Jagusiu Dziękuję bardzo za to że do mnie wpadłaś mimo tak nie sprzyjającej pogody i wczesnej pory
Trochę takiej żółci jeszcze na działce jest - oby jak najdłużej , bo zapowiadają przymrozki Ewuniu Witam serdecznie Większość muszę sadzić w donicach , bo nornice nie dają mi spokoju pomimo różnych środków . Ostatnio kupiłam kretoks i odpukać w niemalowane przez cztery dni jest spokój , ale tam gdzie nie polałam np. na ścieżkach już widać ich ślady Dzidziu Witaj kochana już się martwiłam o Ciebie , że coś się dzieje Czy ta szałwia jest jednoroczna ??? nie wiem czy zdąży zawiązać nasionka a jest taka śliczna ,ten kolor mnie rozbraja Helen Dziękuję i cieszę się że te żółtki tak wpłynęły na Ciebie U mnie też dzisiaj zimno i to bardzo a tu jeszcze tyle pracy .
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy
dzisiaj na biało ale nie po to żeby śnieg przywołać
Tereniu,zgadzam się z toba,że praca jesienna jest mało przyjemna.Wiosna chociaż często pogoda też jest niesprzyjajaca to pracuje sie z wielka nadzieją na pomyslny sezon,przed nami całe lato,a teraz 5 miesięcy jak nie dłuzej czekania.
Czy dalie tez już wykopywałas?Ja czekam na chociaz jeden dzień bezwichurowy,bo nie idzie wyjść do ogrodu.
Gosiu Ty u mnie a ja u Ciebie - rozminęłyśmy się Mówisz 5 miesięcy - jak to będzie przeżyć
Dali jeszcze nie wykopywałam bo tak ładnie kwitną , że mi ich szkoda było , jak zmarzną to dopiero ich wykopem Ja byłam na działce ale pracowałam w szklarence , bo też głowę chciało urwać .
witam
ten niebieski kwiatuszek jest podobny do niebieskiego penstemona, ale chyba nim nie jest.
U mojej sąsiadki kwitnie takie coś i bardzo mi się podobało. Był czas, że szukałam coś bardzo niebieskiego do kamieni, by przełamać wszystkie czerwone i pomarańczowe kolory własnie takim niebieskim.
Jagusiu Jak podrośnie to Ci ukorzenię Ślicznie wygląda cała biała Dorotko Ta krzewuszka męczyła się w doniczce , jak ją wysadziłam , szybko ruszyła w górę i nawet zakwitła . Chryzantemę na pewno Ci ukorzenię Ja też je bardzo lubię , miałam ich dużo ale albo ostatniej zimy wymarzły albo mi nornice podkopały i uschły . Moniko Ten niebieski kwiatuszek to nie penstemon miałam penstemony niebieskie i różowe ale coś im u mnie nie pasowało i się wyniosły a są śliczne . Dzidzia pisała że to szałwia - tylko nie wiem czy jednoroczna czy wieloletnia , jak wieloletnia to mogę na wiosnę się podzielić z Tobą .
Pozdrawiam
Helen U nas mróz załatwił większość kwiatków i to w jedną noc : dalie , kanny , begonie , psianki , datury , koleusy , acidantery , eukomis , pelargonie itd.
ale i tak trochę kolorów zostało
Jutro może wybiorę się na działkę , to zrobię nowe zdjęcia jesieni
Dorotko U mnie astry , cynie też wszystko z czerniało , nie miałam siły wszystkiego wyrwać , bo za bardzo namęczyłam się przy daturach ( wyrosły na dwa m. albo lepiej a nie miał mi kto pomóż ) . Teraz leżę i czekam na lepszą pogodę i więcej sił Mam nadzieję że jutro będzie lepiej . Pomidorki też już wyrwałam - dzisiaj robił się keczup . Jeszcze zostały mi do wyrwania : kanny , acidantery i dalie te wysokie , bo straszą ludzi . No i jeszcze nie wsadziłam tulipanów i czosnku .
Tereniu - zdrowiej! Żałowałyśmy, że wczoraj Ciebie nie było.
Ja dzisiaj chyba wreszcie uporządkuję rabaty - powyrywam te wszystkie zmrożone badyle - i może posadzę resztę cebulowych.
Tereniu,u mnie też wszystko poszło przy mrozie = 5 stopni.Ciekawe czy warto zbierać nasiona z takich zmrożonych cynii?Tak czekałam,żeby dojrzały i guzik mam.