Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)
Jeszcze sporo sniegu u Ciebie. Ciekawe, czy całkiem sie rozpuści do końca tygodnia.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, wykopałaś spod śniegu zwiastuny wiosny, brawo!
Ja też obrywam liście z róż i zbieram to, co opadło..choć wszystkiego pewnie nie sposób.
Dzisiaj podcięłam też część krzewów, ale roboty jeszcze mnóstwo

Ja też obrywam liście z róż i zbieram to, co opadło..choć wszystkiego pewnie nie sposób.
Dzisiaj podcięłam też część krzewów, ale roboty jeszcze mnóstwo

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ostatni będą pierwszymi...
Aniu od dawna zazdrościłam ci gustownego domku dla ptaszków, a dzisiaj w jednej z gazetek widziałam, że podobne będą w sprzedaży.
Szkoda tylko, że eM użył gazetek do rozpalenia ognia w kominku, bo teraz będę musiała zrobić sobie rundkę po wszystkich marketach

Aniu od dawna zazdrościłam ci gustownego domku dla ptaszków, a dzisiaj w jednej z gazetek widziałam, że podobne będą w sprzedaży.
Szkoda tylko, że eM użył gazetek do rozpalenia ognia w kominku, bo teraz będę musiała zrobić sobie rundkę po wszystkich marketach

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jeszcze pięć dni temu, 1/3 ogrodu była u mnie pod śniegiem, ale nie takimsweety pisze:Naraże się, ale u mnie jeszcze wygląda tak...

dzisiaj już nie ma ani śladu, chociaż w cieniu ziemia jeszcze zamrożona - mimo dzisiejszego +9
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Aniu Twoje góry jednak mniejsze niż moje u mnie śnieg pokrywa ciągłą warstwą cały ogród rano jest tak twardy że psy biegają po wierzchu. Po południu dmuchną halny więc może mój ogród dogoni Twój.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
u mnie podobnie , też mam jeszcze sporo śniegu.
Na szczęście jest ciepło za dnia i powoli się topi.
Chociaż te hałdy z dachu poleżą dłużej.
Aby do wiosny .

Na szczęście jest ciepło za dnia i powoli się topi.
Chociaż te hałdy z dachu poleżą dłużej.
Aby do wiosny .

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Widziałam pogodę na przyszły tydzień i żal mi krokusików - w dzien -6...........
a tak czatowałam, żeby nie przegapić nowego wątku i kicha... 7 strona....
I Ty narzekasz, ze u Ciebie wiosny nie widać? Może trochę pod śniegiem, ale jest!
I Ty narzekasz, ze u Ciebie wiosny nie widać? Może trochę pod śniegiem, ale jest!

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
eeee...aż tak dużo to tego śniegu nie masz
moja pokazowa zaspa nadal żyje, ale jednak znacząco maleje po każdym słonecznym dniu 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, ja zachęcona widokami u Ciebie, też dziś poszłam poszukać jakiś oznak wiosny. W moim ogródeczku jakoś cisza ale u teściowej cała masa kiełków krokusów i przebiśniegów wychodzi 

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Aniu, sporo masz jeszcze śniegu, ale Twoje krokusy o wiele bardziej "rozwinięte" - moje dopiero pokazują miotełki. Bluszczyk masz taki jak ja - też nie wiem, jak się nazywa. Już raz chciał wykorkować, ale w ostatniej chwili ścięłam co żywe i ukorzeniłam.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ilono (ilona2715)!Faktycznie słonko świeci, jest coraz cieplej, a do tego od wczoraj wieje halny, więc śnieg znika z godziny na godzinę. No i skutkiem tego jest coraz więcej oznak wiosny, co tak strasznie cieszy
I znowu jest co pokazać! Witam Cie u mnie. Mam nadzieję Cię częsciej gościć
Małgosiu (Margo2)! Wieje halny i od wczoraj bardzo dużo tego mojego śniegu stopniało. Dziś wykopałam spod śniegu ostatnie 4 iglaczki. Na szczęście "spuczone", ale żyją i z doświadczenia wiem, że szybko dojdą do siebie
Słowem, blisko coraz bliżej...
Kasiu (robaczek_Poznań)! Co roku likwiduje zalegajacy śnieg, pochodzący z podjazdu i ścieżki do domu z całego sezonu. Gdybym tego nie robiła, stopniałby dopiero końcem kwietnia. Na razie tyle mogę zrobić. A od wczoraj wieje halny i wiele liści z róż zniknęło
Dobrze, że nie spieszyłam się z tym...
Iwonko (heliofitka)! Super, że jesteś
Cieszę się, że udało Ci się namierzyć taki karmnik. Ja dziś swój zlikwidowałam. Ptaszki mają już naturalne jedzenie
Andrzeju! I u mnie śnieg topnieje i od wczoraj coraz szybciej. Ogród wygląda coraz łądniej i niedługo będę miała co robić
Za domem śnieg będzie jeszcze długo leżał.
Olgo (Aza)! Oczywiście, że są mniejsze i to dość sporo
Ale w stosunku do okolicy i to bliskiej u nas jest jeszcze sporo śniegu, ale i u mnie wieje halny!
Krysiu (Ignis05)! W części, gdzie mam ogród ozdobny to, co spadło z dachu i zalega w hałdach jest przeze mnie regularnie rozrzucane. Z cieniu domu to tak szybko z nim nie pójdzie...
Aniu (wielkakulka)! Krokusom taka temperatura nie zaszkodzi. W końcu zaczynają kiełkować pod śniegiem. A może prognoza pogody się zmieni?
Asiu (asia2)! To jak czatowałaś???
Najważniejsze, że mnie znalazłaś
Już nie narzekam... Wiosny u nas coraz więcej!
Pati (survivor26)! Dziś jest u mnie znacznie mniej śniegu i coraz więcej roslinek kiełkuje. Moja pokazowa zaspa obok bramy, która sięgała ponad płot, jest już o połowę niższa
Za to mam muskuły
Teresko! W pracy dzis myślałam tylko o tym, by móc poogladać, co znowu wychyliło główki spod śniegu. I nie zawiodłam się
Mileno (Mandragora)! Dopiero dziś krokusy pokazały na co je stać
Bluszczyk wyjątkowo mi sie spodobał. Bywają "ciapate", ale takie - nie.
A teraz czas na raport.
ZNALAZŁAM KWINACE KROKUSY

