Mój ogród na fotografii
- kania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii
Ależ piękny ogród!
Prawdziwy park!

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witam wszystkich, którzy gościli w moim ogrodzie i tych , którzy zamierzają do niego wstąpić. Kochani ,jestem od kilkunastu dni na forum, a już jestem uzależniona. Nie wyobrazam sobie, aby tu nie zaglądnąć. Korzystając z Waszych cennych wskazówek , będąc pod wrażeniem Waszych powalających ogrodów postanowiłam zmienić coś w swoim. Oczywiście metodą małych kroczków, zgodnie ze złotą myślą Wiktora Hugo " Do wielkich osiągnięć , przez wąskie ścieżki" . Zaczęlam od zmian tej części, którą przedstawia pierwsze zdjęcie w mojej prezentacji , na pierwszej stronie. Efekt jeszcze mało widoczny, ale przekopałam wszystko " do góry nogami". Zapraszam , zobaczcie, oceńcie obiektywnie. Słowa krytyki przyjmę bez obrazy. Zapraszam!

Najbliżej trawnika 18 szt. żurawek

Najbliżej trawnika 18 szt. żurawek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Ale ty masz tu hektary....
normalnie!Wszystko zadbane i w ogóle cudo !
nie wiem dlaczego nie otwiera się twój link pod wpisami ja weszłam przez opcje szukaj pozdrawiam

nie wiem dlaczego nie otwiera się twój link pod wpisami ja weszłam przez opcje szukaj pozdrawiam

- bwoj54
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- bwoj54
- bwoj54
Początek nowej drogi mojej rabatki .Od lewej zmieniona , brnę do prawej , ale wiele pracy jeszcze przede mną Jutro jeśli pogoda dopisze, działam dalej.

zajrzyj na ten link http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=53&t=29287 tu jest jak zrobić ładny link i pamiętaj o nawiasie
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu co to za roślinka kwitnąca na czerwono (bordo)?
- bwoj54
Halinko, to jest rozchodnik okazały!
- bwoj54
Gosiu, nareszcie - metodą prób i błędów i udalo się.
Dzięki
- już jutro obejrzę dokladnie Twoje krolestwo. Pozdrawiam !

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Witaj,od kilku dni starałam się obejrzeć Twój ogród ale nie można było otworzyć Twojego wątku,ale o tym już wiesz,dziś się udało,masz co pokazywać 

Bogusiu, masz piękny,bajkowy ogród. Bardzo podobają mi się kompozycje z roślin, które tworzysz.....będę podpatrywać i uczyć się. Cieszę się,że zawitałam do Twojej ogrodowej krainy 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj - zaproszenie było więc jestem
Bogusiu na emeryturze całkiem inaczej podchodzi sie do pracy w ogrodzie, teraz można poświęcić więcej czasu i cieszyć sie efektami a Ty już masz z czego - zadbany i sporo ciekawych roślinek.
Wykorzystanie starych pni wspaniale - takie klimaty uwielbiam.
Kupiłaś cebulki Kamasji i Czosnku - one kwitną dość wcześnie a potem mają niezbyt ładne liście zanim całkowicie zaschną to trochę trwa więc na Twe pytanie odpowiem tak - ważne aby tego typu rośliny sadzić gdzieś z tyłu rabaty. Inne byliny powoli zakryją je od przodu i widok tych liści nie będzie drażnił oczu.
Pozdrawiam

Bogusiu na emeryturze całkiem inaczej podchodzi sie do pracy w ogrodzie, teraz można poświęcić więcej czasu i cieszyć sie efektami a Ty już masz z czego - zadbany i sporo ciekawych roślinek.
Wykorzystanie starych pni wspaniale - takie klimaty uwielbiam.
Kupiłaś cebulki Kamasji i Czosnku - one kwitną dość wcześnie a potem mają niezbyt ładne liście zanim całkowicie zaschną to trochę trwa więc na Twe pytanie odpowiem tak - ważne aby tego typu rośliny sadzić gdzieś z tyłu rabaty. Inne byliny powoli zakryją je od przodu i widok tych liści nie będzie drażnił oczu.
Pozdrawiam
- bwoj54
Witam wszystkich którzy nareszcie odnaleźli do mnie drogę!
Dorotko! dziękuję za odwiedziny. Z wielką przyjemnością wpadnę za chwilę z rewizytą. Dziękuję za slowa uznania sla mojej pracy. Pozdrawiam i zapraszam ponownie.Z wielką przyjemnością bedę Ciebie gościla!
Ateno ! Wielkie dzięki za miłe słowa
i zapraszam o każdej porze dnia i nocy. Pisałam w poprzednich wątkach, że konary drzew to moja słabość. Wykorzystuję każdy pieniek ściętego drzewa liściastego do tworzenia kompozycji. Jak będę miała więcej czasu ,to zamieszczę inne zdjęcia z takich połączeń. a juz jest normalką, że z kilkudziesięcioletnich drzew iglastych i naszego sędziwego orzecha włoskiego podcinamy od dołu gałęzie / zasłaniają dostęp światła do domu/ i obsadzam bluszczem .
ChristinKrysiu! Bardzo cieszę się, że wpadłaś do mnie
Nogi nie bolą? Przecież to aż 0,5 ha ogrodu. Jest przy czym "narobić "się i gdzie...nachodzić.Ale roślinki swoją urodą zrekompensują wysiłek. Dziękuję za instruktaż co do Camasii. Potraktuję ją z szacunkiem....ale gdzieś rzeczywiście ... na tyłach rabatki.Emerytura to piękna sprawa,
jeśli jest się jeszcze w pełni sił i zdrowia .
Dorotko! dziękuję za odwiedziny. Z wielką przyjemnością wpadnę za chwilę z rewizytą. Dziękuję za slowa uznania sla mojej pracy. Pozdrawiam i zapraszam ponownie.Z wielką przyjemnością bedę Ciebie gościla!

Ateno ! Wielkie dzięki za miłe słowa

ChristinKrysiu! Bardzo cieszę się, że wpadłaś do mnie

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jestem i ja i od razu robię
, jak tu pięknie i jaki wielki ogród. Będę tu koniecznie zaglądać. Jednak 25lat ogrodnictwa to wieczność w porównaniu z moim tegorocznym sezonem