Witam w ogrodzie Ali
Re: Witam w ogrodzie Ali
Śliczne wrzosowisko.
ojej ile wrzosów.........
piękne wrzosowisko

- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wrzosowisko cudowne ale poprzednie widoczki również Ile razy tu nie wchodzę to się zachwycam Zwłaszcza podoba mi się ten widoczek z nad oczka wodnego W przyszłym roku modernizujemy nasz niewielki staw i coś takiego jak u Ciebie właśnie mi się marzy
Paulina
- kropka010
- 500p
- Od: 28 lip 2011, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wyobraźcie sobie, że nawet mój M powiedział ,, o popatrz ale super wrzosowisko,,
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
- Ala58
- 100p
- Od: 7 sie 2011, o 14:31
Witam po dłuższej nieobecności
Miałam gości,potem trochę zaległości w domu,do tego malowałam ogrodzenie i tak jakoś zeszło.
Dawid widzę,że też jesteś z opolskiego,więc dlaczego u Ciebie wrzosy marzną?Może jeszcze spróbuj?
Renatko,Hagaart,Marta dzięki bardzo
fajnie ,że się Wam podoba moje wrzosowisko
Dalu,też bardzo lubię wrzosy,a co do Kubusia to owszem bardzo lubi być w ogrodzie,ale tylko wtedy jak i my jesteśmy.Kiedy zostaje sam,to go chyba "coś straszy" i szybko zmyka do domu
Paulinko ja też bym jeszcze coś z moim oczkiem zrobiła,ale niestety mam ograniczoną przestrzeń.Muszę do Ciebie zaglądnąć i obejrzeć Twoje oczko i ogród
Aniu,Twój M ogląda z Tobą ogrody
fajnie
Ja jak chcę coś mojemu pokazać,to niestety ciężko go nakłonić
W moim ogrodzie robi się niestety szaro-buro.Stanowczo brakuje mi roślin,które sprawiłyby ,że byłoby weselej i kolorowo.Mam nadzieję,że wkrótce się to zmieni
To ostatnie kolorki w moim ogrodzie:

Niestety hortensje tracą kolorki

Gruszki i winogrona obrodziły

A to moje jedyne jabłko,na nowo posadzonej jabłonce kolumnowej

ciekawe komu uda się na nie "zapolować"
Od jutra biorę się za dokończenie części "w stylu japońskim"o ile mi takowa wyjdzie
pozdrawiam Ala

Miałam gości,potem trochę zaległości w domu,do tego malowałam ogrodzenie i tak jakoś zeszło.
Dawid widzę,że też jesteś z opolskiego,więc dlaczego u Ciebie wrzosy marzną?Może jeszcze spróbuj?

Renatko,Hagaart,Marta dzięki bardzo

Dalu,też bardzo lubię wrzosy,a co do Kubusia to owszem bardzo lubi być w ogrodzie,ale tylko wtedy jak i my jesteśmy.Kiedy zostaje sam,to go chyba "coś straszy" i szybko zmyka do domu

Paulinko ja też bym jeszcze coś z moim oczkiem zrobiła,ale niestety mam ograniczoną przestrzeń.Muszę do Ciebie zaglądnąć i obejrzeć Twoje oczko i ogród

Aniu,Twój M ogląda z Tobą ogrody

W moim ogrodzie robi się niestety szaro-buro.Stanowczo brakuje mi roślin,które sprawiłyby ,że byłoby weselej i kolorowo.Mam nadzieję,że wkrótce się to zmieni

To ostatnie kolorki w moim ogrodzie:

Niestety hortensje tracą kolorki

Gruszki i winogrona obrodziły

A to moje jedyne jabłko,na nowo posadzonej jabłonce kolumnowej

ciekawe komu uda się na nie "zapolować"

