Mój kwiecisty zakątek cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz. 2

Post »

Witaj Grażynko :wit
Może na razie wystarczy wspominkowych zdjęć z liliowcami. Będzie więcej na lato. Co prawda powinno być kilkanaście nowych odmian ,na razie przerwa. Mam jeszcze z innymi roślinami. Tych coś wstawię. No i mamy zimę , zimowe widoczki też niezłe. ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadziu liliowce mnie zaczarowały i te u Ciebie i te w katalogu L.Teraz mam problem na który się zdecydować, najlepiej by było hurtowo ale pojawia się problem finansowy bo są jeszcze inne chciejstwa.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Przez ten katalog nie mogłem spać . Kilka razy typowałem , w końcu może dziesiąta wersja poszła. Okrojona o połowę tego co było w pierwszej. Wiadomo dlaczego ;:7 ;:7 To pierwsza partia. Po kwitnieniu będzie druga . Miejsca mało , nie będzie wielkich kęp. Po kilka pędów na jednej i zmieszczą się. ;:215
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Dużo czasu zabrało mi dokładne przejrzenie Twoich wątków. Masz cudne pustynniki, liliowce, lilie i oczywiście pozostałe kwiaty ;:63 .Wyczytałam dużo cennych informacji i rad, które mi się bardzo przydadzą w praktyce ;:180 . Oczywiście teraz już na bieżąco pozwolę sobie zwiedzać Twój ogród.
Byłam dziś rano na działce, żeby dosypać ptakom ziarna do karmników i zapadałam się w śniegu do połowy łydek. Wszystko jest dokładnie przykryte, a śnieg sypie dalej. Ciekawa jestem czy u Was też już panuje taka zima.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu, na zlot tez mam od siebie co najmniej 250 km,ale co tam odległośc.Krysiu,a do Pęchcina nie bliżej ci, tam będziemy w kwietniu?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Lidko :wit
Nazbierało się już roślinek. Co ja na to poradzę, nie przejdę obojętnie obok sklepu ogrodniczego , by nie wstapić. A jak wstąpię z pustymi rękami nie wychodzę. ;:7 ;:7 Wpadaj częściej, będą jeszcze wspominki a pózniej na bieżąco.
Tyle śniegu to nie ma , do 20 cm może już być. Teraz trochę mniej dosypuje , warstwa ochronna powoli rośnie. ;:224 ;:224
Gosiu, odległość jest przeszkodą , ale da się pokonać. Dobrze jak jest pomoc. A w kwietniu to gdzie :?: :?: Jeżeli można wiedzieć ;:180
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Coelawe rośliny prezentujesz ;) (zapraszam)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Wpadłam popatrzeć na Twoją zimę a fotek 'niet"
Oj leniuszek z Ciebie a może ... ;:19
Co do katalogu i ostatecznej decyzji to wcale się nie dziwię Twym dylematom co wziąć a z czego zrezygnować bo większość tak ma.
Ja cokolwiek kupuję to zamiast 10 odmian po 1 sztuce kupuję po 2 nawet 3 sztuki ale z 5 bardziej wyselekcjonowanych pod moje potrzeby odmian.
Lubię duże kępy i czas oczekiwania na taką z 1 sztuki jest dla mnie zbyt długi.
Dotyczy to nie tylko liliowców ale ogólnie wszystkich bylin.
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Witaj Tadku, wpadłam pooglądać i aż dech zapierają te pierwsze zdjęcia w nowym wątku, aby do wiosny, aby do wiosny, :heja :heja :heja , a liliowce też przecudne ja mam na razie trzy maluśkie kępki tych pomarańczowych to chyba ta najstarsza odmiana, sąsiadka za płotu przerzuciła, to co wzięłam niech bidulki rosną i cieszą oczy. Dziękuję za wiadomość i miłe słowa, odpisałam Ci tylko nie wiem czy dostałeś moją odpowiedź bo niby pokazało się że wysłano a jest w wiadomościach do wysłania. To jakby co to daj znać to spróbuję jeszcze raz.
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Piotrek :wit
Mam u siebie wszystko , babcine kwiatuchy i nowinki ;:7 ;:7 Zapraszam , wpadnij czasem. ;:136
Krysiu masz rację ;:7 ;:7 rozleniwiłem się na urlopie :P Kupuję po1 sztuce by mieć więcej odmian. Wiem , że takie większe ładniej wyglądają . Miałem już 4 z tych nowych. Tak , miałem :;230 :;230
Szczupłość miejsca nie pozwala mi na takie ,,szaleństwa''.
Sylwiu Za kilka lat i u Ciebie takie będą takie widoki. ;:224 ;:224 Moje początki były także skromne , 2 liliowce , 6 odmian liliii , i 3 bylinki ;:7 ;:7 Wiadomość otrzymałem , dzięki :P Z firmy nasiona powinny być nowe , w sklepach może być różnie. Z tego co wiem mają zakaz sprzedaży nasion z poprzedniego roku, ale bywają.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majka kosmosy w doniczkach to bylinowe. Taka cena za niego to złodziejstwo. W kapersach były po 8. Teraz kupię , na wiosnę za długo myślałem i nie zdążyłem , wykupili.

