Moja działka i róże-danutab cz5
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka i róże-danutab cz5
Danusiu różyczki mają sie dobrze wszystkie w formie krokusiki również .Niedługo zakwitną Rh 

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za odwiedziny..dużo udało Ci się już zrobić..ja ledwo żyję..po tym tygodniu pracy wszytko mnie boli...po prostu padam..myślałam że dzisiaj popada to odpocznę ..a na złość nie było deszczu..więc dalej cięcie ,sprzątanie i palenie...
I tak to człowiek czekał na tą wiosnę z utęsknieniem.teraz czeka na deszcz...i w kółko;;;
Pozdrawiam..

Pozdrawiam..

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Gosiu wiosna to już chyba wszędzie zawitała. W przyszłym tygodniu wyślę Ci patyczki.
Grażynko ja przeżywam szok gdy patrzę na marne tulipany. To moja ulubione kwiaty i serce mi się kraje już drugi rok są w nich straty.
Małgosiu mnie też w przybliżeniu twoim zeszłej zimy padło w tym 9 piennych a i tak znów 6 kupiłam ale już rosną w donicach i zimują w domku na działce. Moje już w piwnicy wypuszczają pędy i trzeba ich sadzić wcześniej do donic.
Heniu staram się zawsze jesienią jak najwięcej zrobić by wiosną nie harować, a ostatnie jesienie były bardzo ładne i długie więc było dużo czasu, a wiosna przychodzi opóźniona i jeszcze tak szybko mija że wolę mieć już częściowo wysprzątane. Myślę Heniu że ziemia już u Ciebie jest odmarznięta ja sadziłam kilka róż i jest rozmnożona.
Reniu Co roku sobie obiecuję że już mam ich dosyć ale ciągle się na jakąś skuszę chociaż wiem że wymagają dużo poświęcenia więc staram się nie narzekać bo do jesieni mnie cieszą swoim urokiem i zapachem a i zimą nie przestaję o nich mówić i ciągle przeglądam sobie zdjęcia i przypominam sobie je w realu.
Jadziu moje RH w tym roku co prawda maja pąki kwiatowe ale są jakieś chorowite.
Dzisiejsze zdjęcia bardzo skromne z ogródk

i z domu
amarylis czerwony a jasny jeszcze w pączku
wielkanocniki dwa z4 będą kwitły trochę za późno ale ważne że zakwitną.
i moje pomidorki posiane do koreczków i później podsypane ziemią. na 27 koreczków tylko 1 nie wyrósł.

Grażynko ja przeżywam szok gdy patrzę na marne tulipany. To moja ulubione kwiaty i serce mi się kraje już drugi rok są w nich straty.
Małgosiu mnie też w przybliżeniu twoim zeszłej zimy padło w tym 9 piennych a i tak znów 6 kupiłam ale już rosną w donicach i zimują w domku na działce. Moje już w piwnicy wypuszczają pędy i trzeba ich sadzić wcześniej do donic.
Heniu staram się zawsze jesienią jak najwięcej zrobić by wiosną nie harować, a ostatnie jesienie były bardzo ładne i długie więc było dużo czasu, a wiosna przychodzi opóźniona i jeszcze tak szybko mija że wolę mieć już częściowo wysprzątane. Myślę Heniu że ziemia już u Ciebie jest odmarznięta ja sadziłam kilka róż i jest rozmnożona.
Reniu Co roku sobie obiecuję że już mam ich dosyć ale ciągle się na jakąś skuszę chociaż wiem że wymagają dużo poświęcenia więc staram się nie narzekać bo do jesieni mnie cieszą swoim urokiem i zapachem a i zimą nie przestaję o nich mówić i ciągle przeglądam sobie zdjęcia i przypominam sobie je w realu.
Jadziu moje RH w tym roku co prawda maja pąki kwiatowe ale są jakieś chorowite.
Dzisiejsze zdjęcia bardzo skromne z ogródk

i z domu

i moje pomidorki posiane do koreczków i później podsypane ziemią. na 27 koreczków tylko 1 nie wyrósł.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja swoje pomidory siałam 2 x i tylko wyszła 1 szt .Nie mam w tym roku ręki do pomidorów .Za to wysiane w ogródku do skrzynki nasionka ziółek i kwiatków wszystkie kiełkuja
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu nie tylko róże masz piękne ,wiosenne kwiatuszki też śliczne.Ja mam jakoś mało wiosennych w tym roku .Chyba ten śnieg zniszczył ,pora uzupełnić .Różany gust mamy podobny .Mamy wiele takich samych różyczek .Latem będziemy oglądać ,już nie mogę się doczekać 

Tosia zdjęcia wkleiłam chociaż nie ma za wiele co pokazywać.
Jadziu ja w zasadzie sieję tylko pomidory. Kwiatów nie sieję mam tylko rośliny bylinowe wieloletnie a jednoroczne kupię gotowe parę sadzonek i to wszystko. Nie mam cierpliwości do wysiewów.
Ewuniu bardzo jestem ciekawa które róże mamy takie same
Masz rację będziemy porównywać w sezonie nasze królowe.
Grażynko i niech Ci rośnie
Dzisiaj zrobiłam zdjęcie mojej kolekcji róż w donicach jest ich 18szt i 3 duże donice z truskawkami wiszącymi.

Jadziu ja w zasadzie sieję tylko pomidory. Kwiatów nie sieję mam tylko rośliny bylinowe wieloletnie a jednoroczne kupię gotowe parę sadzonek i to wszystko. Nie mam cierpliwości do wysiewów.
Ewuniu bardzo jestem ciekawa które róże mamy takie same

Grażynko i niech Ci rośnie

Dzisiaj zrobiłam zdjęcie mojej kolekcji róż w donicach jest ich 18szt i 3 duże donice z truskawkami wiszącymi.

- ewa_rozalka
- 1000p
Pastelowo różowe brateczki cudowne . 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Danusiu nie liczyłam, ale jednak trochę chyba mniej.
Śliczny ten biały narcyzek u siebie go nie widzę.......ciekawe gdzie zniknął....
Koperkowa rośnie jak na drożdżach.
Śliczny ten biały narcyzek u siebie go nie widzę.......ciekawe gdzie zniknął....

Koperkowa rośnie jak na drożdżach.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewa_rozalka
- 1000p
Piękne masz te doniczkowe. Rabatka przed tarasem bardzo efektowna ,co dosadzisz do niej jeszcze?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Danusiu piękna magnolia
Różyczki w donicach ciekawe jak Ci zakwitną,a biała sasanka to spora kępka