Nareszcie robię to co lubię

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: nareszcie robię to co lubię

Post »

Śliczne zakupy . Spokojnie nasadzenia nie uciekną ( mówi to ta , która nawet w nocy sadzi jak ją najdzie niecierpliwość :lol: ). Co do cyprysika, to nie pomogę, ale wydaje mi się,że mam takiego samego :wink: Przynajmniej płotek pomalowany, ja miałam też kończyć swój płotek dla pieska ( brakuje furtki dokończonej ) ale też nie dałam rady. Może na dniach się wypogodzi, na razie jest wyjątkowo paskudnie. Dużo słoneczka życzę ;:196
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Ależ wszystkich dopada ta wiosenna choroba - mnie oczywiście dopadła też i to w styczniu, wtedy poczyniłam pierwsze zamówienia internetowe. Jestem przerażona tym, że mimo ciasnoty w ogródku, nadal dokupuję nowe roślinki. Całkiem bez umiaru. Nie umiem zachować zdrowego rozsądku. Ale na szczęście widzę, że innych ta przypadłość też dopadła. Dobrze że nie jestem w tym odosobniona.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Z tą chorobą to masz rację Kleo. Można by ją podciągnąć pod uzależnienia. Dziś pada a ja cały dzień myślę tylko o tym jak przyjemnie by było pochodzić, poplanować zwłaszcza że doniczki pełne a roślinkom lepiej by było w ziemi

Simbi mam nadzieję że się wypogodzi bo chociaż deszcz potrzebny, to cała robota stoi. Czekam z niecierpliwością na weekend majowy bo przez tyle dni można huk roboty odwalić. Dziś rano wyskoczyłam na kilka fotek. Często narzekałam na cebulowe ale sami popatrzcie Moje hiacynty
Obrazek Obrazek

Lilak zapowiada się lepszy, to pozostałość po poprzednich właścicielach. Na drugim zdjęciu moja następna miłość kloniki, tutaj "ORANGE DREAM"

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

Żeby nie było bardzo smutno to pokazę co mam w domu

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

:wit Jolu !
Wpadłam z rewizytą, ależ Ty masz hektary w porównaniu ze mną :shock: :) Jest gdzie zaszaleć ;:108
Będę zaglądać i podziwiać jak pięknieje Twój ogród :)
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

co do cyprysika też nie pomogę choć mam takie dwa. Też chętnie się dowiem co to takiego
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit
Jest zimno, pada deszcz, nie można pracować w ogródku ;:145 ;:145 ;:145
a w głowie coraz więcej pomysłów ;:145

:wit Agatko. Działka nie jest mała, ale jej brzegi nie uregulowane. Pisałam o tym chyba na 2 stronie. Próbuję coś robić, ale mam wrażenie że od końca.

Jolu, ten cyprysik jest dość popularny więc nie będzie chyba większego kłopotu ze zidentyfikowaniem
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Tak, Jolu czytałam o Twoich problemach, ale i tak w porównaniu z moim znaczkiem pocztowym masz duże pole do popisu ;:108 :)
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj
Tak zajrzałam przez przypadek i spodobał mi się Twój ogród .Zakupy piękne ja tez uwielbiam siać i sadzić,będe obserwować jak wszystko u Ciebie rośnie i jak przybywa coraz więcej roślin pozdrawiam :D
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit Kochani

Dawno nie zaglądałam na forum, a właściwie łapałam małe chwile by poczytać co u Was słychać, ale nie miałam czasu aby coś namazać u siebie.

Gagitko z moją działką a właściwie jej brzegami jest kłopot a dziś mój sąsiad mnie dołamał całkowicie. Twierdzi że był w gminie i do 2033roku nie mają w planach nic z tą drogą robić. W praktyce oznacza to że nie mogę postawić nowego ogrodzenia a co za tym idzie nie mogę też zrobić takich nasadzeń które bym chciała :twisted: :twisted: :twisted:
Joanno witaj w moich progach. Wszystkie tutaj jesteśmy ogrodomaniaczki więc ciągnie swój do swego. Wpadaj często zapraszam i pisz co tam się dzieje u Ciebie?

