Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Mam nadzieję, że i Tobie dziś ogródek deszczyk podlewa. Liliowce piękne.
Ostatnio myślę o Was, może by tak jakie letnie spotkanko zorgnizować, co Ty na to.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Kochana u mnie leje dzień w dzień wszystko się przyjęło ;:196 pisałam o omanie bo z niego najbardziej się cieszę , szukałam a tu tak z przypadku rach ciach i w ogródku :;230 mam nadzieje że moja drobnica też żyje ? :oops:
Pogoda paskudna zdrowie takie samo ale dzielnie walczę z zielichem :lol: a co u Ciebie Jagódko ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Diabli wzięli mój post / odpowiedzi , fotki ;:oj ...zostało zerwane połączenie z internetem ...piszę od nowa ...Oliwka już śpi ;:19 , więc muszę skończyć to , co zaplanowałam ... ;:108

Leje jak z cebra , potem świeci słońce , wieje wiatr i tak na przemian .
A ja , no cóż , latam w te i we wte , by co nieco pochować ...a za chwilę znów taszczę z powrotem i tak w kółko . Najgorsze są oleandry , bo ciężkie , to je ...ciągnę , bo nosić nie sposób . One lubią słońce ...ale nie deszcz ...typowe dla klimatu śródziemnomorskiego .

Bardzo dziękuję Wam , że pomimo iż mało mnie na FO , to jesteście ze mną i u mnie , a ja pamiętam ...ale czasu mało , a przecież tyle się dzieje i w warzywniku i w ogrodzie ...a najwięcej czasu poświęcam mojej ukochanej Oliwce ;:167 , która jest u mnie na wakacjach .

Jeszcze raz dziękuję ;:180 : Danusi ( ja takoż ), Agusi ( miło , że kwitnie ) , Dorotce ( wybacz , ale nie dam rady ) , Elżuni ( roślinki rosną ...tylko kokorycz coś słabo , ale ja mam czas ) , Jystynce ( dziękuję , to miłe ), Ewuni ( wąchaj , do woli ) i Pawłowi ( rozmawialiśmy , więc ....) ....przepraszam , że z osobna nie odnoszę się do każdego postu ...wybaczcie ;:196 .

Obiecane ...dla Sławka i Pawła ... Agapanthus variegata " Tinkerbell " .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Liliowiec n/n & Cyclamen purpurascens

Obrazek Obrazek

Cyclamen purpurascens & Liliowiec n/n

Obrazek Obrazek

Hortensja " Limelight " & Języczka dłoniasta

Obrazek Obrazek

Języczka pomarańczowa " Britt - Marie Crawford " & Najpiękniejszy z moich "Kwiatuszków " - Oliwka z gałązką oleandra

Obrazek Obrazek

Na koniec ...liliowce ...znowu ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Do następnego ...nie wiem kiedy ...może znów ...późną nocą ...lub wieczorową porą :wit
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ Oliwka podrosła :shock:
Śliczna z niej dziewczynka .
Kwiatki jak zawsze pięknie Ci kwitną kobieto o złotym ;:167
Pozdrawiam Was serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agusiu , dziękuję za ciepłe słowa ;:196 . Oj , tak , podrosła , ale jest szczuplutka - to ma po tacie ( 190 cm ) .
Pozdrawiam Was równie serdecznie :wit , całym ;:167 .
Wiesz , Oliwka jeszcze śpi ...więc ja buszuję to w kuchni , to na FO :;230 .

U mnie słoneczko od rana , a wczoraj ulewny deszcz , podobnie i nocą ...pogoda się zmienia , niczym w kalejdoskopie ...już włazi ;:3 zza chmury , które - jak to Aga nazwala - robią się jak bura szmata .
Zwyczajnie sie boję ...zapowiadali kolejne trąby w podkarpackiem :shock: ;:174 , a to obok mojego woj.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Jagódka :wit
Dziękuję za piękne fotki agapanta.Również wnuczkę pięknie zdjęłaś.
Ogród będę chwalił co 2-gie wejście,żeby nie było przesłodzenia ;:180
Do miłego,
Sławek.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jagodko, dobry wieczor :) Oliwka wyrosla na przeurocza dziewczynke, wnusie babci :) przycmiewa inne kwiaty niewatpliwie, prawda? trzymam kciuki za konkurs, calym sercem ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko u Ciebie teraz pełnia szczęścia . Ukochana wnusia jest razem z Tobą i możecie nacieszyc sie swoim towarzystwem. Oliwka rośnie jak na drożdżach, już taka duża z niej dziewczynka i śliczna jak laleczka :D
Masz śliczne języczki, bardzo lubię te rośliny :D
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale masz cudowny Kwiatuszek ...piekny i promienny... sliczna dziewczynka ,bardzo do Ciebie Igusiu podobna ;:108 ...Prawda?
Pozdrawiam i zyczę mil spędzonych chwil z Oliwcią ;:180
;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iguś, witaj ;:196
Nareszcie net się ustabilizował. Też miałam kłopoty z łącznością ;:223
Oliwka wyrosła ;:oj. Ładna i szczupła. Najważniejsze, że jest zdrowa ;:108 A ty szczęśliwa, bo ją masz przy sobie.
Ogród jak zawsze cudny. Masz tyle niespotykanych i pięknych roślin ;:oj
Podziwiam.
Życzę spokoju ;:196
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Ależ piękności u Ciebie , Liliowce i cudny Oleander ale wnusia Najpiękniejsza :lol:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławciu...masz rację ...ja słodzić nie lubię , a podlizywać w szczególności , bo z natury jestem realistką i staram się do wszystkiego mieć zdrowe podejście .
Dziękuję w imieniu agapanta i Oliwki ;:108 .

