Kochani
Dawno nie zaglądałam na forum, a właściwie łapałam małe chwile by poczytać co u Was słychać, ale nie miałam czasu aby coś namazać u siebie.
Gagitko z moją działką a właściwie jej brzegami jest kłopot a dziś mój sąsiad mnie dołamał całkowicie. Twierdzi że był w gminie i do 2033roku nie mają w planach nic z tą drogą robić. W praktyce oznacza to że nie mogę postawić nowego ogrodzenia a co za tym idzie nie mogę też zrobić takich nasadzeń które bym chciała
Joanno witaj w moich progach. Wszystkie tutaj jesteśmy ogrodomaniaczki więc ciągnie swój do swego. Wpadaj często zapraszam i pisz co tam się dzieje u Ciebie?
Wczoraj po południu chciałam popracowac w ogrodzie, ale burza poplątała mi szyki. Wracałam do domu a woda wlewała mi się do butów górą. Dziś było lepiej. W ogrodzie rozpoczęłam kopać następną rabatę, właściwie dwie i posadziłam częśc roślin. Clematisów nie posadziłam do gruntu bo miejsce nie jest gotowe. Ogólnie wygląda u mnie to tak że mam pozaczynane kilka miejsc a w zasadzie żadne z nich nie jest dokończone. Jest to mocno wkurzające, ale nic na to nie poradzę. A to nie mam jeszcze dobrej ziemi, a to potrzebuję pomocy M a on nie może, a to nie mogę się zdecydować co tutaj bym chciała. kupuję nowe rośliny, sadzę je potem kupuję nowe i już poprzednie bym przesadzała. Niestety muszę przyznać jestem MAŁO doświadczonym ogrodnikiem. Ku pokrzepieniu pokażę zakupy, to zawsze poprawia humor
Clematisy wielkokwiatowe: NELLY MOSER ,GUERNSEY CREAM, ASHVA oraz hortensja pnąca o dwubarwnych liściach MIRRANDA
Kupiłam też jałowiec BLUE STAR oraz 3 szt 10 cm sosenek czarnych- mają ponoć szybko rosnąć -zobaczymy. Z targu przyjechała też ze mną MARIA- berberys złoty ale nie wiem dlaczego nie mam jej zdjęcia. Nadrobimy później.