Daniel codziennie to więcej kwitnie jutro już pewnie otworzy się ten żółty krokusik Pokemonka Zatem wysyłam do ciebie
I mojego krokusika Ewa to zaraz ''wrzucę'' do zamrażalnika Ja też mam sporo roślin do wsadzenia, tak się zastanawiam czy mogę już posadzić sparaxis, zawilce wieńcowe i liatrie ? Ja dzisiaj przycinałam bukszpany
Pozdrawiam
Witajcie rano była bardzo ładna pogoda,świeciło słoneczko a ja musiałam być dzisiaj w szkole zamiast w ogródku a teraz jest strasznie zimno i jakaś mgła naszła i cała sobota zmarnowana..
Jak to dobrze, że jest to forum, bo człowiek (czyli ja ) może przynajmniej popatrzeć sobie na pierwsze wiosenne kwiatki
U mnie dopiero wychodzą leniwie pierwsze szczypiorki krokusów, a u ciebie już tak kolorowo.
Ja za to mam na niebie ogromne, radosne
Daniel, Marzena, Iwona Wiosna przyjdzie i do Was nie martwcie się U mnie dzisiaj chodź słońca nie było to było dosyć ciepło Odchwaściłam 2 rabatki i spulchniłam trochę ziemie bo była strasznie zbita Miałam zrobić zdjęcia nowym krokuskom które się pojawiły u mnie w ogródku ale tak jakoś zabrakło mi czasu, obiecuje jutro wam pokaże
Witajcie, dzisiaj strasznie wieje, mało głowy nie urwie Ale poszła porobić zdjęcia i co nie co porobić
Krokusy jak na złość zamkniete, a jak ide do ogrodu bez aparatu to pięknie są otwarte
Pąki na czarnej porzeczce
Sowa mądra głowa czyha na krety
Trochę dziwny tulipan, coś mu się pomyliło i zakwitł tylko że coś go obżarło pewnie te moje głupie gęsi
Canny
Paczuszka od Yoostysi
Dostałam kłącze canny i mam pytanie kiedy je wsadzić do gruntu ?
Odkryłam już wszystkie okrycia zimowe na różach(nawet dobrze przezimowały, już wypuszczają co nieco,tylko jedna mi wypadła po zimie ale ta na którą czekałam, kupiłam ją na targach w barzkowicach miała być niebieska i nawet nie zobacze jak zakwitnie ) zostawiłam agrowłóknine jeszcze na hortensji bo w tamtym roku za szybko ściągnełam i zmroziło, więc w tym roku trochę dłużej potrzymam
Pozdrawiam