Wczoraj po południu chciałam popracowac w ogrodzie, ale burza poplątała mi szyki. Wracałam do domu a woda wlewała mi się do butów górą. Dziś było lepiej. W ogrodzie rozpoczęłam kopać następną rabatę, właściwie dwie i posadziłam częśc roślin. Clematisów nie posadziłam do gruntu bo miejsce nie jest gotowe. Ogólnie wygląda u mnie to tak że mam pozaczynane kilka miejsc a w zasadzie żadne z nich nie jest dokończone. Jest to mocno wkurzające, ale nic na to nie poradzę. A to nie mam jeszcze dobrej ziemi, a to potrzebuję pomocy M a on nie może, a to nie mogę się zdecydować co tutaj bym chciała. kupuję nowe rośliny, sadzę je potem kupuję nowe i już poprzednie bym przesadzała. Niestety muszę przyznać jestem MAŁO doświadczonym ogrodnikiem. Ku pokrzepieniu pokażę zakupy, to zawsze poprawia humor ;:172

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Clematisy wielkokwiatowe: NELLY MOSER ,GUERNSEY CREAM, ASHVA oraz hortensja pnąca o dwubarwnych liściach MIRRANDA

Obrazek Obrazek

Kupiłam też jałowiec BLUE STAR oraz 3 szt 10 cm sosenek czarnych- mają ponoć szybko rosnąć -zobaczymy. Z targu przyjechała też ze mną MARIA- berberys złoty ale nie wiem dlaczego nie mam jej zdjęcia. Nadrobimy później.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Piękne clematisy, będzie bardzo kolorowo. Sosny rzeczywiście szybko urosną, będziesz zadowolona :) co do rozgrzebanych rabat, to w końcu sobie uporządkujesz i dokończysz, teraz zwariowany okres, bo szybko się kupuje, a czasu na sadzenie i tworzenie miejsc mało. Latem już powinniśmy się wyrobić i móc usiąść z kawką w ręce , odetchnąć i powiedzieć "jest pięknie i to moje dzieło" :D

Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zakupy,też planuję dokupić jakiś powojnik.Masz już na nie miejsce zaplanowane?A berberys Maria mam,jest piękny,żółciutki.Właściciel szkółki wyhodował go i nazwał imieniem swojej żony(Kurowski)
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit
Mam 10 minutek więc wpadłam bo chcę Wam pokazać hortensję którą kupiłam kuzynce. Dziś ją dostanie. Może ktoś ją ma i powie mi jak zimuje i jak się nazywa bo pan sprzedawca wzruszył tylko ramionami, a chcę też kupić dla siebie.

Simbi Zyję tą nadzieją że w końcu będzie jakiś efekt. Rozgrzebałam tak wiele miejsc bo szkoda mi czasu i pogody. Myślę sobie że jak coś podrobione to później będzie szybciej. Pewnie tak ale bałagan zostaje

Mireczko berberys chociaż mały to piękny. Powiedz ile czasu już go masz, czy przycinasz a może fotka?

A teraz obiecana hortensja( ? ) Obrazek

Za miesiąc pan ma mieć trzykolorową hortensję która po przycięciu odbija i kwitnie w kółko (?). Ktoś wie może o co chodzi?
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Hortensja przepiękna, bardzo mi się podoba. Kuzynka będzie zachwycona ! Też się chętnie czegoś o niej dowiem

Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Hortensja faktycznie przepiękna. Ja mam takie hmmm, zwykłe. Z różowymi kwiatami. A ta jest dwukolorowa ;:138.

Dwie hortensje odziedziczyłam po poprzednich właścicielach. Jedną dosadziliśmy sami dwa lata temu. Hortensja lubi kwaśne podłoże i dużo wody. Lubi, jak ją podlewać. Ja moją też nawoziłam, jest taki nawóz specjalnie dla hortensji. Na zimię podsypałam torfem i korą i teraz bez problemu wypuszcza liście. Trzeba tylko pamiętać o tym, by wiosną obciąć stare kwiaty.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”