Ogród, moja życiowa pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród, moja życiowa pasja

Post »

Zamieszczam kolejne fotki z budowy kominka oraz uroczystego pierwszego odpalenia w nim ognia. Trochę ciepełka w te zbliżające się chłodne wieczory.
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Musiałem dobudować trochę ściany, jednak z korzyścią ponieważ na dobudowanym słupku jest miejsce na ładny duży kwiat. Nie wiem jeszcze który będzie pasował, ale coś się dobierze. Pozostało jeszcze obudowanie rury i kominek gotowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Mirku dziękuje za chwilkę relaksu przy płomieniach ognia.
Te zamknięte kominki mają to "coś".Mój otwarty nie ma tego "czegoś"
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

grazka2211, dzięki, że wpadłaś na chwilkę posiedzieć przy ognichu. Miałem kiedyś otwarty kominek, jednak brak jest tych refleksów świetlnych co w zamkniętym. W otwartym również szybciej spala się drzewo.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

No ,no już jest, ;:224 a kiedy ja się doczekam :( zazdroszczę troszkę ;:224
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Mirku ogród masz BOSKO BAJKOWY ! Oczko z rybkami widziałam też lilie wodne cudne !! Mostek jakby wyrastał z zieleni . Ta kaskada jest CUDOWNA !! Tyle pięknych roślin krzewów DATURY cudowne i ogromne !! Hosty które uwielbiam !! tak na marginesie gdzieś na allegro widziałam hosty jurasica ogromne !! idealnie pasujące do Waszego ogrodu !! Potrafisz pięknie zaaranżować rośliny u siebie z tego co wyczytałam wiele robisz sam z tych cudownych detali np pajacyk na kamieniach przy oczku !! Coś niebywałego to po prostu CUDNY OGRÓD !!!! A teraz dalej Córeczka ślicznotka ! Żony nam nie pokazałeś !!!! nie wiem dlaczego ale powiem tak To musi być wspaniała kobieta wspiera Cię na pewno w tym co robisz i duży też jej udział w waszym cudnym ogrodzie !! . No i oczywiście nie omieszkam pochwalić KOMINKA !! Już się pakuję i lecę zasiąść w jego bliskości !! Siądę sobie pooglądam Twoje storczyki żony fiołeczki i wasz ogród porozmawiam z córeczką pogłaskam pieski i kota I ZA SKARBY SIĘ NIE RUSZĘ !!!!!!!!! Sowy na ogrodzie w garażu boczniaki jak nic korzenie tam zapuszczę !!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Lilko jak Ty to wszystko pięknie opisałaś, że aż miło się czyta...................... ;:37
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Przepiękny Mirku kominek, aż by się przy nim uściąść chciało:)
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Mirku piękny leśny ogród, gratuluję zdolności, mojemu M muszę pokazać piaskownicę, żeby naszemu synkowi taką zbudował.

Kominek pierwsza klasa ;:138 ,
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Piękny ogród i datury ulubienice mojego M.I ja podziwiam zdolniacha z ciebie złota rączka :D
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Lidko dziękuję, potrafisz człowiekowi posłodzić, pięknie napisałaś, naprawdę miło się czyta.

Filigranowa27, kamcia, gosia07, Wam też bardzo dziękuję. Do chwili założenia wątku myślałem, że nasz ogród jest pospolity, a tu takie słowa uznania i jeszcze go na wzór swoim M chcecie pokazać aż sie zarumieniłem. Jeszcze raz dziękuję i zapraszam częściej.
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Załączam kilka następnych fotek okolicy która sąsiaduje z moją posesją oraz troszkę jesieni w moim ogrodzie, która jak co roku pięknie maluje listki. Datury rosną mi w siłę. Te mniejsze sadzone były z małych kawałeczków w maju, a już mają ponad metr. Duża datura żółta tak mi urosła, że nie zmieści się w piwnicy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poniżej ciekawostka, niedaleko naszej posesji płynie rzeka Czarna, w której żyję dosyć liczna rodzinka bobrów. Jest to jedna z wybudowanych przez nie zapór na rzece.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Mirku miej litość pokazujesz takie śliczne grzybki.A Twój ogród jest dla Ciebie pospolity .Znam to z autopsji jak znajomi mnie odwiedzają . oglądają moje roślinki i się nad nimi "rozpływają".A mam takie pospolite np.Vandy w domu ,a na ogródku nasturcje.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Ja tam Mirku nie wiem czy Ty dobrze robisz pokazując nam takie fotki !!! Jak nic goście zwalą Ci się na grzybobranie !!! Ja pierwsza w kolejce a jako że na grzybach nie znam się wcale to jeszcze Ciebie zagarnę co byś sprawdzał co zebrałam !!! A czy widujesz te bobry jak budują jak tam żyją ? No widoki to masz cudne miło do Ciebie wpadać pooglądać ....
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
-Maroka-
100p
100p
Od: 6 lut 2011, o 14:42

Post »

Mirku ja też wychowałam się na wiosce i tam jest mój dom rodzinny i ogród. Dlatego wiem jak to jest martwić sie o opał czy ciepłą wode :(
Na okres studiów mykam do miasta, ale uwielbiam wracać chociaż na weekendy na wieś.
Pięknie tam masz w Twojej krainie. U nas tez są niesforne bobry :) a grzyby zbieram od dziecka i jest to moje ulubione zajęcie jesienne :) Ostatnio miałam rydzkowe zbiory -miam miam
Zdradź sekret, czym nawozisz datury, że tak obficie kwitną - pokrzywami?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”