Promyczkowy przed ogródek
Re: Promyczkowy przed ogródek
Dobrze to napisałaś,buszowanie po forum,nowości,już się tego boje ,a po zimie dopiero będziemy stęsknione 

- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj mimo pięknej pogody za bardzo nie popracowałam w ogrodzie jedyne co to poprzesadzałam paprotki i takiego jednego kwiatka którego kiedyś kupiłam za 9 zł w Bied...., a dzisiaj żeby go przesadzić musiałam rozbic doniczkę za 30 zł bo inaczej nie mogłam go wyjąć... taki interes zrobiłam
jak bym wiedziała to już lepiej bym sobie nowego kupiła a tego ususzyła to może by dało się go z tej doniczki wyjąć...
Jak znajdę nazwę to napiszę żeby przestrzeć jego posiadaczy przed inwestowaniem w donciczki przynajmniej zwykłej plastikowej nie szkoda....
Moje azalki ....jesiennie...

A na tej ostatniej to jakby taki szary nalot się robił czyżby to była szara pleśń? czy może ten typ tak ma? No niestety NN
Gabrysiu nie ma czego się bać, tylko gromadzić funduszę i na wiosnę będzie z czym poszaleć.... Ja to mam takie ukryte pudełeczko do którego wrzucam takie drobniaki co czasami gdzieś po kieszeniach się znajdują albo w torebce luzem i zawszę to się coś uzbiera...

Jak znajdę nazwę to napiszę żeby przestrzeć jego posiadaczy przed inwestowaniem w donciczki przynajmniej zwykłej plastikowej nie szkoda....
Moje azalki ....jesiennie...

A na tej ostatniej to jakby taki szary nalot się robił czyżby to była szara pleśń? czy może ten typ tak ma? No niestety NN
Gabrysiu nie ma czego się bać, tylko gromadzić funduszę i na wiosnę będzie z czym poszaleć.... Ja to mam takie ukryte pudełeczko do którego wrzucam takie drobniaki co czasami gdzieś po kieszeniach się znajdują albo w torebce luzem i zawszę to się coś uzbiera...
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Matko to co to za roślina?
szkoda doniczki,czy tak sie korzenie rozrosły?
szkoda doniczki,czy tak sie korzenie rozrosły?
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Sylwia ja tamtej zimy tak zbierałam drobniaki i jak przyszła wiosna to wszystkie zakupy były najpierw płacone z portfela a te drobniaki ciągle czekały na wymianę, ale w końcu i one się doczekały... tej zimy też będę tak składać....
Ładne masz azalie, już spore krzaczki, ja kupiłam jedną wiosna i później okazało się że była przemarznięta, bo kupowałam jeszcze bez liści, na wiosnę kupię znów ale poczekam aż będą zielone.
Ładne masz azalie, już spore krzaczki, ja kupiłam jedną wiosna i później okazało się że była przemarznięta, bo kupowałam jeszcze bez liści, na wiosnę kupię znów ale poczekam aż będą zielone.
- promyk
- 200p
Tak korzenie, były tak rozrośnięte że nie było innej rady jak rozbić doniczkę, a roślina to taki popularny kwiat co ma takie proste sztywne łodygi i listki średniej wielkości... zaraz coś poszukam w necie a jak nie to mojej zdjęcie pyknę.
- promyk
- 200p
zamia,mam ich kilka,bardzo je lubię 

- IWONA1311
Sylwia to jest zamiokulkas, mam dwa ale jeszcze żadnego nie przesadzałam więc nie wiedziałam że aż takie ma korzenie ale on też ma chyba takie podziemne bulwy?
Gabrysiu zamia wyglad trochę inaczej
Gabrysiu zamia wyglad trochę inaczej

- promyk
- 200p
Gabrysiu tak ja też je lubiłam i tak miałam zamiar jeszcze kilka dokupić i w takie ładne donice wysokie powsadzać no ale teraz to się ze dwa razy zastanowię... albo doniczki plastikowe tylko osłonki jakieś ładne...
Iwonko bulwy też ma ale tak jakby na górze a pod spodem korzenie normalnie uplecione w takie gniazdo z 5 cm szerokie .....
A moje azalie mam już dwa lata pierwszej zimy też mi po przemarzały pąki i nie kwitły a tej ostatnio to je okrywałam i udało się przezimowały i nawet ładnie kwitły, szkoda że zdjęć nie mam....
Z funduszu to wiadomo nie wiele się uzbiera no ale zawsze na coś tam starczy... ja już swój wyczerpałam i na nowo zaczynam zbieranie dobrze że trochę okazji świątecznych przed nami to może ktoś groszem sypnie...
Iwonko bulwy też ma ale tak jakby na górze a pod spodem korzenie normalnie uplecione w takie gniazdo z 5 cm szerokie .....
A moje azalie mam już dwa lata pierwszej zimy też mi po przemarzały pąki i nie kwitły a tej ostatnio to je okrywałam i udało się przezimowały i nawet ładnie kwitły, szkoda że zdjęć nie mam....
Z funduszu to wiadomo nie wiele się uzbiera no ale zawsze na coś tam starczy... ja już swój wyczerpałam i na nowo zaczynam zbieranie dobrze że trochę okazji świątecznych przed nami to może ktoś groszem sypnie...

- IWONA1311
Sylwia kup sobie więcej tylko tak jak piszesz doniczki plastikowe niech maja a tylko osłonki ładniejsze.
Jak masz zdjęcia swoich żurawek z karteczkami to wstaw zobaczymy jakie masz?
Jak masz zdjęcia swoich żurawek z karteczkami to wstaw zobaczymy jakie masz?

Tak o to mi chodziło napisałam niepełną nazwę
Ja już swoje przesadzałam,nie było problemu.
Sylwia a może ta doniczka była za mała?

Ja już swoje przesadzałam,nie było problemu.
Sylwia a może ta doniczka była za mała?
- promyk
- 200p
Gabrysiu no była już za mała bo roślina się rozrasta więc dlatego wzięłam się za przesadzanie, no ale nie spodziewałam się że aż tak.
Iwonko jutro bo już dziecko mnie woła... czas spać, albo później jak już uśnie...
Iwonko jutro bo już dziecko mnie woła... czas spać, albo później jak już uśnie...
Moje rośną sobie w ceramicznych.
Jutro zrobie fotkę
Jutro zrobie fotkę

- IWONA1311