Aguś ...witaj w słoneczny dzień ...dziękując zarazem za miłe słowa ...tak , w rzeczy samej ...to mój najpiękniejszy Kwiatuszek ;:108 . Dziękuję za kibicowanie , chociaż prawdę mówiąc to wszystko przez Agę ...w takim gronie szacownych nominowanych nie mam szans , a tym bardziej ...ja nie przywiązuję wagi do konkursów - kibicuję Danie , doceniam jednak to ,że się Wam podobają moje roślinki . Dziękuję ;:196 .

Aguś- AGNESS ...ważne , że zdrowa i bardzo elokwentna , a faktycznie ...rośnie , niczym na drożdżach ;:108 . Czas spędzony z Nią - dla mnie bezcenny - nacieszyć się nie mogę :tan . Ukochana wnusia , tym bardziej ,że jedyna . Dziękuję za miłe słowa ;:196
Języczki mam trzy odmiany , a Przewalskiego - dwie ogromne kępy - rosną przy oczku .

Danuś... dziękuję w imieniu mojego kwiatuszka . Oliwka nie jest podobna - ani do mnie , ani do Madzi -bardziej do swego taty i siostry zięcia . Ale ukochana , wytęskniona - więc cieszymy się ,że jest u nas na wakacjach , bo nie wiadomo kiedy znów bedzie nam dane sie widzieć nastepnym razem . Łapiemy wszystkie chwile , by nacieszyć się sobą ;:108 .

Justysiu...wielka szkoda , że mieszkamy daleko od siebie ...sporo roślin zagościło by w Twoim " Rozczochranym " ;:108 .
Tak ...ważne , że Oliwka nie choruje , a to istotne dla nas ...no i smak ma większy , niż u siebie .
No , spokoju , to ja raczej nie mogę mieć , bo ciagle coś ' psocimy ' obydwie ' :;230 - a nasze chłopaki tylko się przygladają z przymróżeniem oka ;:oj .
Dziękuję za ciepłe słowa ;:196 .

Ewuniu...dziękuję za miłe slowa - tak w stosunku do roślinek , jak i mojego Kwiatuszka - jedynego w swoim rodzaju ;:196 . Oleandry ukorzeniam z powodzeniem w ciepłej wodzie ...mam kolejne , bo je uwielbiam . A liliowców nasadzę jeszcze więcej , bo nie mogę się im oprzeć - jest tyle pięknych odmian , które muszę zaprosić do swego ogrodu . A między nimi posadzę róże i szałwie ...by cały sezon coś kwitło .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj , po południu szalał w mojej miejscowości okropnie porywisty wiatr . Strącał gałęzie razem z liśćmi z okolicznych drzew . Pod wieczór co prawda ustał ...ale niebo wyglądało groźnie - granat , z różem , błękitem , a nawet miejscami poświatą w kolorze rozświetlonej żółci . Było zapowiedzią tego , co ma nadejść ...zwyczajnie się bałam ... chowając donice , doniczki i co się tylko dało - skończyło się na strachu . Wiem ...żywioł jest nie do opanowania ...wystarczy kilka sekund , by zostało po nim tyle zniszczeń , co ostatnio miało miejsce w północno- zachodnich rejonach Polski .

Dzisiaj ogród po tym wietrze wygląda niczym pobojowisko - cały usłany liśćmi i gałązkami klonu , jesionu i lipy .

Moje koleusy - wstawiam na prośbę Agusi - agatka 123 ...takie mam ...rosną w skrzynce balkonowej , na parapecie okna w garażu .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A jak już jestem przy wstawianiu , to dorzucę jeszcze kilka ... :tan

Hortensja z linii You & Me od Tralaluszy ;:196 ... maleńka , a kwitnie . Jeżówki Rubinstern & White Swan

Obrazek Obrazek

Zbliżenie kwiatu jeżówki Rubinstern & Milin amerykański Flamenco na łuku - wejście do ogrodu z oczkiem .

Obrazek Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Dzień dobry :!:
Jak tu miło,jak tu miło :!: A to mi się przytrafiło ;:215
Sławek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

jAGODKO,ZE MASZ NIEZIEMSKI OGRÓD TO JUŻ WIESZ,ALE KOLEUSY JAK MARZENIE,ZARAZ BYM CI SKUBNĘŁA TE,KTÓRYCH NIE MAM.
Wnusia piękna,pewnie w babcię,nie dziwię ci się,że poświęcasz jej tyle czasu,przecież trzeba się nacieszyc na zapas,a chciałoby się ja mieć zawsze przy sobie.Forum sie nie przejmuj,to sie da nadrobić,a chwil z wnusią niestety nie.Miłego dnia,u mnie prawie jak traba,wszystko powywracane.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”