Roślinki Nolinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Nolinki

Post »

Proszę, proszę Pani też potrafi zaszaleć :;230 Śiczności ;:138 a czy ja dobrze widzę, że to jakaś mamilaria?
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Iza syn ma 11 lat, ale interesują go tylko kaktusy, a i to tylko słomiany zapał, może czasem załapie zielonego bakcyla :D

Kubasiu tak to mammilaria (przynajmniej tak jest napisane). Pierwszy raz udało mi się zobaczyć kaktusa w sklepie z prawdziwym kwiatem, a nie przyklejonym :D Moja córka, która była razem z nami na zakupach, szeptała za plecami "po co ci to, po co ci to, przecież masz tyle kwiatków, to drogie jest", na szczęście M jest bardziej wyrozumiały :;230
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak go odpowiednio w zimie potraktujesz, to będzie zakwitał, co roku. Ja wczoraj uprawiałam sporty ekstremalne :;230 przesadzałam kaktusy :;230 niestety te supermarketowe zawsze są posadzone w jakimś g i trzeba to skrupulatnie wydłubywać, bo kaktusy muszą mieć podłoże mineralne :!: a nie włókno kokosowe albo torf....
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, w jakie podłoże przesadzasz kaktusy, gotowe, czy komponujesz własną mieszankę?
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krosandra prześliczna, chyba trochę się poślinię :;230
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Wpadłam i do Ciebie, Noliko :)
Przyznam, że kwiatki masz bardzo ładne i zadbane, no i sporo ich :tan
Crossandra śliczniusia-poza pięknym kwiatem ma jeszcze błyszczące liście, które tak bardzo lubię :)
Beniamin również imponujący. O Hibku chyba nie muszę wspominać, bo chyba nikt nie przeszedł by obok niego obojętnie. Nieomieszkam również pochwalić koteczka wylewającego się z pudełka :;230
Piszesz, że lubisz krotony i jakoś pomagasz im na tamten świat przejść... :) Ja mam 3 odmiany i w sumie każdy przechodził jakies kryzysy-gubił liście i straszył lub po prostu "stał w miejscu". Nie wiedzieć czemu ruszały z kopyta po długim, długim czasie i potem już było już z nimi tylko dobrze i bardzo dobrze :) Tak więc może po prostu potrzebują wielokilometrowego czasu do zaklimatyzowania się w nowych warunkach...?
Tak czy owak kwiatki masz piękne i jeśli masz tam jeszcze coś w zanadrzu to pokazuj nam szybko bo jest się czym pochwalić :)
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

mój jak miał 11 też kochał kwiaty, głównie kaktusy, nawet siał ze mną a teraz jak ma 21 to ma gdzieś rośliny ;:108 woli iśc na piwo - dobrze, że chociaż ma umiar
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30

Post »

[quote=Uploaded with ImageShack.us
a to jest malutka crossandra z LM (musiałam, no po prostu musiałam ją kupć)Obrazek
[/quote]

Nigdy nie widziałam takiej roślinki do kupienia ale jest naprawdę przeurocza!!
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chrapko :wit w moich skromnych progach, dziękuję za pochwały :oops:
Pierwszego krotona zamordowałam chyba z 10 lat temu, nie za bardzo się orientowałam jakie ma wymagania i musieliśmy sie rozstac :( , drugi, malutka sadzoneczka za grosze, też nie pożył u mnie za długo, choć niby wiedziałam jak się nim opiekować. Tak, że teraz po prostu boję się kupić nową roślinkę z obawy czy nie spotka jej ten sam los :?

Tahisis ja też pierwszy raz widziałam w sprzedaży. Jako roślinkę znam z książki o roślinach pokojowych, a na FO widziałam u filigranowej, będę musiała podpytać jak u niej rośnie, bo według opisu nie jest zbyt trudna w uprawie.
Jak zobaczyłam crossandrę, to nie mogłam oderwać od niej oczu,cena była znośna 11,6 zł, więc musiała być moja. Zobaczymy czy się polubimy :D
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30

Post »

Czekam z niecierpliwością na więcej zdjęć. Z opisu wygląda faktycznie na dosyć łatwą.. Zobaczymy jak sobie poradzi u Ciebie. Wierzę,że będzie niedługo jeszcze piękniejsza :)
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nolinka pisze:Kasiu, w jakie podłoże przesadzasz kaktusy, gotowe, czy komponujesz własną mieszankę?
Ostatnio sama zrobiłam mieszankę: żwirek, lawa, prezma i ziemia kaktusianka.
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nolinko widzę, że masz sporo roslinek wychodowanych z nasion, brawa za cierpliwość ;:63
przeuroczy pudełkowiec, widać lubi spać w pudełkach :;230
powiedz czy to jest ten sam kotek co masz w avatarze?
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Noo,widzę piękne nowości ;:333
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05

Post »

Piekna crossandra ciekawe czy u nas tez maja aż mnie kusi podjechac a mam nie daleko
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

diament niestety nie jest to ten sam kotek, ale faktycznie lubi pudełeczka :D A co do tych nasionek, to faktycznie lubię patrzeć jak rośnie to co zasiałam, no i argument finansowy też ma znaczenie :D
Dorotak myślę, że warto spróbować, taka okazja może się prędko niepowtórzyć. Sama widziałam pierwszy raz tą roślinkę w sprzedaży.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”