Ogród zwkwiat cz. 3
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz. 3
...a rozumiem ,masz piękną okolicę ...to można sadzić... ja dziś tez przesadzałam...nawet sadzonki malw... 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zosiu pięknego masz tulipanowca. Kotek jak moja Monisia podrap go za uchem proszę!
Lasek który powstaje dobrze się zapowiada minie kilka lat i będziesz miała swoje grzybki.
Lasek który powstaje dobrze się zapowiada minie kilka lat i będziesz miała swoje grzybki.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu, jak zwał tak zwał, czy to las czy to lasek... drzewa gęsto posadzone i już 
w pięknej okolicy mieszkasz, las, rzeczka... super

w pięknej okolicy mieszkasz, las, rzeczka... super

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Zosiu , pięknie zazdroszczę Ci tak dużego ogrodu pozdrawiam 

Oj Zosiu,Zosiu nie za wcześnie na takie ciężkie prace?chociaż cieszę się bardzo ,że czujesz się już lepiej i kręgosłup pozwala na takie wyczyny.Już sobie wyobrażam jak to wszystko urośnie-będzie piękne zwieńczenie ogrodu,jak wisienka na torcie takie zakończenie
U nas od niedzieli jest siostra Tomka ,przyjechała nazbierać sobie grzybków.Codziennie więc zbieramy co się da i suszymy cały czas.W lesie jest sucho i grzyby już się buntują i młode nie chcą rosnąć
ale coś tam zawsze się znajdzie.Wczoraj popadało trochę deszczu,może to uratuje jeszcze trochę sytuację grzybkową 

Każdy dzień może być lepszy od dnia poprzedniego...
Ewa
Ewa
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Misiu, jeszcze teraz przesadzone poprzyjmują się mnie jeszcze pozostały 3 róże do przesadzenia, 2 do wykapania, no i czekam na zamówione 8 szt. nie wiem kiedy otrzymam, ale miejsca już przygotowane.
Marysiu, Twoja kotka ładne ma imię, nasz otrzymał na imię Frędzel, ponieważ jedyny w stadku naszych zwierząt jest rodzaju męskiego, a w języku staro polskim frędzle mają tylko mężczyźni
Mariolu, nawet dwie, tylko do tej drugiej w linii prostej mamy ok. 1,5 km.
Witaj Teresko, w dużym ogrodzie bardzo dużo pracy, tak że ja nie raz się złoszczę, że nie mogę wszystkiego zrobić na czas.
Ewuniu,, praktycznie cały wrzesień niewiele robiłam, tak że zaległości jest wiele, ale rozkładam sobie równomiernie, pracuję 2 godz. przed obiadem i 2 po.
Nie odczuwam zmęczenia ani bólu kręgosłupa, leki pomogły.
W naszym lasku posadziłam kilka gatunków,dęby, klon, graby, świerki (ich najwięcej, ale są małe), brzozy, i krzewy, forsycje, derenie, pigwowiec, krzewuszka, tuje,........... może z biegiem lat pojawią się grzybki, w tym roku zebraliśmy 9 kanii w odstępach czasu.
Miałam zamiar wybrać się do lasu jutro, ale skoro piszesz że grzybków nie ma to wybiorę się w następnym tygodniu bo u nas też po deszczu.
Marysiu, Twoja kotka ładne ma imię, nasz otrzymał na imię Frędzel, ponieważ jedyny w stadku naszych zwierząt jest rodzaju męskiego, a w języku staro polskim frędzle mają tylko mężczyźni

Mariolu, nawet dwie, tylko do tej drugiej w linii prostej mamy ok. 1,5 km.
Witaj Teresko, w dużym ogrodzie bardzo dużo pracy, tak że ja nie raz się złoszczę, że nie mogę wszystkiego zrobić na czas.
Ewuniu,, praktycznie cały wrzesień niewiele robiłam, tak że zaległości jest wiele, ale rozkładam sobie równomiernie, pracuję 2 godz. przed obiadem i 2 po.
Nie odczuwam zmęczenia ani bólu kręgosłupa, leki pomogły.
W naszym lasku posadziłam kilka gatunków,dęby, klon, graby, świerki (ich najwięcej, ale są małe), brzozy, i krzewy, forsycje, derenie, pigwowiec, krzewuszka, tuje,........... może z biegiem lat pojawią się grzybki, w tym roku zebraliśmy 9 kanii w odstępach czasu.
Miałam zamiar wybrać się do lasu jutro, ale skoro piszesz że grzybków nie ma to wybiorę się w następnym tygodniu bo u nas też po deszczu.
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Zosiu, ten lasek będzie wspaniałym tłem dla roślin i na grzyby blisko będziesz miała. 

