A Brasilcactus graessneri już rozkwitł? Jeśli kwiat ma taki wspaniały, limonkowy kolor jak pąki to ustawiam się pierwszy w kolejce po niepotrzebne odrosty (Jeśli takowe będą

Z pewnością będę częściej tu zaglądał

Ratowałam w tamtym roku tego echinka, bo coś go zaatakowało. Albo przelałam a może zasuszyłam. Pozbierał się biedak , ma na sobie nawet jeszcze nierozwinięte zasuszone pąki, z tamtego roku. Żyje, ma się nieźle ale nie wiem, czy zakwitnie. Szkoda, że nie ma przyrostów.arbores pisze:Myszoskoczek piękna kolekcjaTen żółty Chamaecereus bardzo ładny ale i tak chyba najpiękniejszy ten różowy Echinopsis z pierwszej strony wątku
O jej...moja też pierwszy raznyskadu pisze:Pewnie tak,moja pierwszy raz będzie kwitła, tym bardziej czekam na jej wianuszek i wypatruje codziennie
iIiiii tam...tylko te z kwiatkami i resztkami kwiatów + gymnek z pąkaminyskadu pisze:Cały ten pojemniczek z Zakopca???
No tak, brasilcactus miał dwa kwiatki i ich całkiem nie rozwinął. Były bardziej lejkowate. Jestem zawiedziona.Liczi123 pisze:A Brasillicactus miał kwiaty zielone (limonkowe), czy jakieś inne? Bo od 2 tygodni czekam czy w końcu Ci rozkwitł