Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11

Post »

O, widzę, że u Ciebie też Double Delight zachwyca urodą..i zapachem. Bo przecież ona tak cudnie pachnie. ;:167
Wspaniałe roślinki! ;:138
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Tylko mi nie mów że tam także sypałas tej ziemi pod iglaki :shock: dla mnie bomba. Dla wprowadzenia kolorku przywiozę ci z urlopu kilka sadzonek żurawek w różnych kolorkach ;:108
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:196 Dzięki za miłe popołudnie ;:196 Potańczyłyśmy walczyka :;230 Jest już nas kilkoro na FO, co robią ogródki przydomowe. Ja jutro też będę sadzić rośliny przed domem. U mnie pomaga mi sąsiad i właściwie On wykonuje najcięższą robotę.Widać, że lubi ładne otoczenie.
Iwonko, jak masz nadwyżkę żurawek, to ja też proszę o jedną ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jadziu - trzymam kciuki za nowe rabatki przed domem;:215 Żeby Ci się wszystko pięknie przyjęło i żeby sąsiedzi uszanowali Twoją pracę!
U mnie przed blokiem młodzi ludzie z sąsiedniej klatki zrobili taki mini ogródek. Niestety teraz blok jest ocieplany i nie sądzę ze przeżyje tam chociaż jedna roślinka. Ciekawe - czy będę mieli jeszcze chęci aby odtworzyć ten ogródeczek...
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Iwka już dzieli?No popatrz a dopiero co zaczynala.Mnie by się przydala taka Tosina -na czerwono kwitnie .
Jadziu gratuluję zamysłu no i realizacji tegoż. ;:196
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:131 Przyjedziesz, to dostaniesz ;:130
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ANIU dzisiaj też dzieliłam moją wielgachną beżową żurawkę .Miałam z niej 7 części ;:108 . Pomysł z upłynnieniem nadwyżek ogródkowych i pytanie co z nimi zrobić i tak sie zaczęło szykowanie nowych miejsc, na nieużytkach :;230 Wiesz ,ze trochę mnie to wciagnęło no i będę mieć moje nadwyżki pod ręka w razie czego :;230
MARYSIU już dzisiaj zagadnęłam sąsiada czyby sie też nie przyłączył do pracy .Powiedział owszem tylko nie wiem w ,którym wieku .Trawa juz kupiona tylko jak spadnie deszcz będzie dopiero sianie .Wczoraj znów przywiozłam od Basi hosty i żurawki a także sadzonki Rudbekii .
TOSIA cała przyjemność po mojej stronie .Z Wami zawsze jest miło i dawno sie tak nie uśmiałam .Dzisiaj tez dzieliłam tego mojego wielkoluda ,który rośnie w Rh Southern Comfort tak sie zwie .Masz chyba taką Tosia
IWCIA tam gdzie rosną kwasoluby wszędzie jest ziemia do iglaków sypana , czyli na wrzosowisku i w Rh .Kurcze gdzie ja je posadzę ;:224 ;:224 Dzisiaj działałam w trójkącie bermudzkim i przy Rh a także na podwórku .Wiąz posadzony ,berberys również, a do tego żurawki Southern Comfort podzielone z mamy .Jutro dopiero obadam jak to bedzie wyglądać .Wywaliłam z trójkąta wszystkie irysy będa tam rosnać lilowe floksy i odętka też lila
ANUSIU masz rację Double Delight ślicznie pachnie ,ale w tym roku nie jestem nią zachwycona .Mocno przemarzła i teraz nie umie zastartować .Kwitnie ,bo kwitnie, a to mnie wcale nie cieszy
KRYSIU w naszym domu wszyscy sie znamy ,bo mieszka tylko 12 lokatorów i to juz pare ładnych lat ,a niektórzy tak jak ja dzieści lat .Masz racje te pełne kosmosy mają o wiele ładniejsze kwiaty.Moze w przyszłym roku tak zrobię ,ze je przytnę ,żeby tworzyły większe kępki .
DANUSIU no widzisz zachciało mi sie upłynniać ogrodowe roslinki a że nie ma na nie chętnych to zrobiłam drugi ogródek i tam je ulokowałam :;230
AGUŚ mam tylko nadzieję ,że psy nie rozgrzebią tych rabat na swoje potrzeby .Coraz będziej mnie do nich ciągnie i teraz zasuwam na 2 fronty :;230 .Tylko najgorzej z podlewaniem :;230 bo dosyć kawałek trzeba nosić wodę
IRENKO maruna juz sie fajnie rozrosła to samo bratki i aksamitki .Wiesiołki wypuszczają młodzieżowe listki czyli wszystko na dobrej drodze
IZULKO mam nadzieję ,ze nikt nie zniszczy jak już nie mają ochoty pomagać .Jak długo dam radę będe tam pracować dla dobra ogółu .
GRAŻYNKO na dole są ławki był też stół ,ale się rozleciał .Teraz każdy"dosia" nie ma już tego sielskiego życia jak mieszkali starsi mieszkańcy ;:224 było całkiem inaczej i trochę żal tych lat
KRYSIU 71 nie ma wolnych miejsc przed blokiem ,żeby je zagospodarować??.Chyba ,że administracja dba o wszystko jednak wysieję trawę ,którą już kupiłam i wtedy bedzie czyściej .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jadziu szukałam Twojego watku a Ty juz dawno w nowym :oops:
Nowe rabatki pod domem fiu fiu , to sie sasiedzi ucieszyli chyba co nie :wink:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu ależ ty jesteś kobietą pracującą, tylko cię podziwiać, aby taki ugór przygotować do posadzenia roślin potrzeba siły ale efekty super, rabaty ładnie wyglądają a roślinki gdy się rozrosną to dopiero będzie widok, żeby tylko inni uszanowali twoją pracę. ;:138
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Jadziu zdobyłaś Hokus Pokus bo ja na nią bardzo poluję?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj bawiłam sie w ogrodku .Roboty co niemiara ,bo powoli można przesadzać już piwonie i nie tylko te .Robiłam też w moim trójkącie bermudzkim ,bo niestety róże ,które tam posadziłam nie chciały rosnąć .Czeremcha skutecznie pozbawia je wody .Tylko Maigold nic sobie z tego nie robi i wypuściła długaśne pędzicha .Tak samo powojnik Cecile on kwitnie i sie rozrasta .Muszę skutecznie czymś okryć mu nóżki .
Obrazek

