Majka - w tym sezonie to jeszcze nie będzie czego oglądać za bardzo

Ramblerki potrzebują czasu na pokazanie swojej pełnej krasy. Rabatówki i krzewiaste powinny już cieszyć oczy

Jednak to nie są jakieś wielkie zmiany, znowu raczej upychanie
Krysiu - moja GdeF będzie cięta do ziemi, przemarzła całkiem

Dwa lata temu jej to wyszło na dobre, bo zakwitła bajecznie, jednak do pnącej to jej bardzo daleko.
Ja tam odkryłam nowe miejsca na krokusowe łączki, więc się znowu cieszę.
Majka - te z all na kilogramy wychodziły tanio, tyle żeby jeszcze je mieli posegregowane na kolory, a nie taki miszmasz
Ritausma jest w Rosarium, a Martin jest piękną różą, tylko wymaga podsadzenia czymś niższym, bo ma gołe "nogi" i nieciekawy pokrój. Te informacje zdobyłam od pana Tomka z Floribundy, który chyba go ma u siebie
Ewo - ja też! Lista nawet nie jest długa, bo tylko 5 sztuk liczy. Problem jest taki, że te wymarzone odmiany to olbrzymki i ....nie wiem, gdzie by je tu wcisnąć. Chyba już przy drodze przed płotem? Miejsce tam jest, ale obawiam się, że będą niszczone i obrywane.
Grażyno- - szkoda

Moja Blanc Double też wygląda, jakby paść miała: raptem 1 pęd! Dostałam bardzo kiepską sadzonkę.
Robert - to ja niestety, chyba estetką nie jestem

, zawsze jesienią zostawiam te bylinowe rabaty samym sobie, na zasadzie: niech się dzieje, co chce! O piecach na biomasę to chyba jeszcze nie słyszałam

Czy to znaczy, że nie ogrzewasz węglem?
Wypuszczasz dżdżownice na wolność! To one tak normalnie mogą sobie przeżyć nasze zimy? Myślałam,że jak kalifornijska, to ciepłolubna i u nas nie pożyje za długo.
Mam nadzieję, że założysz wątek tutaj
Elu - właśnie obejrzałam

i nawet mi się przypomniała, że miała P. Klausa, ale albo go wcięło, albo zanikł. A taki ładny był.
Ido - witaj

więcej nieśpiących, jak widzę
Ateno - witam serdecznie

, myślę, że na drastyczne zmniejszenie ilości chętnych do pracy w tym zawodzie, wystarczyłyby odpowiednie zajęcia na studiach: trochę wykładów na temat odpowiedzialności karnej, trochę na temat papierologii stosowanej i już gotowe

Kandydaci w popłochu zwiewaliby na inne kierunki.
Ewo - proponuję się umówić jakby co, w który rejon jedziemy i w czym robimy