ANIU dzisiaj też dzieliłam moją wielgachną beżową żurawkę .Miałam z niej 7 części

. Pomysł z upłynnieniem nadwyżek ogródkowych i pytanie co z nimi zrobić i tak sie zaczęło szykowanie nowych miejsc, na nieużytkach

Wiesz ,ze trochę mnie to wciagnęło no i będę mieć moje nadwyżki pod ręka w razie czego
MARYSIU już dzisiaj zagadnęłam sąsiada czyby sie też nie przyłączył do pracy .Powiedział owszem tylko nie wiem w ,którym wieku .Trawa juz kupiona tylko jak spadnie deszcz będzie dopiero sianie .Wczoraj znów przywiozłam od Basi hosty i żurawki a także sadzonki Rudbekii .
TOSIA cała przyjemność po mojej stronie .Z Wami zawsze jest miło i dawno sie tak nie uśmiałam .Dzisiaj tez dzieliłam tego mojego wielkoluda ,który rośnie w Rh Southern Comfort tak sie zwie .Masz chyba taką Tosia
IWCIA tam gdzie rosną kwasoluby wszędzie jest ziemia do iglaków sypana , czyli na wrzosowisku i w Rh .Kurcze gdzie ja je posadzę

Dzisiaj działałam w trójkącie bermudzkim i przy Rh a także na podwórku .Wiąz posadzony ,berberys również, a do tego żurawki Southern Comfort podzielone z mamy .Jutro dopiero obadam jak to bedzie wyglądać .Wywaliłam z trójkąta wszystkie irysy będa tam rosnać lilowe floksy i odętka też lila
ANUSIU masz rację Double Delight ślicznie pachnie ,ale w tym roku nie jestem nią zachwycona .Mocno przemarzła i teraz nie umie zastartować .Kwitnie ,bo kwitnie, a to mnie wcale nie cieszy
KRYSIU w naszym domu wszyscy sie znamy ,bo mieszka tylko 12 lokatorów i to juz pare ładnych lat ,a niektórzy tak jak ja dzieści lat .Masz racje te pełne kosmosy mają o wiele ładniejsze kwiaty.Moze w przyszłym roku tak zrobię ,ze je przytnę ,żeby tworzyły większe kępki .
DANUSIU no widzisz zachciało mi sie upłynniać ogrodowe roslinki a że nie ma na nie chętnych to zrobiłam drugi ogródek i tam je ulokowałam
AGUŚ mam tylko nadzieję ,że psy nie rozgrzebią tych rabat na swoje potrzeby .Coraz będziej mnie do nich ciągnie i teraz zasuwam na 2 fronty

.Tylko najgorzej z podlewaniem

bo dosyć kawałek trzeba nosić wodę
IRENKO maruna juz sie fajnie rozrosła to samo bratki i aksamitki .Wiesiołki wypuszczają młodzieżowe listki czyli wszystko na dobrej drodze
IZULKO mam nadzieję ,ze nikt nie zniszczy jak już nie mają ochoty pomagać .Jak długo dam radę będe tam pracować dla dobra ogółu .
GRAŻYNKO na dole są ławki był też stół ,ale się rozleciał .Teraz każdy"dosia" nie ma już tego sielskiego życia jak mieszkali starsi mieszkańcy

było całkiem inaczej i trochę żal tych lat
KRYSIU 71 nie ma wolnych miejsc przed blokiem ,żeby je zagospodarować??.Chyba ,że administracja dba o wszystko jednak wysieję trawę ,którą już kupiłam i wtedy bedzie czyściej .