:wit Tadziu, dziękuję za podpowiedz. Jeżeli, to bylinowe kosmosy, to również się skuszę. Znasz miejsce gdzie można je kupić ?
W ten sposób zaznaczam sobie Twój wątek do zwiedzania ;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Majko :wit
Kosmosy widziałem u siebie w sklepiku ogrodniczym. Były z Juniora. Nie mam zbytnio zaufania do tej firmy ,ale z informacji od właścicielki wiem że były właśnie te. Brała dla rodziny. Sadzonki nie były zbyt duże , ale wszystkie ruszyły. :uszy
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Tadku, ale pędzisz niesamowicie ostatnio na 3 stronie byłam a tu już 5 mnie omineło, ale zaległości nadrobiłam ;:224 no i znów pokazałeś tą piekną liliowcową alejkę - jest naprawdę piękna ;:167 może jednak kiedyś i się skuszę na te liliowce, ale jak tak też patrze na ich ceny to mi :shock: wychodzą takie drogie.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Elu . nie od razu Kraków zbudowali. :P Liliowce ,,zbieram '' od 10 lat. W moich początkach to były ceny ;:224 ;:224 W dodatku można było kupić żółte i czerwone , duże małe :;230 :;230 :;230 Takie to były czasy. I tak zbyt wiele przez te lata nie nazbierałem . Po drodze padło też kilka odmian. Mam też trochę z wymian. Przeważnie niestety NN.Jak zaczniesz to poleci. Niezbyt wygórowane ceny są w Lilypol. A liliowce odmianowo zgodne .Słyszałem trochę narzekań na małe sadzonki i nie wszystkie zgodne . Brałem 2 razy wcześniej , było lepiej. Poszukaj w małych sklepach. Tam są niższe ceny . Juniora były po 8-12 , PNOSu jeszcze taniej 6-8
Fakt , odmiany starsze i częste pomyłki. Lepiej kupić odmiany nowsze , bardziej atrakcyjne. Można za jakiś czas zrobić wymianę. :uszy
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

tade k pisze:Witaj Majko :wit
Kosmosy widziałem u siebie w sklepiku ogrodniczym. Były z Juniora. Nie mam zbytnio zaufania do tej firmy ,ale z informacji od właścicielki wiem że były właśnie te. Brała dla rodziny. Sadzonki nie były zbyt duże , ale wszystkie ruszyły. :uszy

:wit Tadziu, proszę jaśniej nie wiem z jakiego Juniora. Jak tylko spotkam je w donicach, to kupię. Zamówiłam czekoladowego. Poczytałam o nim. Jest to bylinka, ale uczciwie napisano, że naszej zimy nie przetrwa. Można je wysiewać z nasionek. Może te z Juniora, podobnie sie zachowują. Ogród masz napakowany przepięknymi kwiatami, które się odsłaniają w zależności od pory roku. Pięknie ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”