Kilka zdjęć
Szczawik przed i szczawik po, rośnie jak na drożdżach
Zaczynam przygode z pestkami i zobaczymy co z tego wyjdzie. pierwsza próba z cytryną nie wyszła, pestki zjadły jakieś małe białe robaczki teraz posadziłam cytryne, jabłko, grejfrut, pieprz i winogron. Trzymajcie kciuki i poradzcie czy przykrywac je folią z dziurkami czy nie. I mały eksperyment, zobaczymy czy wykiełkuje coś z waty nasączonej wodą i przykrytej plastikiem. Mam tam pestki cytryny i nektaryny choc na nektaryne nie licze bo owoc był juz stary i zepsuty ale poczekamy zobaczymy
Zrośłicha w końcu wypuściła korzonka ale to chyba za wczesnie zeby ją do ziemi wsadzić ???
Peperomki w rozkwicie i szczepka króra po wielu tygodniach puściła listek
No imoja walka z eustomią, zeby rosła musi miec bagno a nie ziemie i byc ciągle w ala szklarence, no masakra jakiej wilgotności ona potrzebuje inaczej liście więdną.
Ukorzeniam ziomki, trzymajcie kciuki, to jedna z moich ulubionych rośłinek
Rosiczki troche podrosły i moge im wkońcu zrobić zdjęcie
Mój lucky bamboo
I na koniec juka. Poradzcie - liście jej się łamią i zwijają i teraz nie wiem dlaczego, znalazłam informacje ze tak sie dzieje przy przelaniu ale sprawdzałam ziemie i korzenie i nie sa przegniłe i tak sie zastanawiam czy to czasem nie odwrotnie i jest to efekt przesuszenia hoc zwykle miała moja juka wilgotno