Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

Wandeczko, :D czekamy ;:65 ;:65 Ja też lubię wyzwania dla swoich roślinek, a co. :tan
Tak jest ciekawiej. Myślałam, że to krzak i pomyślałam, że się może bardzo rozrosnąć.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu w końcu melduję się w kolejnej odsłonie Twojego ogrodu pod dębami. :wit
Cudowne, nastrojowe i bardzo klimatyczne zdjęcia jesieni. Bardzo przyjemnie mi się je wszystkie oglądało. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu bardzo ładnego jarząba kupiłaś do ogrodu, jesienią pięknie zdobi ogród, a z pewnością kwiaty ma także pachnące. ;:138
Uwielbiam jarzębiny, nawet te leśne.
Niestety nie mam już miejsca na drzewko. :(
Róże z grupy Palace piękny mają kolor, ostatnio w tym właśnie kolorze róże mi się podobają. :)
Dostrzegłam taki śliczny iglak przy kamieniach, powiedz proszę, co to za odmiana?
Niestety jeszcze się nie nauczyłam cytować fotek . :oops:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wanda7 pisze:Sure, ja bym chyba u siebie rozchodników nie posadziła pod dębem, bo miałyby zbyt sucho, a one lubią wilgotno. Zresztą ty masz glebę trochę gliniastą, a u mnie niestety żółty piaseczek, do którego muszę wrzucać ziemie z worków.
Nie, nie, ja nie mam rozchodników pod dębami, są parę metrów dalej, gdzie już deszcz dociera, rosną w towarzystwie sosenek i na razie mają się dobrze. Pod dębami mam rh, czyli różaneczniki dwa, też trochę mało wody mają, ale podlewam. Tam na szczęście nie ma gliny i na szczęście dęby mają korzeń palowy i dlatego korzenie rh mogą się rozrastać...
piękne ujęcia ogrodu, zastanawiam się, co to za roślina na tle kamiennej ścieżki?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Tajemniczo i nostalgicznie u Ciebie, bardzo lubię takie klimaty; nie da się napisać, że jest porządeczek "pod sznurek", ale mnie tak właśnie się podoba. Oczywiście - taki niby bałagan, żeby wyglądał naturalnie, jest dużo trudniejszy do skomponowania ;).

Pierwsze ujęcia z tą wysoką trawą świetne ;:63 .
Nie wiedziałam, że można mieć dąb tak blisko domu (ostatnie zdjęcie) ;).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Wando!Niestety pod drzewami czy to dęby czy jak u mnie klon i lipa samosiejki jest bardzo sucho i podlewanie nie pomaga,zwłaszcza jak deszcze są rzadko.Na razie przeglądam część 4,potem w miarę czasu cofnę się ku początkom.Pierwsze wrażenie-urokliwie!Ciekawy kolor pelargonii dziewczęco różowy-czy je przechowujesz przez zimę i jak?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Oh, Ewa, jak fajnie :wit Miło mi, że poświęcasz sobotni ranek na mój ogródek. Życzę przyjemnego oglądania.
Co do pelargonii, to gdy zapowiedzą przymrozki pobieram szczepki z tych, które rosną w ogrodzie, i wsadzam do ziemi do doniczek. Jeśli na dworzu mam małą, lżejszą doniczkę, wnoszę ją całą do domu. Podlewam rzadko, tak żeby nie wyschły na amen.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Wando witaj ja swoje pelargonie wstawiłam do domu już z miesiąc temu ,wiosną z nich pobiorę sadzonki jak oczywiście nie uśmiercę ich ;:7

Genia
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

A ja u ciebie w centrum widziałam nasionka tańsze niż u mnie muszę je nabyć ;:224 Ale też chcę poeksperymentować z sadzonkami.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Tajeczko i Sure ten iglak na tle kamieni to gałązka metasekwoi. Właściwie te igiełki wcale nie kłuja, są bardzo miękkie i przyjemne w dotyku. Metasekwoja traci na zimę igły tak samo jak modrzew.
Fransesco, ten dąb rośnie rzeczywiście bardzo blisko, ale na razie nieczemu nie zagraża. Podcinamy tylko zbyt wybujałe konary, żeby nie kładły się na dachu.
Geniu, hej, hej :D
Gosiu, ja nasion pelargonii już nie kupuję,bo nie mam gdzie wysiewać; wszystkie parapety zajmują u mnie fiołki. Wolę gotowe sadzonki i potem je przechowuję przez zimę.
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Ładne i ciekawe fragmenty ogrodu pokazujesz ;:108 ,miejscami widać już jesień .Miłe dla oka miejsce na wypoczynek ,czy zagląda tam też ;:3
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ładna ta metsekwoja. To jedno z tych drzew, których się "boję", bo rośnie bardzo wysokie! Może to nie byłoby za mojego życia, ale pomyśleć - 35 m! :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu śliczne nostalgiczne fotki.....wspaniale rozświetlone jesiennym słoneczkiem i pogodne :D
Ślicznie wyglądają dalie wśród zieloności, teraz tak mało już kolorów, a pysznią się swoimi barwami i przyciągają wzrok :D
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Wandziu, nie wiem jak to się stało, ale zgubiłam Twój wątek ... :roll: . A tu już tyle stron nowego :uszy . Ale nic to, już calutki przejrzałam ;:108 .
Masz naprawdę piękny ogród! A dęby ...no cóż ...kiedyś na pewnych warsztatach nauczyłam się dostrzegać zalety w tym co mam wokół, więc ...dęby nadają niepowtarzalny, wyjątkowy klimat w Twoim ogrodzie, są integralną jego częścią i z pewnością wymagają pokory ;:108 . A to przecież jedna z najważniejszych cnót ... I tu nasuwa się pytanie: czy to my kształtujemy nasze ogrody, czy jednak one nas ...? :roll:

Wandeczko, powiedz jak nazywa się ta wysoka trawa rosnąca przy kamiennej ścieżce?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”