Róże Maddy77

Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Maddy77

Post »

Oj, będzie się działo... ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu u mnie też deszcze szkód narobiły ;:224
Wczoraj skusiłam się i kupiłam Marię Theresę...ma cudne kwiaty ;:108
Eden długo każe na siebie czekać,ale jak zobaczysz jej kwiat na żywo to zobaczysz dlaczego ja tak ją kofam wielką miłoscią ;:167
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

:wit Dziewczyny przecież jakbym mogła to bym sobie krzesełko przy Edence postawiłam i tylko na nią patrzyła :;230 Oto jak wygląda dziś z rana :wink:
Obrazek

Niestety największym szokiem dzisiaj było jak zobaczyłam przez okno, że z mojej Queen of Sweden nic nie pozostało ;:188, a cieszyłam się nią zaledwie 2 dni ;:145 Na szczęście ma kilka innych pączków ;:180 Wszystko to wina deszczu, który to pada nad ranem. Chociaż z drugiej strony taki układ mi się podoba, biorąc pod uwagę trawnik, warzywnik i oczywiście różyczki, nie muszę podlewać i zaoszczędzam na wodzie :tan
Obrazek

Swoje wdzięki zaczynają pokazywać
Obrazek Obrazek

Nie miałam pojęcia, że FO mnie tak wciągnie :;230 szkoda, że czasu brak by oglądać te wszystkie ogrody.
Życzę przyjemności na resztę dnia ;:197
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Magda, Queen of Sweden jest młoda różyczką, moja kiedyś też tak miała, że kwiaty jej szybko opadały.
Po trzech latach wydoroślała i jej kondycja kwitnienia jest znacznie lepsza. Niektóre angielki tak mają. ;:108
Z Edenką mam tak samo, jak podchodzę do rabatki różanej, to oczywiście zaczynam od niej i tej drugiej Białej Edenki.
Te róże mają coś w sobie, czego chyba żadne zdjęcie nie jest w stanie oddać. Może francuską elegancję ...
Ładne różyczki już masz, a ogródek z balkonu podziwiam. Wszystko tam jest równiutko i z góry zaplanowane. Ten kawałek "podłogi" chętnie obejrzę za dwa trzy lata, coś mi mówi, że masz już pomysły. Nam pozostaje tylko czekać. ;:65
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

No tak, FO wciąga i uzależnia. :;230 Królowa bardzo dostojna - ja na swoją jeszcze czekam ;:65 i wolałabym, żeby wtedy nie lało...
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magda śliczne róże posadziłaś.
No niestety Queen of Sweeden nie nacieszysz się długo. To wada tej róży. Za to Eden rose i Pastella nadrobią za nią ;) Mają trwałe kwiaty.
bardzo podoba mi się układ twojego ogródka. Uwielbiam geometryczny ład.

Maju teraz czytam o Queen of Sweeden. Trzymam, więc kciuki za nią.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Madziu, jak tam dzisiaj Edenka? Pędź do ogrodu robić zdjęcia, bo przy takiej pogodzie, rozwiną się momentalnie.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Masz już trochę różyczek Madziu, a mili goście w kropki mile widziani..pogromcy mszyc :;230
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39

Post »

Edenka pięknie się zapowiada - a ogródek cudo :D
Pozdrowionka :)))
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

:wit Dziewczyny Dziękuje bardzo za odwiedzinki ;:196
Dzisiejszej nocy myślałam, że nie będę mieć już co fotografować ;:145 To nie była burza tylko jakaś nawałnica z huraganem ;:188 Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i różyczki wszystkie stoją :tan

Maju różyczkami jestem zachwycona :uszy Nie miałam pojęcia, że będą tak szybko kwitnąć i że każda wyda na świat kwiatka ;:180 Większość kwitnie lub ma pąki, tylko niektóre z późniejszych zakupów bądź te co przesadzałam jeszcze nie mają pączków, ale dla mnie się liczy, że się przyjęły :tan Pomysłów na ogródek było mnóstwo, a całość faktycznie za jakieś 3-4 lata nabierze charakteru ;:138 Jak będę mieć takich dobrych nauczycieli jak Wy to na pewno coś fajnego wyjdzie ;:224

Aguś na początku byłam zła za ten geometryczny kształt, ale jak się nie ma co się lubi ;:224 Potem było chyba z milion koncepcji, jak to mawia mój M, że on chce słyszeć tylko o wersji OSTATECZNEJ, bo się gubi :;230 I tak powoli powstaje moje małe królestwo ;:224

Beatko popędziłam do ogródka jak tylko przestało padać, oto dzisiejsza Edenka
Obrazek Obrazek

Trochę inna niż u pozostałych, ale to pewnie dlatego ,że jest jeszcze bardzo młodziutka ;:224

Madziu biedronek to się u mnie nie spodziewałam, ale najwidoczniej zaczynają mnie powstawać dogodne dla nich "klimaty" :;230

Mimo fatalnej pogody niektóre różyczki aż rwą się do pokazania swoich wdzięków, ale do tego by się słonko przydało ;:223
Obrazek Obrazek

Oraz Pastelka, która jest po prostu boska
Obrazek

Queen of Sweden po deszczy gubi wszystkie płatki i nie ma co fotografować, jedynie w fazie pąku mogę się nią nacieszyć. Pewnie jest tak jak mówi Majka, że muszą po prostu się dobrze ukorzenić i z czasem pokażą się w pełnej krasie ;:215
Życzę udanego dnia i słonecznej pogody ;:3

aga13 Agnieszko dziękuje za komplement ;:196 Ogródek jest w fazie "projektu" :;230, pewnie będzie zmieniał się wraz z nową koncepcją
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Magda, Edenka już za chwileczkę, już za momencik. Pastelka jest boska, moja strajkuje i nie chce rosnąć. 8-) Uważaj, bo różyczka to choroba wielce przewlekła. :;230
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Naprawdę słodkie są te pierwsze pączki, zwłaszcza te wyczekiwane :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Edenka jest piękna w rozkwicie, uwielbiam takie pełne kwiaty. Ja nie mam, ale podobnie kwitnie moja Haven Rose ;:167
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

:wit
Chyba choruję na przewlekłą różyczkę :;230
Deszcze jakoś nie mają ochotę się skończyć i tylko między mniejszymi a większymi opadami wyskakuję by podglądnąć jak tam z moimi królewnami :heja
Zauważyłam, że tym fioletowym woda w nadmiarze szkodzi i po prostu gniją ;:223
Oto dzisiejsza Edenka
Obrazek

Z powodu silnych opadów różyczki niestety uległy nadłamaniu, bądź obwieszeniu się i postanowiłam, że zetnę je i włożę do wazonika ;:224 Zdaję sobie sprawę, że to profanacja, ale inaczej by zgniły, a tak mogę się nimi nacieszyć w domku :tan Zapach jest nieziemski ;:215

Takie tam kompozycje :;230
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Zobacz jak udało Ci się ładnie ułożyć te róże kwiatami. Możesz napisać jakie odmiany ułożyłaś w tej kompozycji z 3 róż?
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”