Co Was denerwuje? - cz.2

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Meva
200p
200p
Od: 11 lut 2010, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Co Was denerwuje? - cz.2

Post »

Mnie tez ta odzywka, albo już nawet "ksywka" bardzo drażni. Moje dzieci chodzą do szkoły z klasami integracyjnymi- i może dlatego są na to też wyczulone.
A teraz mnie drażni to, ze wszyscy w domu mamy super wolny poniedziałek- z wyjątkiem Małego, który ma 6 lekcji.. Chyba panią dyr. pogięło? Wszystkie szkoły mają wolne!!! ;:14
A ja jutro z małym mam zapiermandalac te 20 km do szkoły... potem chyba ogarnę jakiś cmentarz i z powrotem z małym w domek!!! :twisted:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

Nie wszyscy mają wolne :( , za chwilę wychodzę do pracy.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jutro idę do pracy ale nie to mnie wkurza.Ostatnio pogoda.Cóż z tego że mam wolne jak ciągle pada...Przez to wszystko mni drażni i poszłabym spać a dziecko nie pozwala bo ma tydzień wolnego.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Slawgos
500p
500p
Od: 14 kwie 2010, o 19:55

Post »

A mnie wkurza młode pokolenie.
Myślałem, że sam się do takiego zaliczam :wink: , ale nie...
Autko mi się wzięło i zepsuło, więc musiałem komunikacją miejską się przemieszczać po mieście. Masakra.
Picie piwa w tramwaju, przeklinanie. Na zwrócenie uwagi reagują agresją. To mi się nie podoba i to mnie denerwuje. Wiem, że po naprawie samochodu już nie będę jeździł MPK, ale młodzi, agresywni nadal będą. I to też mnie denerwuje.
Kasencja

Post »

Mnie zdarzyło się kilka lat temu jechać autobusem z już bardzo pokaźnym brzuszkiem :wink: , z małym dzieckiem za jedną rękę i jeszcze z jakąś torbą w drugiej, to mi nikt miejsca nie ustąpił :roll: .
Jakoś to mnie tak ruszyło wtedy.
Ale w obronie młodego pokolenia napiszę :wink: , że bardziej spotkałam się z życzliwośćią z ich strony, niż osób starszych.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gdy byłam w podobnej sytuacji,wiele,wiele lat temu..........miejsca ustępowały mi kobiety.
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Ja z maleńkim dzieckiem na ręku mało nie upadłam na kolana siedzącemu młodzieńcowi. Wisiałam tak nad nim, jakiś pan, równiez stojący, z przekąsem zasugerował,żebym mu tam usiadła, na co ten zareagował głupawym uśmieszkiem i dalej siedział.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Plumi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 cze 2011, o 14:53

Post »

Wracałam kiedyś do domu autobusem pełnym licealistów.Miałam spory plecak i torbę,było ciasno i usłyszałam od chłopaczków,na oko 17 lat,że z takimi tobołami to na piechotę powinno się zasuwać,a nie do busa pchać,ale,każdy z nich swój "tobołek" na plecach miał i po twarzach siedzących nim chlastał ;:14 ;:14 ;:14
Kwiaty to resztki Raju.
Awatar użytkownika
tulipanekkk
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 lis 2011, o 14:30

Post »

U mnie takie sytuacje to codzienność, dobrze że nic gorszego nie mówią. Ja się pocieszam tym, że zwykle takie chłystki bez kultury, to ani szkół nie kończą, pracy nie dostają, i ogólnie przyszłości świetlanej przed sobą nie mają.
Awatar użytkownika
Meva
200p
200p
Od: 11 lut 2010, o 14:21

Post »

Denerwują mnie, pojawiające się o tej porze roku mączliki, przędziorki, mszyce i inne "mendy" na wstawionych do domu roślinach :/

I perspektywa mycia wszystkich okien ;)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

dzisiaj to mnie wnerwiła pani,która zadzwoniła mi świtkiem do drzwi... zbieram na przeszczep chorego dziecka...i tu ok nic do wnerwy ale na pytanie z jakiej fundacji niemal z krzykiem do mnie co mnie to obchodzi daję czy nie!!! ...szczęka mi opadła ,głos na chwilę straciłam ale jak już odzyskałam ...tooooo :twisted: :twisted:miała szczęście ,że na chodniku stała a nie na schodach
Awatar użytkownika
deszczowka79
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 10:21

Post »

a mnie denerwuje to,ze musze w kazda sobote do 21:30 pracowac,i z tego wynika ze i w Wigilie ;:188
Zapraszam na pogaduchy
Storczykowe parapety u Jolanty
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

I po co się denerwować? Ja też będę pracować w Wigilię, a potem w Nowy Rok i to 12 godzin. Taka praca. :wink:
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Wkurza mnie ta diabelna komercja i to, że wszystkie sklepy i sklepiki zawalone są po sufit zabawkami z górnej półki.
Czy w tym kraju ktoś zauważa ludzi mniej zamoznych, którzy też chadzają po zakupy? :twisted:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Sądzę, że tak.
Wielu zauważa..... choćby wielu z naszego Forum i z naszego otoczenia.
Bardzo wiele zależy gdzie kierujemy swój czas, komu go poświęcamy i czego oczekujemy.
Jeśli damy się "omamić" i wmówić sobie (media) iż tylko drogie prezenty/najdroższe, będą dobre/najlepsze np dla naszych pociech / partnerów,
możemy z tej zawężającej się drogi nie zawrócić nigdy (nigdy nie poznać radości innego typu... ) napędzając coraz to większe wymagania i potrzeby (eskalacja "sztucznych potrzeb" , kreowanych przez komercję i świat celowo, dla zysku).

Inny wątek potrzeba byłoby utworzyć ... wymaga to rozwinięcia myśli, nie chcę się tu mądrzyć i marudzić.
Co dobre i dające trwałą radość wewnętrzną sami sobie tu dopowiedzmy

Celowo założyłem drugi wątek "co nas cieszy".. Skupianie się na smutkach i porażkach wzmacnia ból. Życie w spokoju i radości wewnętrznej jest TRWAŁE.
Pozdrawiam
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”