Moje uzależnienie, nie tylko różane
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje uzależnienie, nie tylko różane
To nazbieralas tych Eden-ow nie ma co
Ja tez mam 3 sztuki ale to zamierzone bylo, bo chce utworzyc z nich taki ala rozany slup. Posadzone mam je w trojkacie i w srodek wbije drewniany pal i będę wiazac je do niego.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękne różyczki, jeszcze się trochę napatrzę i zacznę sama sadzić na moim piaseczku 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Już kwitnie jaśmin ?
Na moich dopiero pączki rosną.
Ech te róże, są piękne i pachnące a chciejstwa tylko rosną.

Na moich dopiero pączki rosną.
Ech te róże, są piękne i pachnące a chciejstwa tylko rosną.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Beatko, pięknie zagospodarowałaś działkę. 150 róż
będzie się działo
Powojniki i róże to tez moje ulubione rośliny, no może po azaliach.
U mnie Multi Blue dopiero sie zbiera po tej zimie, ale to mocny powojnik, już ma masę pąków.
Pozdrawiam

Powojniki i róże to tez moje ulubione rośliny, no może po azaliach.
U mnie Multi Blue dopiero sie zbiera po tej zimie, ale to mocny powojnik, już ma masę pąków.
Pozdrawiam

Dzień dobry.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Wczoraj pogoda zrobiła ze mnie staruszkę, bolały mnie nawet włosy.
Łażę po waszych ogrodach i co chwilę dopisuję na liście chciejstw coś nowego. Nałóg, jak nic.
Na dobry początek:
Flammentanz

pnąca NN

pierwszy kwiat Tuscany Superb

Clair

Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Wczoraj pogoda zrobiła ze mnie staruszkę, bolały mnie nawet włosy.

Łażę po waszych ogrodach i co chwilę dopisuję na liście chciejstw coś nowego. Nałóg, jak nic.

Na dobry początek:
Flammentanz

pnąca NN

pierwszy kwiat Tuscany Superb

Clair

Dzień dobry
Mam nadzieję, że dziś samopoczucie lepsze?
Wiesz, teoretycznie najbardziej kocham różane bladawce, ale przy różach w kolorystyce Tuscany Superb jestem na kolanach... Nie mogę się doczekać kilku w podobnej barwie, które na szczęście już u siebie mam... Kurczę, nic mi jeszcze nie kwitnie, poza dosłownie trzema różycami... niecierpliwa jestem coraz bardziej, oglądając zdjęcia na FO.
Miłego dnia!

Wiesz, teoretycznie najbardziej kocham różane bladawce, ale przy różach w kolorystyce Tuscany Superb jestem na kolanach... Nie mogę się doczekać kilku w podobnej barwie, które na szczęście już u siebie mam... Kurczę, nic mi jeszcze nie kwitnie, poza dosłownie trzema różycami... niecierpliwa jestem coraz bardziej, oglądając zdjęcia na FO.
Miłego dnia!
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Beata pogrzeb na Rozankach w historycznych, bo ta Twoja ala pnaca NN-ka do Madame Louise Odier jest podobna. Ale ze podobnych jest troche, to sama musisz poogladac.
Dzień dobry.
Aguś dziś zdecydowanie lepiej, wiem że jak boli to znaczy, że się żyje, ale tak bardzo nie musi.
Jola Luise mam i ma inne liście, ta NN-ka pozostała po poprzednich właścicielach. Chyba, że moja Luise nią nie jest, zrobię zdjęcie jak pokaże kwiatka i się porówna.

Aguś dziś zdecydowanie lepiej, wiem że jak boli to znaczy, że się żyje, ale tak bardzo nie musi.

Jola Luise mam i ma inne liście, ta NN-ka pozostała po poprzednich właścicielach. Chyba, że moja Luise nią nie jest, zrobię zdjęcie jak pokaże kwiatka i się porówna.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Beatka, dzięki za polecenie róż. O Louise Odier też myślałam, Laguna jak najbardziej
Ja na razie nie mam sprecyzowanych planów, gdzie je sadzić, bo miejsca mam aż nadto, tak, tak...to może dziwne, ale tak jest - poprzedni właściciele zrobili z tego miejsca boisko do krykieta
, a ja od 3 lat wydzieram darń i robię rabaty, ale wciąż wszędzie dominuje trawa
Myślę, że kilka posadzę przed jałowcami lub tujami, żeby sobie na nie wlazły...

Ja na razie nie mam sprecyzowanych planów, gdzie je sadzić, bo miejsca mam aż nadto, tak, tak...to może dziwne, ale tak jest - poprzedni właściciele zrobili z tego miejsca boisko do krykieta

Myślę, że kilka posadzę przed jałowcami lub tujami, żeby sobie na nie wlazły...
Oj, takaguniada pisze:... teoretycznie najbardziej kocham różane bladawce, ale przy różach w kolorystyce Tuscany Superb jestem na kolanach...

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kurczę, u mnie jeszcze żadna róża nie kwitnie, oprócz kupionej NN. Aguniada ma przynajmniej trzy kwiatki, a ja ani jednego. Wyobrażasz to sobie? ANI JEDNEGO
Tylko pąki i pąki. Ja rozumiem gdzieś we Wrocławiu. Tam cieplej. Ale ty przecież Beatko niedaleko mnie. Cóż za niesprawiedliwość 
Na pocieszenie zamówiłam sobie pięć nowych różyczek na miejsce wymarzniętych.

Na pocieszenie zamówiłam sobie pięć nowych różyczek na miejsce wymarzniętych.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02

Wszystkie jesteśmy uzależnione , takie roślinne maniaczki, nieuleczalni nałogowcy.
Ale to cudowny nałóg, szkoda tylko że taki drogi.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Ewa, Ty masz jeszcze dużo miejsca, powolutku będziesz je zapełniać i masz pole do popisu. Możesz sobie kupić,co tylko sobie wymarzysz. Ja już muszę się ograniczać.
Wanda, spójrz na to z tej strony, nam przekwitną, a u Ciebie zacznie się festiwal.
U mnie to na razie takie pojedyncze kwiatuchy, ale też cieszą.
Pochwalisz się co zamówiłaś?
Grażynko, drogi, ale w porównaniu do innych nałogów, przynajmniej skutkami tego nałogu można się pozachwycać.
Wanda, spójrz na to z tej strony, nam przekwitną, a u Ciebie zacznie się festiwal.

Pochwalisz się co zamówiłaś?

Grażynko, drogi, ale w porównaniu do innych nałogów, przynajmniej skutkami tego nałogu można się pozachwycać.

Piękna metamorfoza ogrodu. A róże zachwycające! Lato bez nich byłoby nieciekawe. A mężowi medal za zakup działki - wiedział co robi.
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Ta pnąca nn -bardzo ładna. Powiedz jeszcze, że nie przemarza?
Mnie nawet Flammen zmarzł po tej zimie, a u Ciebie widzę, pięknie kwitnie.
Nie chcę krakać, ale ta zielona podpora ( mam takie same
) , to może być dla niego za mało. 

Mnie nawet Flammen zmarzł po tej zimie, a u Ciebie widzę, pięknie kwitnie.
Nie chcę krakać, ale ta zielona podpora ( mam takie same