I specjalnie dla Ani (akl62) 'kotki' wierzby iwy. Na razie nieśmiało...

Śnieg stopniał na części rabat i widać
naparstnice

malwy

złocień maruna

bambus

Bez ma pąki

Irga ma śliczne owoce

Drzwi wejściowe mają nową, wiosenną dekorację

Słonko zrobiło swoje i falek otworzył pąki

Zapomniałabym
Udało mi się nabyć oczar. Dokładnie taki jak chciałam

Małgosiu (Margo2)! Wieje halny i od wczoraj bardzo dużo tego mojego śniegu stopniało. Dziś wykopałam spod śniegu ostatnie 4 iglaczki. Na szczęście "spuczone", ale żyją i z doświadczenia wiem, że szybko dojdą do siebie

Kasiu (robaczek_Poznań)! Co roku likwiduje zalegajacy śnieg, pochodzący z podjazdu i ścieżki do domu z całego sezonu. Gdybym tego nie robiła, stopniałby dopiero końcem kwietnia. Na razie tyle mogę zrobić. A od wczoraj wieje halny i wiele liści z róż zniknęło

Iwonko (heliofitka)! Super, że jesteś

Andrzeju! I u mnie śnieg topnieje i od wczoraj coraz szybciej. Ogród wygląda coraz łądniej i niedługo będę miała co robić

Olgo (Aza)! Oczywiście, że są mniejsze i to dość sporo

Krysiu (Ignis05)! W części, gdzie mam ogród ozdobny to, co spadło z dachu i zalega w hałdach jest przeze mnie regularnie rozrzucane. Z cieniu domu to tak szybko z nim nie pójdzie...
Aniu (wielkakulka)! Krokusom taka temperatura nie zaszkodzi. W końcu zaczynają kiełkować pod śniegiem. A może prognoza pogody się zmieni?
Asiu (asia2)! To jak czatowałaś???

Pati (survivor26)! Dziś jest u mnie znacznie mniej śniegu i coraz więcej roslinek kiełkuje. Moja pokazowa zaspa obok bramy, która sięgała ponad płot, jest już o połowę niższa

Teresko! W pracy dzis myślałam tylko o tym, by móc poogladać, co znowu wychyliło główki spod śniegu. I nie zawiodłam się

Mileno (Mandragora)! Dopiero dziś krokusy pokazały na co je stać

A teraz czas na raport.
ZNALAZŁAM KWINACE KROKUSY

I specjalnie dla Ani (akl62) 'kotki' wierzby iwy. Na razie nieśmiało...

Śnieg stopniał na części rabat i widać
naparstnice

malwy

złocień maruna

bambus

Bez ma pąki

Irga ma śliczne owoce

Drzwi wejściowe mają nową, wiosenną dekorację

Słonko zrobiło swoje i falek otworzył pąki

Zapomniałabym

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, jak ja uwielbiam żółte krokusy

A te ptaszki witające gości

A te ptaszki witające gości

- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Doczekałaś się i Ty
Dekoracja na drzwiach
gratuluję gustu 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu,powiedz mi jak to jest z bzem.Mam 3 sztuki 2 lata i zaden jeszcze nie kwitłczy to,co jest na gałązkaqch teraz nabrzmiałe to liscie czy pąki kwiatowe?