Rodzik 66
- as1112
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Rodzik 66
Teraz tylko malowanie i wreszcie będę mogła obsadzać rabaty 

Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
uwielbiam zapach i klimat drewna 

- as1112
- 200p
- Kontakt:
Ja też uwielbiam drewno
W mieszkanku mam go pełno więc teraz przenosimy go na działkę. I tak bardziej od domku cieszy mnie fakt, ze za chwilę zacznie się najpiękniejszy etap czyli ukwiecanie działki. Jestem niestety uzależniona od męża a on najpierw musi wykonać te męskie zadania czyli malowanie, ścieżki, prąd itd. Mam tylko nadzieję, ze uda mi się go namówić do przygotowania w międzyczasie rabat. Chciałabym w miarę szybko wsadzić drzewka, krzewy i kwiaty. I tak jest już późno a z tego co wiem wczesna wiosna najlepsza na takie zabiegi. Niestety przy dwójce małych dzieci nie jest łatwo tego wszystkiego złożyć do kupy.
Jeśli chodzi o dach to na fotkach jest jeszcze nie skończony ale w rzeczywistości są już deski a dziś będzie pokryty bordową papą. Domek jak domek ale ważne, ze wykonany jest perfekcyjnie - panowie się przykładali bardzo - i z tego co wiem to ta firma nie wykonuje powtarzalnych egzemplarzy. W ogóle oni wykonują głównie domy mieszkalne z bala a ten jest taką miniaturką z bala
Najważniejsze żeby był trwały i żeby było gdzie dzieciaki schować podczas deszczu 

Jeśli chodzi o dach to na fotkach jest jeszcze nie skończony ale w rzeczywistości są już deski a dziś będzie pokryty bordową papą. Domek jak domek ale ważne, ze wykonany jest perfekcyjnie - panowie się przykładali bardzo - i z tego co wiem to ta firma nie wykonuje powtarzalnych egzemplarzy. W ogóle oni wykonują głównie domy mieszkalne z bala a ten jest taką miniaturką z bala

Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gratuluję pięknej willi
teraz trzeba ją opić
Na jaki kolor planujesz pomalować?

Na jaki kolor planujesz pomalować?
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Masz rację, teraz można strzelić browarka
Mam już trochę dość siedzenia samej z dziećmi w domu - mężyk jeden dzień robił podstawę, wczoraj pomagał w stawianiu chałupki, dziś od rana też towarzyszy pracom końcowym - ufff ... A ja z dziewczynami fioła dostaję ;)
Kolorek będzie piniowy - taki jak są rabatki w warzywniku.

Kolorek będzie piniowy - taki jak są rabatki w warzywniku.
-
- 500p
Też bym chciała nowy domek tzn nie tyle nowy bo ten jest w bardzo dobrym stanie, wystarczy go jeszcze tylko raz pomalować ale chciałabym go mieć w innym miejscu bo stoi tak bez sensu 

- as1112
- 200p
- Kontakt:
No właśnie, ja nie widziałam Twojego domku po malowaniu - raz już malowaliście. Jaki macie teraz kolorek?
Szkoda, że nie można takiego domku podkopać jak drzewka i przenieść
Ale najważniejsze, że macie chałupkę w dobrym stanie - do miejsca można się przyzwyczaić.
Szkoda, że nie można takiego domku podkopać jak drzewka i przenieść

-
- 500p
Przez poprzedniego właściciela domek wcale nie był malowany, tylko jedna ściana (na jakiś rudy) której teraz nie mogę zamalować ale to nic winobluszcz zarośnie i nie będzie widać. Rok temu my pomalowaliśmy cały domek (na zewnątrz i wewnątrz) na kolor palisander - taki bardzo, bardzo ciemny brąz. Zdjęcia przed malowaniem i po są w moim wątku.
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Inne mamy gusta
U mnie właśnie taki rudawy będzie - w każdym razie ja preferuję jasne drewno
Zaraz zajrzę do Ciebie zobaczyć domek bo chyba coś przeoczyłam 

Domek piękny, gratulacje.
No to teraz będziesz częściej w Twojej posiadłości, niż w domu, co?
Dobrze, że już prawie lato, więc naprawdę większość czasu będzie można spędzać wśród roślin, na słoneczku. Dla dzieciaków - raj.

- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
Witaj na uzależniającym forum.
Działeczka ma potencjał i na pewno zrobisz wymarzone miejsce do odpoczynku i ruchu na świeżym powietrzu.Fajnie by było gdyby można było w jeden dzień uzyskać zamierzony efekt na działce,niestety ale tak nie jest,ogród wymaga cierpliwości i pokory
Widzę że Ty masz i jedno i drugie.Domek śliczny,pomocnicy szybko urosną i będziesz miała z nich pożytek 

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witaj Asiu podziwiam Was młodych ,bardzo podoba mi się Wasz zapał do pracy .W moim środowisku mało jest młodych ludzi zainteresowanych pracą na działce,raczej dookoła są ludzie starsi lub w średnim wieku.Podoba mi się z jaką pasją do tego podchodzicie.My z mężem też jesteśmy nowicjuszami chociaż mamy już swoje lata,będę Wam kibicować
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Dziękuję bardzo Wam za miłe słowa. Oj chęci to my mamy i to dużo tylko z czasem gorzej
Mimo to będziemy robić co w naszej mocy by szybko działkę doprowadzić do ładu.
Ekipa już odjechała a my za chwilkę lecimy oprzątać i pogrillować - pogoda rewelka

Ekipa już odjechała a my za chwilkę lecimy oprzątać i pogrillować - pogoda rewelka

- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ładny domek,nie taki jak moja stara altanka, ale jak ktoś powiedział- jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma- 

- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Witaj As1112 widzę że schron idzie całą parą my również jesteśmy w budowie altany ale budujemy murowaną i własnymi racami kiedyś nawet o tym nie myśleliśmy ponieważ nasz dom stał na terenie naszego ogrodu mieliśmy kupę ziemi bo aż 1500m niestety dom stal na ziemi której nie byliśmy właścicielem i została nam za domem działka ogrodowa 700m dlatego musimy budować schron jak na razie u nas powstała wylewka pod altankę i jest gruz do zalania betonem no niestety mamy działkę bez prądu więc będzie nam ciężko