W moim zielonym świecie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: w moim zielonym świecie

Post »

Witajcie dziewczęta :wit dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa. Magda41 :oops: oj wiesz...Troszkę mnie nie było, ale miałam gości i zabrakło czasu na złapanie komputera ;:173 Nie znaczy to jednak, że nic się u mnie nie zmieniło na parapetach :wink: Otóż zdążyłam w międzyczasie odwiedzić mamę, a ta zdążyła wydrzeć sąsiadce doniczkę, którą niosła na śmietnik - bo kwiat przestał kwitnąć :roll: Mama zadowoliła się szczepką, a ja stałam się właścicielką takiego oto epifila :D Obrazekkwiatuszek się już dzisiaj wietrzył na tarasie ;:3 pewnie w tym roku nie zakwitnie skoro u owej sąsiadki kwitł prawie do grudnia i nie miał okresu spoczynku ...
Kolejna moja zdobycz to euforbia mili, całkiem inna od tej którą mam Obrazekczy nie jest śliczny :D a tak wygląda z moim - jeszcze nie kwitnącym Obrazek
Wiem, że nieładnie się chwalić, ale to chyba mi wybaczycie ;:224 Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekLampa zupełnie zmienia kolor kwiatu :? NIestety to ostatni hipek, który zakwitł u mnie w tym roku i jak na złość jeszcze go uszkodziłam, łudzę się, że w ten sposób choć trochę mnie nacieszy Obrazek
Postanowiłam pokazać moje prymulki, zanim całkiem przestaną kwitnąć, liczę na to, że uda mi się je przetrzymać przez lato (w zeszłym roku się nie udało) Obrazekpewnie czegoś jej brakuje, że ma takie krótkie łodygi kwiatowe, ale nie wiem czego, bo nawóz dostaje :? Obrazek Obrazek ObrazekTeż widzę, że są niepodlane, już to naprawiłam, dzisiaj tak mocno grzało ;:3 a one nie lubią takiego ciepełka ;:185
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

a miało już nie być ;:oj ;:oj ;:oj ;:164 śliczne kwiatuszki ;:138 ;:138 ;:138
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nno jak nie ładnie się chwalić ;:oj koniecznie ale cudeńka pokazałaś mam też tą epifilię kwitnie cudnie tylko krótko a potrzebuje wakacji w ogródku,ale miałaś farta ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Sylvi za wyrzucanie tak dorodnych roślin na śmietnik powinno się karać, a przynajmniej zadawać pokutę. Nie sądzisz? :;230
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit sliczne kolorki a mi się kwietnik podoba :D
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

No co Ty :shock: jak ktoś mógł chcieć wyrzucić takiego epifila ;:202 Jest piękny ;:138 Reszta roślinek też śliczna ;:138
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
sylvi
1000p
1000p

Post »

:wit
szarotko moja mama była załamana - bo na epifilka nie ma warunków, ale okazało się, że ta kochana sąsiadka :evil: dzień wcześniej wyrzuciła kilka!!! falenopsisów, na które mama choruje od dawna, a nie bardzo ją stać na kupowanie nowych. Uważam, że takie zbrodnie powinny być naprawdę karane najokrutniejszym wyrokiem :twisted:
oksi mi też kwietnik się podoba, przecież go kupiłam :;230 chodzi tylko o mało miejsc na kwiaty. Dziś uważam, że nie stać mnie na taką rozrzutność ;:224 :;230
ElleBelle dziękuję za info, zwłaszcza, że trudno o nich coś znaleźć - jak coś wiesz to pisz, będę wdzięczna ;:196
nika :wit Też nie mogę zrozumieć takich ludzi, ja reanimuję wszystko do ostatniego tchu lub odżycia kwiatuszka. Dziękuję za miłe słowa ;:196
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Te baldachimki u hoji są przepiękne. ;:oj
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

SYLWIO pytaj jak będę wiedziała to Ci poradzę ,ja mam już kilka lat i jednego roku kwitnie drugiego nie ale wynoś go na powietrze to wtedy jest większa szansa że zakwitnie ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
margolina9
100p
100p
Od: 24 lut 2012, o 22:10

Post »

Sylvi witam zerkam na twoje rośliny i nie mogę się napatrzeć.Są piękne...
Podoba mi się aloes jest rewelacyjny
no i zielistkę masz cudowną.Ja osobiście nie mam takich kwiatów ale może pomyślę o takich.pozdrawiam
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p
Od: 9 mar 2012, o 09:20

Post »

Ale fantastyczny ten hipek!
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Sylwia te kwitnące piękne kwiaty to powód do dumy.Prawdziwa wiosna u Ciebie zagościła. ;:3
Nigdy nie widziałam tak obsypanej kwiatami hoi, cudo ;:138 Prymule i hopki super,no i euforbia mili,do tej roślinki mam pytanie. Czy to jest to samo co wilczomlecz w potocznym jezyku???
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Ale ci hoja zakwitła ;:138 ,ja to się chyba u swojej nawet jednego kwiatka nie doczekam :cry: A sąsiadce to ;:125 za takie zachowanie. Storczyki na śmietnik...co za ludzie.
rosarita
500p
500p
Od: 9 gru 2011, o 15:07
Kontakt:

Post »

sylvi pisze: Obrazekz to moje jedyne kaktusy, zresztą niekwitnące ;:223
A czemu nie kwitną? Znam ich nazwę? Może je przelewasz albo nie zimujesz? Wyglądają dość ładnie, dlatego dziwi mnie, że nie kwitną :(
sylvi
1000p
1000p

Post »

Ale mi miło, że mnie odwiedzacie ;:196 dziękuję wszystkim.
Kochane, moja hoja - cieszy mnie, że chwalicie - rośnie w doniczce jak naparstek!!! Nie mogę jej przesadzić, bo ciągle ma kwiaty lub pąki ;:223 a mnie szkoda, żeby opadły...
Rosarita, - ja też je znam, nie jestem wielbicielką kaktusów, ale znam ich wymagania (choć się nie przyznaję ;:224 ) dla mnie są zbyt absorbujące, a mam co robić pracując zawodowo, wychowując dwójkę nastolatków, zajmując się domem i moimi zielonymi itd., itd ... Jednak z tego co wiem, przynajmniej o moim grubasie, to może nie zakwitnąć jeszcze przez kilkadziesiąt lat :;230 poczytaj wcześniejsze strony tego wątku :wink: Nie martwi mnie to bo lubię je takie, jakie są i mam sporo innych kwitnących kwiatów :uszy

kasiuta ja chwilami żałuję, że nie mam takiej sąsiadki - zobacz ile kaski można zaoszczędzić :;230 tylko trzeba lepiej pilnować takiej sąsiadki ;:224 :;230

Marylko - pewnie, że to wilczomlecz - tzw lśniący, nie wiedziałam, że jest tyle jego gatunków ;:202

margolina9 witam serdecznie, zaraz sprawdzę co tam u Ciebie rośnie ;:196

ElleBelle - ja mam ich chyba trzy różne, ale jeszcze mi nie zakwitły, choć latem są na dworze, czytałam, że niektórzy traktują je obornikiem, krowieńcem z reguły. Gdybym miała tylko dostęp do obornika...byłabym panią na włościach :;230

Przykro mi, że nie zrobiłam żadnych zdjęć, ale narobiłam sobie garba na ogrodzie i nie miałam siły nic psrtykać :oops: JUtro się poprawię ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”