Po długiej, bardzo długiej nieobecności w końcu wstawiam zdjęcia
tu o dziwo wyrosło mi palermo, wsadziłam sobie pestki żeby sprawdzić jak ta roślinka wygląda i ku mojemu zdziwieniu wykiełkowała to nie wiem co to jest ukradłam z jakiegoś biura ale powoli rośnie, szczepka i tak nie była w rewelacyjnym stanie.. kalanchoe już przekwita ale ładny kolorek miała, przynajmniej mnie się podoba cytryny pokrzywki azalia, jest na wcześniejszych zdjęciach, przycinana z parę miesięcy temu róża strasznie zrzuca kwiaty kiedyś trzymały się dłużej rajski ptak puszcza pomalutku nowe liście
Oczywiście gdzieś mi się zapodziało zdjęcie awokado powyżej są pestki na moje przyszłe awokada i zaczynają też puszczać się nowe, bo mi się spaliło na słońcu, miałam je wyrzucić a tu puszcza bokami nowe. Nie wiem czy widać to na zdjęciu (pod storczykami) jak co to wstawię więcej fotek
Trzykrotka jak na początku rosła jak szalona tak teraz stoi w miejscu, coś ją trafiło
Jak nie było ,to nie było a jak są(fotki) to tak dużo ,że nie wiadomo co pierwsze chwalić.Może zacznę od arystokracji,pięknie kwitną storczyki,za to pokrzywki(koleusy)choć kwiatuszki mają mizerne to za to cudownymi listkami nadrabiają."Uszy Szreka'' urocze.
Pozdrawiam, Anna
------------------------------------- Moje kwiatki:)
APe oksi dziękuję moi mili
A ja jestem dzisiaj w złym humorze, bo mojego stroczyka w ciapki przędziorki zaatakowały i usunęłam kwiaty, bo wydawało mi się że maluchy w środku kwiatów siedzą , resztę przemyłam denaturatem z wodą.. ale najbardziej to mi tych kwiatów szkoda.. że też muszą się ich tak szkodniki trzepać , ale za to prysznic wszystkie storczyki dostały
Tyle wstawiłaś zdjęć, że nie wiem co zacząć najpierw chwalić. Wszystkie bardzo ładne, jednak najbardziej wpadły mi w oko pięknie wybarwione koleusy i kwitnące storczyki.
Trzymam kciuki za udaną walkę z wstrętnymi szkodnikami
cudne kwiaty, od tych ostatnich zdjęć skrzywienia można trochę dostać naoglądałam się tych żywych kamieni, że zaczynam mieć chrapkę na nie, a co! czekam z niecierpliwością na kwiat rajskiego ptaka,bo mają oryginalny kształt i ładny kolorek Twoje puchate zwierzaczki są cudne najbardziej mi się podoba pająk czerwonokolanowy
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny
Tego storczyka to ciężko mi uchwycić, na zdjęciach nie wygląda tak okazale jak w rzeczywistości, znalazłam jeszcze zdjęcia zanim się tak rozkwitł
i moja dama .. http://img221.imageshack.us/img221/5254/dsc08809k.jpg
Oczywiście przepraszam za zdjęcia wklejone bokiem ale nie miałam siły już tego poprawiać