Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Majeczko, ależ dbasz o tę swoją działkę... to prawdziwa perełka elegancji i estetyki
Aga :D , dbam o różyczki i może mi nie uwierzysz reszta rośnie jak chce :;230 Tak pięknych określeń użyłaś, że ja się :oops: i postanowiłam zadbać o resztę ogrodu. Efekty w przyszłym roku. :tan :tan

Majeczko, , :D różyczki już obrały tą perspektywę i pod płotem sąsiada tworzę nową rabatkę :;230 :;230 :;230 hihihi..hi. Doktorek i A Sh L będą miały się o co opierać. :;230
Bluszcz oplata pień modrzewia, a dodatkowo łazi po gruncie i gdzie mu popadnie. :;230

Kasiu, :D pozostaje mi zrobic tak ;:196 , a że się :oops: to nie widać. :;230

Dorotko, :D wątek leci bo różyczki kwitną. :;230 Masz rację rabata różana musi mieć dużo słonka. My wycięliśmy starego orzecha, a dzięki temu moja lewa strona rabaty będzie bardziej słoneczna. Róże po lewej stronie rabaty kwitły słabiej i z opóźnieniem w porównaniu do prawej części rabaty.
Zauważyłam, że kącik z dziewczynką Wam się podoba, to jeszcze dodam, że za skajroketami rośnie dzika róża, która obłędnie pachnie (po lewej stronie za dziewczynka).
Pastella faktycznie bardzo czaruje w tym roku, ma tyle zdjęć, ze nie jedna modelka by tyle chciała, hihihi.hi.

Zabeczko, :D nic nie mów ;:196 ;:196 ja wszystko wiem. ;:108
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyłączam się do wszystkich pochwał i podziwiam zmysł artystyczny ;:180 ;:180 .
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heniu, :D witam Cię, dziękuję za odwiedziny, a wpis jest nad wymiar rzeczywistości :oops: .

Witam wszystkich odwiedzających ten wątek i zapraszam na spojrzenie co się dzieje w przyrodzie :D

Takiego gościa spotkałam na różyczce :D
Obrazek

Ale pracowity pajączek.
Obrazek

Odentka i kwitnące poziomki :D
Obrazek

Urocze białe marcinki :D
Obrazek

Zawilec japiński i rzeniszki :D
Obrazek

Gipsówka różowa i biała, miniaturki :D
Obrazek

A to wszystko rośnie przy oczku wodnym :D
Obrazek
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

majka411 pisze:Kasiu :D witaj, różyczki są jak to różyczki nakpiękniejsze na tym świecie.
Kasiu czy Twój Eden powtórzył kwitnienie ? Masz zamówione nowe różyczki ?
Maju, ogród dopieszczony w każdym calu ;:138

Eden, a nawet dwa nie powtórzyły, w zeszłym roku było to samo-tylko długaśne pędy.
Zamówiłam, a jakże :D: Lykkefund, R.h.Semiplena, Stadt Rom i Ritausma. Mam nadzieję, że okażą się niezawodne.
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Majeczko, masz piękne miejsce na ziemi ;:63 . Ile przestrzeni :shock: . Luz i lad na zadbanych rabatach. Piękne iglaki, oczko wodne, trawnik i ...wszystko ... :D .
Różanka z trejażem zabójcza ...!!!
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Ogród całościowo prezentuje się naprawdę znakomicie.
Zwłaszcza ten wypielęgnowany trawnik. Ja to tylko mogę o takim pomarzyć :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich z działeczki ;:100 , pogoda wspaniała, słonko pięknie grzeje. Miło popatrzeć na kwitnące róże, cudownie czuć przepiękny ich zapach. Do dziś nie zdawałam sobie sprawy z tego, że Chippendaile bardzo ładnie pachną.

Kasiu, :D dziękuję Ci bardzo ;:196 . Edenki jednak nie powtórzyły kwiatami, zastanawia mnie dlaczego. Może one nie wygrzały sie w słonku i dlatego nie kwitły ponownie. Ładne odmiany zamówiłaś, świetnie się wkomponują w Twój ogród. Ritausma, będę ciekawa tej róży.

Moniczko, :D dziękuję, to miejsce jest dla mnie wymarzone, mazowieckie niziny, lasy i jeszcze raz lasy sosnowe. Jest czym oddychać. Cieszę się, że podoba Ci się moja rabatka różana. Przydało by się zdjęcie z lotu ptaka, widać by było jej kształt.

