Ogródkowy bloog

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródkowy bloog

Post »

Witaj Irenko!
Ten kociak odwdzięczy się Wam miłością i przywiązaniem. Cieszę się. Zobaczysz jak szybko się oswoi. Moja "dzika"kotka chodzi za mna jak pies po miszkaniu i płacze jak znikam jej z oczu. Wystarczy,że przykucnę a już mam ją na kolanach.
Pamiętam o liliowcach. Dopiero co wychodzą z ziemi ale lada moment wydłubię. Postaram sie pojutrze. Nie wiem tylko jak się zabrać za żurawki. Jedną podzieliłam i nie daje znaku życia. Niezbyt dobrze wyglądają po ostatnim śniegu.
Wyślij mi swój adres na p.w.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu dziękuje za pamięć, bardzo proszę napisz co chciała byś z mojego ogródka. Mamy nadzieje że kocurek do jesieni będzie oswojony. :evil: :twisted:
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Aniu dziękuje za PW , tylko się nie stresuj , ja też byłam tylko podleć posadzone roślinki i to z wnukami 2 i 5 lat, wróciłam zmęczona a teraz bezsenność mnie dopadła i piszę ;:19 ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

"...A w kominie szurum, burum,
a na polu wiatr do wtóru.
A na chmurze bal do rana,
a pogoda rozśpiewana.

Zielono mi ........"
NARESZCIE ZIELONO !!!!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zielono i kolorowo, ślicznie :!: ;:138
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Aniu no i wiosenka na całego u nas :wink: Leje deszcz ale to chyba dobrze bo sadziłam zamówione clemki a głębiej w ziemi sucho :shock:
Planowałaś obsadzić tę metalową pergolę - na jakie roślinki się nastawiasz? ponownie róże czy clematisy?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj. Ale pięknie u ciebie, tak zielono i barwnie. Kolory nabierają intensywności, tulipanki pięknie kwitną. Ślicznie :)
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Aniu łał ;:oj . Tylko tyle mogę wyjąkać po obejrzeniu dwu ostatnich fotek Twojej działki ...... Twojej ślicznej, pięknej, cudownej działki ;:oj . Masz piękną wiosnę w ogródku, masz piękne roślinki i masz piękną duszę Aniu ;:97 ;:196
Miło jest wpadać do Ciebie :D
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Witajcie !
Cieszę się z Waszych odwiedzin i dziękuję za mile słowa. Wiosna jest tą porą roku, kiedy zieleń ma najpiękniejszy
i najintensywniejszy odcień. Bardzo tęsknię za kolorami w moim ogródku. Te tulipanki to jedyny kolorowy akcent. W dodatku dość niefortunnie posadzone bo zasłaniają żurawki. Jesienią pójdą między liliowce, wzdłuż ścieżki.Podpatrzyłam takie nasadzenie u Tadka ( tade k).
Ewuniu! Co do pergoli to jeszcze nie wiem co posadzę. Jesienią posadzone róże pnące nie przyjeły się. Jedną ukradli. Posadziłam ją na zewnątrz bramki. Jesem chora na clematisy. Mam już listę odmian. Druga pergola przy altanie stoi pusta ale muszę najpierw reanimować altankę gdyż lada moment się zawali. Mam jednego pieknego clematisa Anetę i rośnie nie między liliami więc chyba go przesadzę pod pergolę z różami.Po kupieniu był piękny ale ubiegłoroczna zima dała mu się we znaki. Odbił jednym pędem ale kwitł w ubiegłym roku.
Jesienią pozbierałam wszystkie piwonie z całego ogródka i poszły do zwolnionego liliowcowego żłobka więc lada moment będzie bardziej kolorowo.Piwonie już mają pączki.Nie wiem skąd wziął się ten tulipanek...

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Śliwa jak królowa śniegu. Cała w kwiatach.

Obrazek

Moja ogródkowa dzika kicia smacznie spała w trawce.Towarzyszy mi zawsze jak jestem sama na ogródku.
Obudził ją dźwięk aparatu

Obrazek
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

:wit i ja tu zawitałam , masz piękne liliowce bardzo podobają mi się te kwiaty :) mam jak na razie 1 sztukę (pink damask) ale myślę że powiększę kolekcje niebawem :) my też mamy działeczkę z ROD :D bedę wpadać i podziwiać :)
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Pięknie i wesoło u Ciebie, miło popatrzeć zwłaszcza jak za oknem mgła.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Hej Aniu zazdroszczę tych piwonii mnie jakoś kupne nie chcą iść dopiero koleżanka dała większą kępę i wystartowała. Masz może białą piwonię jeżeli tak a będziesz sprzedawała to chętnie kupię :wink:
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Olgo!
Cieszę się,że wpadłaś do mnie. Zapraszam częściej. Niestety u nas na śląsku nie ma tak pięknych widoków jak u Was ale będzimy nadrabiać zdjęciami kwiatów jak zakwitną. Moj syn jutro wraca ż Zakopanego i będzie smażony oscypek od Jaśka z bacówki.

DuczekiOsia!
W ubiegłym roku też zaczynałam od jednego kłącza i przerodziło się to umnie w kompulsywne zbieractwo. Dziś sadziłam kolejne liliowce.

Ewciu!

Niestety nie mam ani jednej białej. Wszystkie są ciemno czerwone a te drzewiaste są różowe. Teraz widzę dopiero,że różnią się liścmi i wysokością. Jak rosły porozrzucane po ogrodzie to nie rzucało się tak w oczy. Między nimi rośnie jedna piwonia, którą dostałam w doniczce ale darczyńca kupując ją w Leroy-u nie zwrócił uwagi na kolor. Jeśli będzie biała to jest Twoja.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Lodziu!
Teraz Cię skojarzyłam... śledziłam Wasz wątek od początku waszych zmagań. Potem mi zniknął z obserwowanych. Pewnie kliknęłam dolny link i wyleciał z obserwowanych. Wasz zapał nie stygnie.. tak trzymać. Niebawem nadrobię zaległości u Ciebie. Mój ogródek na początku wcale nie wyglądał lepiej od Twojego.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”