Dzieci dorosły czas na ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: dzieci dorosły czas na ogród

Post »

Tadziu kupowanie to mały pikuś ale jak tu paczkę odebrać żeby M się nie dowiedział ;:224
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Natko , dwa wyjścia , układ z listonoszem albo adres na rodzinę lub znajomych. :uszy
Kiedyś już to przerabiałem ;:7 ;:7
bebeluch
1000p
1000p

Post »

wszystko na raz i listonosz i kilka adresów
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Renatko zauroczyło mnie Twoje azurowe ogrodzenie ,ten murek z cegieł ...swietny ;:224
bebeluch
1000p
1000p

Post »

Dorotko ten płot jest starszy niż ja
ale lepiej się trzyma i jak widać podoba :;230
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Renatko witaj :wit
Wiadomość na Pw w temacie Grzybka tybetańskiego skusiła mnie do wizyty w Twoim ogrodzie.
Ponarzekałaś trochę na zimę, rośliny i tak ogólnie a teraz juz oprowadzasz nas po zakątkach swego ogrodu. Po zimie zawsze są jakieś straty ale w po tej zdaje się,że dużo większe bo anomalia ciężko przyjąć nam a cóż dopiero roślinom żyjącym pod chmurką.
Pokazałaś ta śliczną ogromna bylinę - to faktycznie jest Makleja (Bokkonia sercowata) - w ub roku u mnie miała prawie 3 metry wysokości.
Uwielbiam kształt i kolor jej liści choc wiechy z delikatnych kwiatuszków też są ładnie i z daleka wyglądają jak kolorowa mgła unosząca sie nad kępa liści.
Obrazek

Jutro odpioszę Ci na PW .
Pozdrawiam i ;:196
bebeluch
1000p
1000p

Post »

Witaj KRYSIU , ja Makleje kupiłam w ubiegłym roku i po wielkość sadzonki nigdy bym nie przypuszczała że będzie to tak duża roślinka.
Szczerze mówiąc to kwiatki zbieram dopiero od 5 lat od kiedy mamy internet, w mojej okolicy trudno coś kupić jakieś jednoroczne a jak trafi się coś ciekawszego to cena zaporowa. U nas nawet najmniejszy kawałek ziemi jest wykorzystywany pod uprawy ewentualnie wypas bydła. Mój M nie ma tygodnia aby się nie czepiał że w tym ogródku utrzymał by trzy krowy a ja mu odpowiadam że to jest mój wybieg.
Tak bardzo ubolewałam nad stratami i w sumie mi jeszcze nie przeszło choć dużo miejsc już wypełniłam.
Myślałam a raczej byłam pewna że w tym roku to już będę miała taki typowo wiejski ogródek gdzie kwiat wypych kwiat i nie widać cm ziemi.
No cóż znów zaczynają się oszustwa na wielką skale zamawiam roślinki na 5 różnych adresów i obarczam koleżanki a jedna mieszka 60km ode mnie więc jest to dość skomplikowany przemyt roślin.
Nie wiem od czego to zależy ale kupiłam w tamtym roku Makleje u 2 różnych sprzedawców i jedna przezimowała a druga nie, choć posadziłam ją tylko 50cm dalej, zresztą od jednego sprzedawcy kupiłam 22 sadzonki bo koszty kuriera są jednakowe czy dla 5 czy 20 roślin więc opłaca się kupować więcej nawet jedna sadzonka mi nie przetrwała zimy. W tym roku to chyba kupie agrowłukinine i będę przykrywać ogród sąsiedzi już na 100% pomyślą że oszalałam.
Obrazek
liliowce które pięknie przezimowały
i ten dzwonek który teraz się panoszy
Obrazek

Obrazek
a to rabatka na , której rosły irysy ostróżki i chryzantemy jak widać nie ma nic z wymienionych rośli było puste miejsce po zimie teraz są tam rozsadzone liliowce i lilie , orliki , bylica, waleriana i floksy wiechowate bo się rozsiały w ogromnej ilości ok 100sadzonek przepikowałam
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

bebeluch pisze:Tadziu kupowanie to mały pikuś ale jak tu paczkę odebrać żeby M się nie dowiedział ;:224
Odbierasz paczkę bez problemu ,a wersja dla M ,że to prezenty od forumowiczów . ;:224
Przerabiałam to już nie raz . ;:224 :;230
Niebieska trawa ,to pewnie wydmuchrzyca piaskowa .
Co do żniw ,to widzę ,że cały sprzecior już przygotowany .Ale jak by co to też służę sierpem ,kosą ,manyżem i kołami żarnowymi . ;:224
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Potwierdzam :D
U mnie wszystko prawie "od forumków" :)))
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jaguś , gorzej jak na adresie nazwa firmy , np. L Moje oczywiście w większości także od Forumków. ;:215 ;:215
Natko , , czy może więcej dzwonków panoszyć się u ciebie :?: :?: Mam tego mnóstwo , nie wszystkie wstawiałem na wątek. ;:185
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Tadzik :) nie takie rzeczy się obchodzi..... a kto powiedział że nasz forumek nie może mieć firmy ? :;230
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nooo .... kilku ma :wink: Gorzej było , jak nie słyszałem jeszcze o Forum. ;:185
bebeluch
1000p
1000p

Post »

Dziękuje za porady ale o moim M to bym powieść mogła napisać jest takie powiedzenie ;:224 jak się chce psa uderzyć to kij się zawsze znajdzie a w prezenty to on nie wierzy bo sam ich nie daje. ;:185
Tadzik ja troszkę dzwonków też już mam nie wiem czy takie jak Twoje?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Natko , takiego jak u Ciebie panoszy się , dopiero dzisiaj dostałem. Ale oprócz niego pewnie z 10 różnych mam . Wysokie i miniaturki , z których się tylko da , odetnę. Może być :uszy
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Czytałam o Twych podchodach w temacie dostaw roślinek i śmiałam się bo mój mąż też czasami marudzi. Jednak gdy goście chwalą naszą działkę i różnorodność nasadzeń to widzę jak duma go rozpiera. On bardzo dużo mi pomaga więc jakos trzeba znieść gderanie lub szukać wyjścia awaryjnego... :;230
Ten dzwoneczek na fotce też mam - rośnie nad stawem i nazywa się Dzwonecznik szerokolistny.
Tyle,że u mnie ma ciasno bo weszły na niego pędy Krwawnicy więc jest mniejszy bo walczy o przestrzeń ale mnie to odpowiada bo nad stawem musi być pełna natura.

Obrazek

Mam 2 zamówienia na Grzybka tybetańskiego więc jeśli nie uda mi się wysłać Ci w tym tygodniu to zaraz na początku następnego.
Wyślij mi swój adres na PW
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”