Oliwko, :D witaj, dawno się nie odzywałaś :wit . Pomyślałam, że masz urlopik wyjazdowy przed jesiennymi pracami w ogrodzie. Dziękuję, ogród musi sobie radzić sam, a ja dbam o różyczki ;:167 . Trawnik ma tylko trawkę + malutką kończynę i dlatego wygląda zielony :D
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

No fakt, nie było mnie jakiś czas :( , ale to nie urlopik, a wręcz coś przeciwnego: czyli powrót do pracy po wakacjach :;230
Ilość papierków do wyprodukowania zawsze mnie przytłacza na początku :? , po jakimś czasie wchodzę w rytm i jakoś to już idzie. :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Majko, już od jakiegoś czasu bacznie obserwuję Twoje zjawiskowe róże...Jestem pod dużym wrażeniem ;:108 Dla mnie jest to jeszcze o tyle interesujące, że sporo z Twoich odmian mam już i u siebie, tylko młode krzaki...Dużym pocieszeniem były dla mnie zachwyty nad A Shropshire Lad, bo jakoś po kupnie straciłam dla niej serce...Na zdjęciach w internecie jest lekko pomarańczowa, a w rzeczywistości nie bardzo i to mnie zraziło...Bo wiesz, mnie wzięło na pomarańczowe :) Ona u mnie jeszcze nie kwitła. Czy Twoim okiem jest ona choć trochę pomarańczowa? Choć ten środek rozwijających się kwiatów?
W Twoim ogrodzie jest jeszcze dużo, dużo powodów do zachwytu ;:63 Wyglądu trawnika nawet nie skomentuję...Bardzo denerwują mnie takie doskonałe trawniki :wink: Pięknie!
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj!!!! pospacerowałam po Twoim ogrodzie /w części/ oglądając róże i z całym zachwytem dla ich uroku i Ciebie że zgromadziłaś tak piękną kolekcję to co zobaczyłam :wit
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Maju ślicznie ;:138 ...mama nadzieję, że moja Pastella też się tak w przyszłym roku wybarwi.

:D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marto, :D miło jest Cię gościć. Masz medal za odwagę za to zdanie cyt. "Wyglądu trawnika nawet nie "skomentuję...Bardzo denerwują mnie takie doskonałe trawniki Pięknie! Marto, trawnik nie jest wcale doskonały. Zdjęcia kłamią. Poza trawą rośnie w nim kończynka i mnóstwo zielska :;230 . Jak będziesz kosić ten miszmasz co tydzień, podlewać, a raz w roku zasilać to Ci wyjdzie ten niby doskonała trawnik hihih..haha. To juz wyjaśniłam, teraz A Shropshire Lad, zdjącia kłamią ona jest w kolorze dojrzałej brzoskwini, następnie róż+ rozbielony odcień brzoskwini i na końcu blady róż ( ale piękny delikatny ).
Wiesz co, jej kolor jest o wiele piękniejszy niż zwykły pomarańczowy. Jak go zobaczysz będziesz zachwycona.

Witaj Mario, :D tak mi miło, że wybrałaś się na spacer do mojego ogrodu. Dziękuję i zapraszam ponownie. Jak wrócę z działeczki to wstawię nowe zdjęcia różyczek. Kwitną pięknie.

Witaj Elzbietko, :D cieszę za miłe odwiedziny. Pastella na pewno zakwitnie pięknie. ;:196

Ala Was A Shropshire Lad, tak kwitła 23 wrzesnia
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Majeczko, jak Ty pięknie opisałaś te kolory na ASL! Ale chodzi o brzoskwinię z puszki? :wink: To by mi odpowiadało :wink: Tylko ta faza różu jakoś mi tak nie pasuje, podobne problemy mam z określeniem barwy pączków Pastelli i nie wiem, na jakiej rabacie powinny się znaleźć, różowej czy pomarańczowej...Oj, takie wielkiej wagi mam problemy :wink:
A trawnik...Zabiegi, które opisałaś, u mnie niewykonalne w podanej ich częstotliwości :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak to dobrze, że do Ciebie trafiłam :D Przepiękny ogród i cudne róże, nie można oderwać oczu. Bardzo mnie ucieszyło, że pojawiają się u Ciebie również żółte róże, wiele osób deklaruje, że za nimi nie przepada. A ja lubię :D Co prawda, uwielbiam różowe, ale nie chcę pozbawiać się żadnego koloru. Jeszcze nie widziałam całości, zostawiam sobie tę przyjemność na mokrą jesień, ale jestem pod wrażeniem Twojego pięknego ogrodu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto, :D a czy na załączonych fotkach masz kolory brzoskwinki z puszeczki hihihi..hi :;230 :;230 .
a, Pastella też nie różowa :;230 :;230 . Musisz założyć jeszcze jedna rabatkę na róże pastelowo - morelowe - brzoskwiniowe - kremowe - bladoróżowe, a wtedy będziesz miała najpiękniejsze róże, o których marzą tu na forum wszyscy. ;:108
Co do trawniczka, jest takie powiedzenie jak dbasz to masz. No to już wiesz :;230

Witaj Ewo, :D miło, że zajrzałaś do mnie dziękuję i zapraszam ponownie. Na mojej rabacie nie może zabraknąć róż żółtych to one ocieplają swoim kolorem rabatkę. Pierwsze kwitną na wiosnę, a to jest ich już trzecie podejście do kwitnienia.
To jest moje zdanie i moje podejście do tworzenia ogrodu. Ogród to paleta barw ciesząca oczy, gdybym urządzała patio to barwy były by zupełnie inaczej dobrane :D. Robisz tak jak ja, dłuższe tematy na zimowe dni.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”