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu
ale masz też terenu możesz szaleć z nasadzeniami,chociaż i tak pięknie masz kolorowo
hosty już powoli zasypiają zbliża się ta biała pani tylko żeby chociaż śniegu było dużo bo pierzynka potrzebna

hosty już powoli zasypiają zbliża się ta biała pani tylko żeby chociaż śniegu było dużo bo pierzynka potrzebna

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Witaj Zosiu!
Poczytałam i obejrzałam wszystko co się wydarzyło w Twoim ogrodzie podczas mojej nieobecności. I jak zwykle jestem pełna podziwu nie tylko dla efektów, ale przede wszystkim dla Ciebie za trud jaki wkładasz w swój ogród.
Jak Ty z tym wszystkim możesz zdążyć? Jakaś zmowa z krasnoludkami?
W efekcie masz jeden z piękniejszych ogrodów na FO.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zosiu moja kotka ma na imię Monika bo moja koleżanka znalazła miot koci, kotkę i kotka i nazwała je Kulfon i Monika. Mnie się dostała Monika.
- zwkwiat
Ewo, lasek jest potrzebny z powodu zimnych północno zachodnich wiatrów, teraz hula sobie bez ograniczeń,
Stasiu, miejsca mam bardzo dużo, tylko sił coraz mniej, konieczny jest deszcz jest strasznie sucho, dzisiaj chciałam kawałek przekopać, niestety szpadel z trudem zagłębia się do połowy,
Heleno, witaj,nie ma żadnych krasnoludków, co raz więcej rezygnacji w moim ogrodzie, a pięknie to on wygląda na zdjęciach i Twojemu nigdy nie dorówna.
Misiu, niestety nie byłam na grzybkach, ale w następnym tygodniu mam zamiar się wybrać,
Marysiu, nasz kot Frędzel waży już 2,5 kg rośnie w oczach i jest bardzo miłym kotkiem jest już u nas ponad 2 tygodnie a jeszcze nic nie spsocił,
Stasiu, miejsca mam bardzo dużo, tylko sił coraz mniej, konieczny jest deszcz jest strasznie sucho, dzisiaj chciałam kawałek przekopać, niestety szpadel z trudem zagłębia się do połowy,
Heleno, witaj,nie ma żadnych krasnoludków, co raz więcej rezygnacji w moim ogrodzie, a pięknie to on wygląda na zdjęciach i Twojemu nigdy nie dorówna.
Misiu, niestety nie byłam na grzybkach, ale w następnym tygodniu mam zamiar się wybrać,
Marysiu, nasz kot Frędzel waży już 2,5 kg rośnie w oczach i jest bardzo miłym kotkiem jest już u nas ponad 2 tygodnie a jeszcze nic nie spsocił,
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Zosiu Lilak Palibin to wdzięczny krzew, najbardziej mi się podoba gdy kwitnie, ale teraz też zwraca uwagę.
Kiedyś myślałam, że chryzantema nie pasuje do ogrodu (kojarzyła mi się z cmentarzem), ale pod wpływem opinii i zdjęć forumowiczów przełamałam się i niedawno kupiłam jedną.
Kiedyś myślałam, że chryzantema nie pasuje do ogrodu (kojarzyła mi się z cmentarzem), ale pod wpływem opinii i zdjęć forumowiczów przełamałam się i niedawno kupiłam jedną.
- zwkwiat
Olu, też go lubię, on już rudowłosy ale inne rośliny jeszcze nie myślą o jesieni;

Zdjęcia robione przed chwilą, jak widać nasz region jeszcze nie bardzo spieszy się do jesieni.

Zdjęcia robione przed chwilą, jak widać nasz region jeszcze nie bardzo spieszy się do jesieni.
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Zosiu , piękne widoki pozdrawiam