Storczyki takie takie :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki takie takie :)

Post »

Ojej, nie kuście, bo obiecałam sobie, że do wiosny nie będę kupowała nowych podopiecznych ;:185
No chyba że żółtaska z różową warżką znajdę ;:173
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
margolcia3
100p
100p
Od: 18 sty 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkie cudowne. A co ty masz w tej kuli, rybki czy rośliny wodne tylko.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Witaj :)

Musze przyznać, ze bardzo Ci zazdroszczę niektórych storczyków, bardzo chciałabym upolować białego w delikatne różowe kropeczki albo w takie bordo łatki w dobrej kondycji a Ty takie masz :D Oprócz tego mnóstwo innych pięknych storczyków kwitnących na bogato :) Drugiej rzeczy, jakiej Ci zazdroszczę to OGROOM miejsca na nowe "egzemplarze" ;:224 Ja bym pozsuwała doniczki i ustawiła tam jeszcze z 10 innych storczyków a później pewnie wywaliłabym wszystko co nie jest storczykami i zapełniła własnie nimi :heja

Czy Twoje storczyki dobrze znoszą trzymanie w takich wąskich szklanych osłonkach? Ja miałam jednego w takiej, ale długo przesychał i ogólnie jakoś się te korzonki dusiły :(

Czy mogę zapytać gdzie najczęściej polujesz na storczyki, że wynajdujesz takie okazy? Czy jest to tylko Obi? Niestety nie mam tam po drodze, ale moje przeczucie mówi mi, że to wcale mnie nie powstrzyma przez wizyta tam, po powrocie do krk :D (teraz wyjechałam do domu - święta, święta! :tan )

Pozdrawiam i oczywiście śledzę Twój wątek :uszy
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p

Post »

Dziękuję za odwiedziny :wit

margolcia3 W kuli chwilowo przebywał bojownik za karę, że pozjadał wszystkie rybki z dużego akwarium ;:219
Teraz powędrował z powrotem i jak pan na włościach ma się świetnie. Nie dostanie pod choinkę nowych towarzyszy ;:14

Dufin witam Krakowiankę ;:138
Okazji wyszukuję głównie w Ikei. Tam zakupiłam trzy midi, które na jednym zdjęciu stoją koło szklarenki. Wydaje mi się, że właśnie tam można natrafić na ciekawe okazy, inne niż w pozostałych marketach. Pieguska o którym piszesz znalazłam w Leroy Merlin (koło Futura Park) podobnie krówkę w bordo łatki.Teraz są tam mega przeceny nawet po 7 pln, stan kiepski ale do odratowania. Co do Obi to uważam, że jest mega drogie, a przeceny kiepskie, choć raz udało mi się upolować Miltonię za niecałe 10 pln, była już prawie przekwitnięta, ale za taką cenę się nawet nie zawahałam.
Co do osłonek to nic im nie dolega, choć zbieram się w sobie i przy przesadzaniu, porobię im dziurki w doniczkach, żeby lepiej się im oddychało.
Ja z kolei zazdroszczę, że wyjechałaś już na święta !!!!!!!!!! A ja muszę jeszcze pracować do końca przyszłego tygodnia :evil:
Josephine_83 ;)
Awatar użytkownika
deszczowka79
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 10:21

Post »

witam :D
ja również kupuje przeważnie okazy w Ikei :lol:
można nieraz trafić na piękne okazy ;:224
Zapraszam na pogaduchy
Storczykowe parapety u Jolanty
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawdę mówiąc to nie jestem Krakowianką :oops: Tu po prostu studiuję :) Ale wolałam wpisać Krk niż moje rodzinne miasto gdzie jestem od święta do święta, więc w przypadku storczyków i rozmów o nich bardziej interesują mnie promocje w obrębie Krk :D Poza tym jakoś mentalnie czuję się od zawsze związana z tym miastem, zawsze przyjeżdżałam do siostry, kiedy tylko mogłam, jeszcze przed studiami, wiec nie mogłam wybrać innego miasta :D Choć moje zauroczenie powoli przemija.. teraz marzy mi się mała, cicha wieś ;:131

Święta rzeczywiście zrobiłam sobie wcześniej, mam mało zajęć w tym roku a część mi poodwoływano, więc postanowiłam olać jedne ćwiczenia i dwa wykłady, skoro chodzę na każdy :tan ale przez to nie mam szans na upolowanie tanio storczyka, u mnie w mieście są same kwiaciarnie a tam storczyki ciut drogie :( zresztą w sezonie mikołajkowo-świąteczno-sylwestrowym trochę kiepsko z kasą na pozostałe przyjemności :D Chociaż i tak zajrzałam do marketu budowlanego i jednej kwiaciarni przez szybkę, gdzie zawsze były piękne storczyki i NIC NIE BYŁO! :( Chyba Pani zrezygnowała z tych kwiatów :( W markecie też łyso, chyba, że po prostu poprzestawiali asortyment ;:134 Oczywiście mimochodem zajrzałam też do innej kwiaciarni :oops: :D ale to dlatego, ze znajomy ją prowadzi i czasem zajrzę pocieszyć oko, ale chyba na szczęście nie miał nic co by złamało moje serce :D

