300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Witaj Mariolko :wit
Czego te działki z nami nie zrobią -ja też bawię się w murarza i brukarza ;:138 Pięknie wygląda sosna -warzywka własne piękna sprawa ;:108 Teraz z forum ruszysz na działce z kopyta :;230 :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Mariolka, :D te trzysta metrów dobrze nazwane. Widać, że to wielka frajda dla Ciebie mieć ja.
Jak znam życie, to Ty się dopiero rozkręcasz na tej działeczce. Zmiany się zaczną dopiero w nowym sezonie :tan :tan
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rajku, ilu gości ;:138
Dzięki Wszystkimza odwiedziny ;:3
Zwkwieat :D
Tu.ja Na razie warzywniak uprawiam wirtualnie. Mój syn już wyje, że nie zje ani jednego warzywka z działki, która jest niedaleko elektrociepłowni bo metale ciężkie, bo kadm itp. Iglaki mam średniej wielkości i obcięłam im stożki wzrostu bo przerażają mnie ogromne świerki u sąsiadów ( takie na 20 m ). Przesłaniają cały ( tu - 300 metrowy ) świat.
Helenko fakt, czytam mniej niż kiedyś ale wciąż dużo :heja . Książki to moja ostoja, ucieczka, nadzieja itp. FO zabiera dużo czasu ( jak Trójkąt Bermudzki - wchodzisz i giniesz ) ale nauczyłam się już dozować wszystkie przyjemności. Działka faktycznie zamknięta od pracy ale bywam czasem - podlać, popatrzeć, ponapawać się :D
Mmarylko Przytuptuj do mnie tak często jak chcesz. Ja na swoją działkę czekałam - bagatelka - 24 lata. ;:224 Doczekasz się i Ty :uszy
Romeczko naprawdę jesteś murarz - tynkarz - akrobata ? W którym wątku mogę popatrzeć ???? Wiesz, jak fajnie slyszeć, że kobitka a potrafi. Tu na FO jest taka fajna dziewczynka - mój idol - wątek bodajże tenhttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=15493 - oglądałaś ? ;:180
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Fajna działeczka zwłaszcza te drzewa można poszaleć z cieniolubnymi , tylko te opady tegoroczne ...biedne roślinki . Szkoda że nie pokazałaś jak wyglądała na początku ...jak ją wzięłaś przy porównaniu jest niesamowity efekt ile to człowiek może włożyć pracy . Tak jak u mnie ale ja działeczkę mam dopiero od czerwca tego roku ... na pewno się zdziwisz jakie zmiany u mnie są .
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu witaj. Działkę w stanie pierwotnym pokazałam ale moderator wykasował foty - widocznie coś było nie halo.
To, co widać to początki początków. Lecę do Ciebie - uwielbiam oglądać zmiany :tan
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje iglaki....
Nie mam serca do kłujących krzewów i drzew....
Na działce mam jednak kilka świerków, takich pospolitych, posadzonych przez poprzednika i nie wadzących mi zbytnio.
Mam prawie zagajnik - 6 takich niewysokich świerków. Tu chyba nie bardzo widać ale wierzcie mi - są

Obrazek

Cóż, myślę, że miejsce świerków jest w lesie, ale skoro już są.......to niech będą.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Mariolu, też mam takiego jednego świerka "w kącie" działki, był tam "od zawsze".
Serdeczności :)
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hejka Remiku. Jak pisałam, w jednym z kątów działeczki mam mały świerkowy lasek. Taki mini-lasek. Pomyślę nad strzyknięciem mikoryzy........może maślaków :wink:

Obrazek

Fotki robiłam dziś - na działkowisku jest cicho, spokojnie i ......spotkałam kilka osób na spacerach. Podlałam posadzone w październiku roślinki - niech mi się układają do snu w godziwych warunkach :)
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Mariolka :wit

Dawno nie zaglądałam a tu proszę furteczka uchylona. ;:138 ;:138
Świerkowy zakątek można ożywić na wiele sposobów... kawśnoluby albo hosty z paprociami, musisz użyć tylko wyobraźni.
Najbardziej się cieszę, że przygarnęłaś różycę ;:167 Piękna będzie.
Pozdrawiam
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Empuzko. Fajnie, że wpadłaś. Dzięki za sugestię. Wklejając zdjęcia mam właśnie nadzieję, ze każdy, kto tu zajrzy - dorzuci swoje 5 groszaków ( pomysłów ) i coś z tego wyjdzie :D . Nie mam wyobraźni ogrodniczej ( mam nadzieję, że rozwinę ) i nie bardzo wiem, co - gdzie. Ale staram się rozwijać ;:224.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Jaki ten świat niesprawiedliwy ;:223 Ja zazdroszczę Ci dorodnych świerków, a Ty najlepiej byś ich
tam nie widziała :( Mam nadzieję na kilka sztuk wiosną, bo bardzo mi się podobają, a poza tym przyda się
mały zagajniczek zastępując pomału rozrastające się coraz bardziej bzy. Iglaki pięknie pachną, lubię też zapach
ziemi, w której rosną. A już poleżeć pod iglaczkami? Marzenie ;:224
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

mnie też się podobają Twoje dorodne świerki i zapewniam Cię, że wiele osób marzy o takich egzemplarzach! stanowią przecież piękną bazę w ogrodzie :)
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Kochani to zapraszam Was po moje świerki, zabierzcie je najlepiej ze wszystkimi korzeniami. Och żeby to było realne.
Mam 2 cudowne szczególnie jeden z nich świerki. Są piękne i tylko są piękne. A na minus - jeden niebawem zacznie się dobierać do ściany piwnicy altany, oba bardzo zacieniają tę część działki, oba bardzo mocno wysysają wodę z całej niemal działki, szczególnie spod winogrona oraz drzew owocowych. Wiecie, dawny właściciel sadził pewnie świerki jako małe choineczki, piękne, urokliwe. Nie myślał o tym, że one rosną wysoko i szeroko. Teraz przy wiatrach gałęzie już dość mocno tłukły po dachu się. A nie ma co się dziwić że drzewa owocowe mało dawały owoców. Pod świerkami to i trawa rosnąć nie chce.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniada, Oster, Ulakonie dzięki za odwiedziny. Ula dobrze mówisz. Pod świerkami rośnie wielkie nic. Trudno, są - niech będą, dopóty, dopóki nie wypchną mi ściany altanki altanki.
Osterku zastanów się 10 razy zanim posadzisz coś z czym Syn będzie miał problem. Miejsce ogromnych drzew jest w lesie i parkach.
Aguniada - bazę ? Naprawdę ? Do czego ?
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Ależ tu pięknie u Ciebie, będę zaglądać regularnie w poszukiwaniu natchnienie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”