Wiocha, tu się narodziłam na nowo!
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!
Ałło-"smar,mydło,powidło i inne delikatesy "tak to idzie.Jutro wietrznie będzie sądząc po różowościach na wieczornym niebie.Znacznik rozstawy rządków znakomity.Na dziś przekroczyłaś normę przodownika pracy i Twoje zdjęcie na jakąś tablicę trzeba by dać.Nie tyraj tyle!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alu ! Kawał pola obsadzone i obsiane, a potem trzeba będzie to jeszcze oplewić - masz zdrowie!
Podoba mi się ta ławeczka u koleżanki
Ewo ale to niebo było przedwczoraj
Podoba mi się ta ławeczka u koleżanki

Ewo ale to niebo było przedwczoraj

- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hi - hi, kiedyś regularnie chodziłam na siłownie i solarium, teraz nie muszę przepłacać, mam i jedno i drugie za darmo 

- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Poczytałam sobie twoje poczynania...coraz więcej ludzi ucieka na wieś ..też pochodzę ze wsi i tam ciągle wracam ...podziwiam Cię że planujesz założyć pasiekę ..orientuję się coś w tym temacie bo u mnie w domu mieliśmy pasiekę a miodek wspaniały..kombajn bardzo fajny...też mam na działce taki z okien tylko w miniaturze do twojego.....mam nadzieję na spotkanie na zjeździe...
Pozdrawiam... Alina .
- romaszka
Witam Wszystkich wiosenną - letnio
Czy begonie mogą rosnąć na rabatkach, czy raczej w doniczkach?? Mam ich ze 200 szt. część zaniosę dziewczynom do kościoła ... niech sobie sadzą
a część chciałabym wysadzić obok domu, tym w którym jeszcze nie mieszkamy
a w którym teraz mieszka ... kwoka
razem z kurczętami
Dzisiaj sadzimy ziemniaki, wiem że późnawo ale wcześniej się nie dało, sadzimy jednocześnie te wcześniejsze i normalne a co z tego wyjdzie, zobaczymy
Zawszę się śmiejemy z M. jak wspominamy nasze pierwsze sadzenie ziemniaków, trzy lata temu. Nie wiedzieliśmy w cale jak to się robi, ale po dłuższym zastanowieniu się przyszliśmy do wniosku, że na pewno trzeba kopać dołki i w nie wrzucać ziemniaka
M. kopał a ja komandowałam ... żeby kopał głębiej
, ziemniaki posadziliśmy na głębokości dwóch szpadli!! Czekam na te ziemniaki i czekam aż trzeba będzie pielić, opryski robić na stonkę a tu nic, a ni stonki a ni ziemniaków, same chwasty po kolana
W sierpniu, bodajże, wzięłam szpadla i zaczęłam, na czuja, szukać ziemniaków, ZNALAZŁAM!! były rozmiaru większego orzecha ale i tak cieszyłam się jak głupia 

Czy begonie mogą rosnąć na rabatkach, czy raczej w doniczkach?? Mam ich ze 200 szt. część zaniosę dziewczynom do kościoła ... niech sobie sadzą

Dzisiaj sadzimy ziemniaki, wiem że późnawo ale wcześniej się nie dało, sadzimy jednocześnie te wcześniejsze i normalne a co z tego wyjdzie, zobaczymy

Zawszę się śmiejemy z M. jak wspominamy nasze pierwsze sadzenie ziemniaków, trzy lata temu. Nie wiedzieliśmy w cale jak to się robi, ale po dłuższym zastanowieniu się przyszliśmy do wniosku, że na pewno trzeba kopać dołki i w nie wrzucać ziemniaka

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ałła
Ja Cię podziwiam Kobieto
Tyle ziemniaków i innych warzyw
U nas nawet nie zaorane
Słyszałam od rodziny mojego Z. - (okolice Tomaszowa L.),że sucho strasznie i ciepło...
Szkoda, że nie zdecydowałaś się sprzedawać sadzonek jednak
Tyle pracy....
Ja Cię podziwiam Kobieto

U nas nawet nie zaorane

Słyszałam od rodziny mojego Z. - (okolice Tomaszowa L.),że sucho strasznie i ciepło...
Szkoda, że nie zdecydowałaś się sprzedawać sadzonek jednak

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ałła! Ja wysadzam begonie do gruntu i dużo im tam lepiej jak w doniczce! 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- romaszka
Ja bym może sadziłam mniej ale mój M. zachowuje się tak, jakby wojnę przeżyłpelagia72 pisze:AłłaJa Cię podziwiam KobietoTyle ziemniaków i innych warzyw
![]()

No to jak widzę jak się stara ... to już sieje ile się da

Pokaże Wam ciekawostkę na naszym podwórku

A teraz zbliżenie!! I ostrzeżenie! Jak przyjedziecie do nas w gości to proszę nie szukać przycisku

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Romaszka, ja mam zrobione takie prowizoryczne nawadnianie kropelkowe, ale też zdaje egzamin. Nie jest automatyczne itd ale daje radę. Przy kranie, gdzie jest pobór wody ustawiam maleńkie ciśnienie podłączam ten wąż kroplujący i się podlewa.
Alu nie macie ani ogrodzenia , ani dzwonka ale pomysły macie nietuzinkowe 

-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
Taki na sznurku 

Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Jest w necie ok 50 gr za metr jeśli się nie mylę, bo to H kupował, sprawdza się super również przy pompie. Mam studnię na działce i nie biorę wody z wodociągu do podlewania.Norbitka pisze:Romaszka, ja mam zrobione takie prowizoryczne nawadnianie kropelkowe, ale też zdaje egzamin. Nie jest automatyczne itd ale daje radę. Przy kranie, gdzie jest pobór wody ustawiam maleńkie ciśnienie podłączam ten wąż kroplujący i się podlewa.
To taka czarna taśma foliowa z zielonymi liniami, pod wpływem wody rozszerza się i tworzy coś w rodzaju węża ogrodowego. Z tych zielonych linii wypływają (dziurki są co 10 cm) kropelki wody i dlatego tą stroną kładzie się na ziemię.
Problem mam tylko jak w złym momencie podleję ogórki (a właśnie w nich sprawdza się super, bo mam te na rusztowaniu), bo woda zimna.
H łączy to plastykowymi trójnikami i drutem (znaczy tak po gospodarsku

A w pomidorach mam rozłożone zwykłe "peszle" komputerowe, tez za grosze, z wywierconymi otworkami pod każdy krzaczek. Peszle połączone są ze zbiornikiem w którym grzeje się woda (teść używa do tego beczki na podwyższeniu, a znajomy wanny z kranikiem).
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Myślę, że można kupić taniej. My to sprzedajemy 32gr/mb; Kupując cały kłębek 2,1km jeszcze ciut taniej.
- romaszka
Dziewczyny, przeczytałam eMowi Wasze sugestie i rady, wysłuchał uważnie i powiedział to, co zwykle mówi w takich momentach, mianowicie: Dobrze, na razie są sprawy priorytetowe które muszę zrobić
No cóż, zaczekam aż podlewanie kropelkowe w szklarni, znajdzie się na liście priorytetowej a żeby to przyśpieszyć udam że jestem mocno zajęta czymś innym i poproszę M. parę razy podlać całą szklarnie