Już postanowiłam, ze w styczniu odkładam część pieniędzy na przyjemności i robię kurs po Krakowie LM, Ikea, Castorama - tylko dlatego, ze tuż obok Ikea :D Chociaż do Ikei nie umiem wejść i nic nie kupić, więc pewnie będę musiała odłożyć trochę więcej pieniędzy :D:D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p

Post »

Dufin mam tak samo, też w Ikei nie mogę się oprzeć i zazwyczaj kończy się to kiespko dla mojego portfela. Święta ida, z kasą kiepsko, a jeszcze nie wszystkie prezenty kupione... o storczykach na razie można zpomnieć ;:224
Jeżeli będę w jakimś markecie, dam znać co, gdzie i za ile :wit Choć pewnie wracasz dopiero po Nowym Roku!
W Krakowie świeci słoneczko ;:3 a ja jeszcze godzinka i uciekam z pracy dziś wcześniej ;:oj
;:136
Josephine_83 ;)
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak, wracam dopiero po Nowym Roku :) Także do tego czasu raczej storczykowa abstynencja :D Aż się boję o te moje pozostawione w Krk, nie będzie mnie tam jakiś miesiąc :/ Starałam się je wszystkie ponamaczać, ale część jeszcze tego nie wymagała, więc je delikatnie przelałam, żeby miały na zaś, choć wiem, że nie jest to dobre :( Ale niektóre wypuszczają nowe pędy i bałam się, że niedostatek wody może je zahamować.. Oby korzenie przeżyły :D

U mnie dziś dość ponuro, więc chyba zostanę w domu, przy herbacie i pod kołdra :D heh.. lenistwoo..:D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36

Post »

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że macie blisko Ikea i Laroy Merlin ja do jednego mam ponad 70km, a do drugiego 40km ;:145 Ceny w Obi naprawdę szokują, ja częściej storczyki kupuję w Tesco lub Cearrfour, a nawet storczyk z Biedronki mnie miło zaskoczył, bo kwitnie często i bardzo obficie :D
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nie mam szczęścia do Biedronki.. W krk nie mam jej w pobliżu, więc nie zaglądam a u siebie w mieście bardzo rzadko widuję tam storczyki, ale może dlatego, że nie jestem częstym gościem :oops: Jeśli chodzi o IKEA to wcale nie mam blisko, muszę przejechać przez cały krk z przesiadkami, choć w porównaniu do tego ile Ciebie do niego dzieli to faktycznie nie jest najgorzej :D w tym roku kończę studia, więc dobrze byłoby jeszcze do czerwca skorzystać z tej "bliskości " :D do LM niestety tez nie mam po drodze i dojazd taki sobie, dlatego nawet tam jeszcze nie byłam :? ale postanowiłam w styczniu poświęcić dzień wolny na takie właśnie bieganie, a co tam :D Tylko znając moje szczęście, pewnie trafię na okres, gdy nic ciekawego nie znajdę :( Tak w miarę regularnie to chyba odwiedzam tylko kaufland i tesco, ale tam jak są jakieś promocje to trzeba pędzić co sił w nogach bo wszystko się rozchodzi :)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p

Post »

Mam go wreszcie znalazłam ;:oj

Obrazek

A tu piegusek, ale jeszcze się trzyma ;:173

Obrazek

W objęciach ...

Obrazek

Najwyższy mój okaz, patrzy na pozostałych z góry ...

Obrazek

I nie tylko storczyki kwitną ...

Obrazek

A w sanatorium zmiany: Reanimek wypuszcza listka

Obrazek

Drugi z dzieciaków również

Obrazek

A cio to będzię ? ;:224 na pędzik raczej za wcześnie

Obrazek

I jego szybciej rozwijający się brat wygląda tak..

Obrazek

;:3
Josephine_83 ;)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ten w kropeczki jest przeuroczy :D
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36

Post »

Piękne, mnie również oczarował ten w kropeczki :heja
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anabell
100p
100p
Od: 18 gru 2011, o 10:54
Kontakt:

Post »

Żółty i piegusek śliczne :) :) :) gratuluję nowych listków , pięknie rosną
Awatar użytkownika
deszczowka79
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 10:21

Post »

witam i ja w nowym roczku :wit
żółciótki prześliczny ;:167 ;:167 ;:167
takiego pieguska jak ty też mam,na razie walczy o przetrwanie,a drugi w wazonie obcięty pędzik ,z którego coś się wykluwa.
Zapraszam na pogaduchy
Storczykowe parapety u Jolanty
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”