Powiem Ci szczerze i to TYLKO moja osobista opinia.
Minusy agro w Twoim przypadku
- Ok 70% agro masz poza sadzonkami..Teraz to ułożyć żeby nie uszkodzić sadzonek i zabezpieczyć, żeby nie pofrunęła - zabierzesz po ok 10cm z obu stron. Poszerzysz międzyrzędzia więc więcej miejsca dla chwastów będzie w międzyrzędziach.
- nie masz nawadniania pod agro. Jak nie będzie słońca/upałów to może tak duzo wody nie będzie potrzeba, ale i wtedy to hmm polony przy kijowej pogodzie są raczej marne. A jak będzie upalnie? Nie dasz rady lać pod krzaki, a po liściach i owocach to sam wiesz.
- problem z nawożeniem.. narobisz się bardzo, nawóz powinien być podsypany wokół sadzonki, jest kosztowny, nie można podsypać byle jak żeby tylko w dziure trafić
- obowiązkowo musisz położyć słomę, bo albo będą brudne, albo poparzysz.
Plusy znasz.
Ja bym agro przełożył na międzyrzędzia.
Decyzja Twoja i szybko ją podejmij, póki pogoda jest taka jaka jest. Ta część pod ago pewnie już ruszyła z wegetacją, bo jest im cieplej. powinny się zahartować, jeśli je odkryjesz.
Generalnie agro nie jest zła, zwłaszcza jak się chce byc pierwszym na rynku, tylko zrobiłeś to moim zdaniem ..nie obraź się.. od d. strony
Szkoda że
Majs tu nie zajrzał, on by Ci doradził tak, że nie miałbyś żadnych wątpliwości. Ja nie jestem producentem, moje rady to takie zdroworozsądkowe, tak mi się przynajmniej wydaje.