GOSIU niestety jeszcze nie natknęłam sie na nia ,ale gdybyś wiedziała gdzie można ja zdobyć to daj mi proszę cynk .Dla Ciebie piękny Diantus czyli gożdzik
Obrazek
IRENKO no tak wszystkie jesteśmy kobietami pracującymi i zasuwamy na tych naszych hektarach :wink: .Co zrobić z nadwyżkami roślin przecież ich nie wyrzucę na kompost .Wiesiołki każdy ma mnóstwo to samo z tojeścia kropkowana czy innymi bylinami ,które rozmnażają sie na potęgę .U mnie gdzie nie spojrzę wszędzie wiesiołki ,a że kiedyś był tam skwerek postanowiłam go reanimować .Juz dzisiaj miałam prezent w postaci psich odchodów i nawet wiem czyich .Jestem cierpliwa do czasu ;:108

Obrazek

DOROTKO wreszcie mnie znalazłaś i bardzo sie cieszę .Sasiedzi raczej sie nie cieszą z tego im to zwisa .Tylko ja sie cieszę ,że będzie ładnie .Sąsiad przy każdej komórce posadził pnącą różę też im sie to nie podoba .Wolą mieć bajzel na podwórku .No cóż tacy ludzie też są .
Elżbietka w objęciach Tunbergii

Obrazek
A jednak zakwitnie

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Dobra, już się tak nie chwal. Zgapiłaś ode mnie ogródek przy familoku i tyle!!! :;230 :;230 :;230
Czy już SZPIEG Ci doniósł, że jutro mamy super Gości!!!!!!!! Bądź zwarta i gotowa!!!!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Szkoda że nie załapie się na tą imprezke. Wczoraj wyprodukowałam się do Ciebie i wszystko poszło w kosmos.Mam nadzieje że w realu poradzisz mi w sprawie żurawek i host. ;:19 ;:63 ;:65
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No jasne ,że Cie znalazłam ... ;:4
jaki ten gozdzik uroczy ;:167 nie widziałam jeszcze takiego sliczniaka ;:224
To połączenie hosty z różową smagliczką cuuuudnie Ci wyszło ,wiesz mi ta hosta tez zakwitła,ona ma chyba taki pózny termin...jeszcze wczoraj nie miała otwartych kwiatów...czekam na ten zapach
miłego weekendu...mój bedzie towarzysko- pracowy :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu fajne rabatki potworzyłaś przed domem, będzie ładnie i kolorowo a że nie doceniają to normalka. ;:215
Burgundy ;:167 , mogłabym na nią patrzeć i patrzeć bez końca ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”