W cieniu brzozy cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W cieniu brzozy cz.2

ja niecierpię mrozu to się strasznie uwijam ,żeby do ciepełka wrócić...taki ze mnie zmarzluch

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Do kalendarzowej wiosny pozostało 42 dni. Dzisiejszy dzień jest dłuższy od najkrótszego w roku o 1 godz. i 46 min. Wyczytałam na forum, iż w niektórych regionach Polski spadł w ostatnich dniach śnieg. W moim regionie nadal deficyt tego białego puchu. Za oknem pochmurno i jakby mróz zelżał.
Heliotrop i powojnik tangucki, które miały kiełkować bardzo długo, wyczuły wyraźnie wiosnę i rosną sobie na całego. Czosnki /Krzysztofa i Nigrum/ chłodzą się w lodówce. Pierwiosnki i goryczka mrożą się na działce.

Życzę miłego dnia
Heliotrop i powojnik tangucki, które miały kiełkować bardzo długo, wyczuły wyraźnie wiosnę i rosną sobie na całego. Czosnki /Krzysztofa i Nigrum/ chłodzą się w lodówce. Pierwiosnki i goryczka mrożą się na działce.

Życzę miłego dnia

Pozdrawiam Hala
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzisiaj pada śnieg od rana,no może mocno pruszy ale to zawsze coś a temperatura -8
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jaki deficyt śniegu ? U mnie, jak okiem sięgnąć...biało i jeszcze wczoraj dosypało
Cale szczęście, że mróz trochę odpuścił. Wczoraj eM stwierdził, że zrobiło się ciepło...tylko -12
Najważniejsze, że do wiosny zostało tylko 42 dni
i to jest dobra wiadomość 

Cale szczęście, że mróz trochę odpuścił. Wczoraj eM stwierdził, że zrobiło się ciepło...tylko -12

Najważniejsze, że do wiosny zostało tylko 42 dni

-
U mnie Halinko tez śniegu sporo....i jeszcze skubany mróz trzyma
mam nadzieje,że niedlugo odpuści ...ale te prognozy jakieś takie poplątane ,ma być lekkie ocieplenie a w weekend znowu ma dać popalic mrozisko....niech to sęe w końcu skończy

mam nadzieje,że niedlugo odpuści ...ale te prognozy jakieś takie poplątane ,ma być lekkie ocieplenie a w weekend znowu ma dać popalic mrozisko....niech to sęe w końcu skończy

- hala67
Grażynko, Iwonko, Dorotko zazdroszczę Wam białego puchu. Temperatura rzeczywiście lekko poszła w górę, ale niestety ruszył się wiaterek. Według prognoz meteo z każdym dniem do niedzieli ma być cieplej. Jeszcze tylko weekendowe oziębienie i zaczną się plusowe temperatury /oby/. A więc wiosna za progiem.
Pozdrawiam Hala
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wysiane pierwiosnki trzymam na balkonie przez te wszystkie mrozy
Będą miały jeszcze siły na kiełkowanie?Przemrozić to chyba nie zamrozić 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- hala67
Mireczko myślę, że nic im nie będzie. W naturalnych warunkach nasiona leżakują przez całą zimę, aby wykiełkować wiosną.
Pozdrawiam Hala
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, przecudne to zdjęcie 

- hala67
Małgosiu
dziękuję za pochwałę mojego zdjęcia.
Do kalendarzowej wiosny pozostało 41 dni. Dzisiejszy dzień jest dłuższy od najkrótszego w roku o 1 godz. i 50 min. I to już jest odczuwalne gołym okiem. Mróz zelżał. Słoneczko pięknie świeci. A mnie dopadła chandra.

Gdy mróz w lutym ostro trzyma, tedy jest niedługa zima.

Do kalendarzowej wiosny pozostało 41 dni. Dzisiejszy dzień jest dłuższy od najkrótszego w roku o 1 godz. i 50 min. I to już jest odczuwalne gołym okiem. Mróz zelżał. Słoneczko pięknie świeci. A mnie dopadła chandra.

Gdy mróz w lutym ostro trzyma, tedy jest niedługa zima.
Pozdrawiam Hala
-
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja kupiłam cebulkę rodzinną na szczypior, posadzę w doniczce i mam nadzieję, że mnie to też podniesie na duchu.
Czytałam dziś, że marzec, kwiecień i maj będą ciepłe i suche. Ciekawe, czy to się sprawdzi?
Czytałam dziś, że marzec, kwiecień i maj będą ciepłe i suche. Ciekawe, czy to się sprawdzi?