Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

Ależ piękny ogród! ;:138 Prawdziwy park!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witam wszystkich, którzy gościli w moim ogrodzie i tych , którzy zamierzają do niego wstąpić. Kochani ,jestem od kilkunastu dni na forum, a już jestem uzależniona. Nie wyobrazam sobie, aby tu nie zaglądnąć. Korzystając z Waszych cennych wskazówek , będąc pod wrażeniem Waszych powalających ogrodów postanowiłam zmienić coś w swoim. Oczywiście metodą małych kroczków, zgodnie ze złotą myślą Wiktora Hugo " Do wielkich osiągnięć , przez wąskie ścieżki" . Zaczęlam od zmian tej części, którą przedstawia pierwsze zdjęcie w mojej prezentacji , na pierwszej stronie. Efekt jeszcze mało widoczny, ale przekopałam wszystko " do góry nogami". Zapraszam , zobaczcie, oceńcie obiektywnie. Słowa krytyki przyjmę bez obrazy. Zapraszam!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najbliżej trawnika 18 szt. żurawek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale ty masz tu hektary.... :D normalnie!Wszystko zadbane i w ogóle cudo ! :D
nie wiem dlaczego nie otwiera się twój link pod wpisami ja weszłam przez opcje szukaj pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nowa rabatka w perspektywie

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
A to nowe nabytki cebul - czyje towarzystwo lubią i w jakim efektownie prezentują się?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Początek nowej drogi mojej rabatki .Od lewej zmieniona , brnę do prawej , ale wiele pracy jeszcze przede mną Jutro jeśli pogoda dopisze, działam dalej.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

zajrzyj na ten link http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=53&t=29287 tu jest jak zrobić ładny link i pamiętaj o nawiasie
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Bogusiu co to za roślinka kwitnąca na czerwono (bordo)?
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, to jest rozchodnik okazały!
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, nareszcie - metodą prób i błędów i udalo się. ;:215 Dzięki ;:180 - już jutro obejrzę dokladnie Twoje krolestwo. Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Witaj,od kilku dni starałam się obejrzeć Twój ogród ale nie można było otworzyć Twojego wątku,ale o tym już wiesz,dziś się udało,masz co pokazywać ;:138
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Bogusiu, masz piękny,bajkowy ogród. Bardzo podobają mi się kompozycje z roślin, które tworzysz.....będę podpatrywać i uczyć się. Cieszę się,że zawitałam do Twojej ogrodowej krainy :D
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj - zaproszenie było więc jestem :wit
Bogusiu na emeryturze całkiem inaczej podchodzi sie do pracy w ogrodzie, teraz można poświęcić więcej czasu i cieszyć sie efektami a Ty już masz z czego - zadbany i sporo ciekawych roślinek.
Wykorzystanie starych pni wspaniale - takie klimaty uwielbiam.
Kupiłaś cebulki Kamasji i Czosnku - one kwitną dość wcześnie a potem mają niezbyt ładne liście zanim całkowicie zaschną to trochę trwa więc na Twe pytanie odpowiem tak - ważne aby tego typu rośliny sadzić gdzieś z tyłu rabaty. Inne byliny powoli zakryją je od przodu i widok tych liści nie będzie drażnił oczu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich którzy nareszcie odnaleźli do mnie drogę!

Dorotko! dziękuję za odwiedziny. Z wielką przyjemnością wpadnę za chwilę z rewizytą. Dziękuję za slowa uznania sla mojej pracy. Pozdrawiam i zapraszam ponownie.Z wielką przyjemnością bedę Ciebie gościla! ;:180

Ateno ! Wielkie dzięki za miłe słowa ;:180 i zapraszam o każdej porze dnia i nocy. Pisałam w poprzednich wątkach, że konary drzew to moja słabość. Wykorzystuję każdy pieniek ściętego drzewa liściastego do tworzenia kompozycji. Jak będę miała więcej czasu ,to zamieszczę inne zdjęcia z takich połączeń. a juz jest normalką, że z kilkudziesięcioletnich drzew iglastych i naszego sędziwego orzecha włoskiego podcinamy od dołu gałęzie / zasłaniają dostęp światła do domu/ i obsadzam bluszczem .

ChristinKrysiu! Bardzo cieszę się, że wpadłaś do mnie ;:180 Nogi nie bolą? Przecież to aż 0,5 ha ogrodu. Jest przy czym "narobić "się i gdzie...nachodzić.Ale roślinki swoją urodą zrekompensują wysiłek. Dziękuję za instruktaż co do Camasii. Potraktuję ją z szacunkiem....ale gdzieś rzeczywiście ... na tyłach rabatki.Emerytura to piękna sprawa, :D jeśli jest się jeszcze w pełni sił i zdrowia .
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jestem i ja i od razu robię ;:oj , jak tu pięknie i jaki wielki ogród. Będę tu koniecznie zaglądać. Jednak 25lat ogrodnictwa to wieczność w porównaniu z moim tegorocznym sezonem ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”