, bodajże, wzięłam szpadla i zaczęłam, na czuja, szukać ziemniaków, ZNALAZŁAM!! były rozmiaru większego orzecha ale i tak cieszyłam się jak głupia :;230
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ałła
Ja Cię podziwiam Kobieto :!: Tyle ziemniaków i innych warzyw ;:oj
U nas nawet nie zaorane :oops:
Słyszałam od rodziny mojego Z. - (okolice Tomaszowa L.),że sucho strasznie i ciepło...
Szkoda, że nie zdecydowałaś się sprzedawać sadzonek jednak :| Tyle pracy....
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ałła! Ja wysadzam begonie do gruntu i dużo im tam lepiej jak w doniczce! :wit
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pelagia72 pisze:AłłaJa Cię podziwiam Kobieto :!: Tyle ziemniaków i innych warzyw ;:oj
Ja bym może sadziłam mniej ale mój M. zachowuje się tak, jakby wojnę przeżył :;230 Cały czas mówi żeby więcej posadzić, więcej zapasów porobić, jeszcze trochę a każe mi zapałki kartonami kupować i sól workami :;230 Jakby był jakiś wredny, nic nie robił i nie pomagał, no to by nie usłuchałam, a przecież robi wszystko żeby ułatwić mi pracę, pomaga, robi co każe, aktualnie kombinuje żeby nawodnienie na polu porobić ... ponoć będę miała kran, przymocowany na zewnętrznej ścianie szklarni i od niego będą przeciągnięte węży ogrodnicze z takimi kręciołkami na końcówkach :roll: , robi z tego co mamy bo marzy mi się nawadnianie kropelkowe w szklarni ale na razie nie mamy funduszy.
No to jak widzę jak się stara ... to już sieje ile się da ;:168 A z drugiej strony, przecież dążymy do umiarkowanej samowystarczalności ... a cóż to za samowystarczalność ze sklepowymi ziemniakami :;230

Pokaże Wam ciekawostkę na naszym podwórku :;230 Widzicie te tabliczkę przy studni? Była umocowana na starym rozwalającym się płocie, bo w mieście mieliśmy taką sąsiadkę która o wszystko nas skarżyła, jak przeprowadziliśmy się na wieś to M. mając dość latania po sądach i dmuchając na zimne, przyczepił takie coś.

Obrazek

A teraz zbliżenie!! I ostrzeżenie! Jak przyjedziecie do nas w gości to proszę nie szukać przycisku :;230 bo na razie nie posiadamy a ni ogrodzenia a ni tym bardziej dzwonka ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Romaszka, ja mam zrobione takie prowizoryczne nawadnianie kropelkowe, ale też zdaje egzamin. Nie jest automatyczne itd ale daje radę. Przy kranie, gdzie jest pobór wody ustawiam maleńkie ciśnienie podłączam ten wąż kroplujący i się podlewa.
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Alu nie macie ani ogrodzenia , ani dzwonka ale pomysły macie nietuzinkowe ;:306
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:wit Dzwonek można powiesić obok tabliczki. ;:215
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Taki na sznurku :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Norbitka pisze:Romaszka, ja mam zrobione takie prowizoryczne nawadnianie kropelkowe, ale też zdaje egzamin. Nie jest automatyczne itd ale daje radę. Przy kranie, gdzie jest pobór wody ustawiam maleńkie ciśnienie podłączam ten wąż kroplujący i się podlewa.
Jest w necie ok 50 gr za metr jeśli się nie mylę, bo to H kupował, sprawdza się super również przy pompie. Mam studnię na działce i nie biorę wody z wodociągu do podlewania.
To taka czarna taśma foliowa z zielonymi liniami, pod wpływem wody rozszerza się i tworzy coś w rodzaju węża ogrodowego. Z tych zielonych linii wypływają (dziurki są co 10 cm) kropelki wody i dlatego tą stroną kładzie się na ziemię.
Problem mam tylko jak w złym momencie podleję ogórki (a właśnie w nich sprawdza się super, bo mam te na rusztowaniu), bo woda zimna.
H łączy to plastykowymi trójnikami i drutem (znaczy tak po gospodarsku :evil: ) i za jednym odkręceniem wody (potrzebne jest ciśnienie) można podlać spory kawałek.
A w pomidorach mam rozłożone zwykłe "peszle" komputerowe, tez za grosze, z wywierconymi otworkami pod każdy krzaczek. Peszle połączone są ze zbiornikiem w którym grzeje się woda (teść używa do tego beczki na podwyższeniu, a znajomy wanny z kranikiem).
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Myślę, że można kupić taniej. My to sprzedajemy 32gr/mb; Kupując cały kłębek 2,1km jeszcze ciut taniej.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, przeczytałam eMowi Wasze sugestie i rady, wysłuchał uważnie i powiedział to, co zwykle mówi w takich momentach, mianowicie: Dobrze, na razie są sprawy priorytetowe które muszę zrobić :;230 No cóż, zaczekam aż podlewanie kropelkowe w szklarni, znajdzie się na liście priorytetowej a żeby to przyśpieszyć udam że jestem mocno zajęta czymś innym i poproszę M. parę razy podlać całą szklarnie :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”