Zielony Zakątek-Lucy 09 cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Zakątek-Lucy 09 cz.2
Wielkanocniki śliczne, teraz będą nas cieszyły domowe kwiatuszki swoją urodą.....bo jeszcze toszkę a ogródek pójdzie spać, więc takie kolorki na parapetach to sama radość 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I do tego jeszcze fiołki afrykańskie.
One też u mnie w fazie kwitnienia.
Pewno do świąt będą zdobić i cieszyć oczy.
One też u mnie w fazie kwitnienia.
Pewno do świąt będą zdobić i cieszyć oczy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Moje drogie, to prawda, że co raz częściej spoglądamy na parapety. U mnie się zagęściło bo z letniska wróciły grudniki i wielkanocniki i pokrzywki wykopane z gruntu i oleander. zdecydowałam sie również w zimnicy w domu przechować zasadzone w doniczkach wrażliwe trzmieliny. Na rabatach już smutno. Ale nie na cienistej żurawkowej
Tam w najlepsze życie tętni całą parą niektóre żurawki i hosty nawet kwitną! Czy to im aby nie zaszkodzi? Zobaczymy.
W nieco innej tonacji.

W nieco innej tonacji.

- kogra
- Przyjaciel Forum
Lucynko co w ogrodzie ?
Czy mróz już dokonał dzieła zniszczenia czy jeszcze coś kwitnie ?
Czy mróz już dokonał dzieła zniszczenia czy jeszcze coś kwitnie ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
W ogrodzie robi się szaro i smutno. Powoli więdnął hosty. Żurawki nadal są w świetnej kondycji. Zupełnie nic sobie nie robią z nadchodzącej już dużymi krokami zimy. Wiele jeszcze chciało kwitnąć ale wszystko obrywam.
Z przykrością muszę stwierdzić, że plan na ten rok nie został zrealizowany. Docelowego ogrodzenia nie udało się zrobić, przybyło niewiele iglaków
No cóż może w przyszłym roku się uda...

Z przykrością muszę stwierdzić, że plan na ten rok nie został zrealizowany. Docelowego ogrodzenia nie udało się zrobić, przybyło niewiele iglaków

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko nie przejmuj się planami......w przyszłym roku sobie spokojnie zrealizujesz
Żurawki o tej porze są przepiękne, to prawdziwa ozdoba mało kolorowych już ogródków

Żurawki o tej porze są przepiękne, to prawdziwa ozdoba mało kolorowych już ogródków

- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Ciekawe kwiaty Wielkanocki ,pierwszy raz je zobaczyłem . Plany poczekają ,nie uciekną . Zimno -byle do wiosny
. Nie lubię zimy
.

Agness, Aleksandrze, Dzięki za wizytę. Moje plany już kolejny rok przechodzą na następny. Zaczynam się obawiać, że naprawdę nie zdążę nacieszyć się swoim wymarzonym ogrodem.
U mnie liści co niemiara. Mówiłam, że nie będę w tym roku ich grabić bo nie mam siły. Ale powoli coś tam grabnę.
Tylko składować znów nie ma gdzie. Trzy komostowniki zapchane (czekają na nowe rabaty) Pewnie zapakuje to w worki i poczekam aż się wszystko uleży wtedy będę dopychać. Muszę pomyśleć też o okrywaniu roślin i nazbieraniu igliwa dla żurawek. NIE LUBIĘ TEGO OKRESU. No cóż, aby do wiosny...
U mnie liści co niemiara. Mówiłam, że nie będę w tym roku ich grabić bo nie mam siły. Ale powoli coś tam grabnę.

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko, chciałam się przywitać po dłuższej nieobecności
Wypadek samochodowy skutecznie mnie wyeliminował na jakiś czas z forumowego życia...
Hosty już jesienne, w większości

Hosty już jesienne, w większości

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Cykl "żurawkomania" rewelacyjny
Świetne te Twoje żurawki
ja mam w planach żurawkowe zakupy w przyszłym roku - przydadzą się ich portrety

ja mam w planach żurawkowe zakupy w przyszłym roku - przydadzą się ich portrety

Grażynka, Monika, Ewa jak miło Was gościć.
Niestety u mnie nic ciekawego. Dużo pracy. A teraz to i dzień króciutki. Jeszcze nic nie okrywałam, liści też nie grabię. Nie mam siły.
Ale ostatnio trochę szaleję z robieniem róż z kolorowych liści. Ale nie mam zdjęć. postaram się Wam je jednak pokazać. Żurawki nadal ładne. Nawet te z ostatnich zakupów ładnie się przyjęły. Mam nadzieje, że przezimują. Co ja tam mówię?- przezimują na pewno!
Myślę o niewielkiej sprzedaży nadwyżek. Musze coś uzbierać na nowości.
Niestety u mnie nic ciekawego. Dużo pracy. A teraz to i dzień króciutki. Jeszcze nic nie okrywałam, liści też nie grabię. Nie mam siły.
Ale ostatnio trochę szaleję z robieniem róż z kolorowych liści. Ale nie mam zdjęć. postaram się Wam je jednak pokazać. Żurawki nadal ładne. Nawet te z ostatnich zakupów ładnie się przyjęły. Mam nadzieje, że przezimują. Co ja tam mówię?- przezimują na pewno!
Myślę o niewielkiej sprzedaży nadwyżek. Musze coś uzbierać na nowości.

- kogra
- Przyjaciel Forum
Następna forumowiczka pozytywnie zakręcona żurawkowo.
Ja kupiłam około 20 ale ostrożnie.
Od tego jak przezimują zależeć będzie czy będą następne w przyszłym roku.

Ja kupiłam około 20 ale ostrożnie.
Od tego jak przezimują zależeć będzie czy będą następne w przyszłym roku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
20 ? To dobry początek. Ale w takim razie wróże, że będą następne zakupy...