Od jutra biorę się za dokończenie części "w stylu japońskim"o ile mi takowa wyjdzie

pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Ale u Ciebie nie tylko pięknie ale i apetycznie Szkoda że w naszym rejonie nie można się doczekać takich winogronek
Paulina
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
jak to brakuje kolorków. ja tam widzę ich całkiem sporo...
a winogronka apetyczne
ja mam tylko ciemne i w tym roku jakaś skórka na nich grubsza niż zazwyczaj...
ciekawa jestem tej części w stylu
a winogronka apetyczne

ciekawa jestem tej części w stylu

Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- kropka010
- 500p
a pierwsze zdjęcie z różyczką jest boskie, takie rózowe grona mam nadzieję, że moje pnące też takie będą 

Ale mi ślinka cieknie na te winogronka 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ośliniłam sie na widok tak apetycznych owoców.Wrzosowisko bomba,pierwsza klasa.
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witaj Alu. Piękny ogród
Pobłądziłam i miło mi się spacerowało.
Będę TUTAJ zaglądać.
Ten krzew żółto kwitnący, o którego pytasz to pewnie dziurawiec kielichowaty.
Tak mi się wydaje, możesz porównać http://www.oczarjk.pl/index.php?act=131
Jeszcze raz
.Pozdrawiam.

Pobłądziłam i miło mi się spacerowało.
Będę TUTAJ zaglądać.

Ten krzew żółto kwitnący, o którego pytasz to pewnie dziurawiec kielichowaty.
Tak mi się wydaje, możesz porównać http://www.oczarjk.pl/index.php?act=131
Jeszcze raz

- kropka010
- 500p
Alu czekamy na zdjątka części japońskiej 

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Witaj Alu, obejrzałam cały Twój ogród, ładnie sobie poczynasz. Napracowałaś się solidnie, ale pomysł z różnymi częściami ogrodu ciekawy. Przy dużym ogrodzie spełnia cele.
A krzew, z rozpoznaniem którego miałaś problem na skalniak się raczej nie nadaje, ponieważ pełza pod ziemią i ciężko go ograniczyć. Ja mam go posadzonego na małym trójkącie ograniczonym ścieżką, domem, zasianie trawy nie pozwoliłoby jej kosić kosiarką, rośliny nie bardzo zdały egzamin, a tak zarosło i jest ładna zieleń.
A krzew, z rozpoznaniem którego miałaś problem na skalniak się raczej nie nadaje, ponieważ pełza pod ziemią i ciężko go ograniczyć. Ja mam go posadzonego na małym trójkącie ograniczonym ścieżką, domem, zasianie trawy nie pozwoliłoby jej kosić kosiarką, rośliny nie bardzo zdały egzamin, a tak zarosło i jest ładna zieleń.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szanowna Alu
Dałaś nam po
od pierwszej strony. Nie dziwię się, że można dostac tzw. globusa a i
co niektórym nie wytrzymuje.
Uwielbiam ogrody, gdzie można coś podpatrzyc i ściągnąc do siebie, ale ten basen to niestety
mogę tylko
Jak juz tutaj zawitałaś i zostałaś to bez zakupów się nie obejdzie
. Im dłużej będziesz tym więcej chciejstw się pojawi
.
Powiedz mi jak Ci zdają egzamin te osłony na płocie, czy często musisz je wymieniac?
Dałaś nam po

Uwielbiam ogrody, gdzie można coś podpatrzyc i ściągnąc do siebie, ale ten basen to niestety

Jak juz tutaj zawitałaś i zostałaś to bez zakupów się nie obejdzie

Powiedz mi jak Ci zdają egzamin te osłony na płocie, czy często musisz je wymieniac?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Ala58
- 100p
- Od: 7 sie 2011, o 14:31
Witam
Bardzo długo mnie nie było,ale kłopoty zdrowotne i problemy zawodowe sprawiły,że nie mogłam.Mam nadzieję,że wszystko co najgorsze już za mną i będę mogła znowu tu z Wami być,o ile będziecie miały jeszcze ochotę mnie odwiedzać.
Jak ostatnio byłam na forum,pokazywałam Wam zmiany w jednej z moich części ogrodu.Chciałabym ją zmienić na część w stylu japońskim.Nie wiem czy mi się to uda,ale już zaczęłam.Dodam kilka fotek.
Bardzo długo mnie nie było,ale kłopoty zdrowotne i problemy zawodowe sprawiły,że nie mogłam.Mam nadzieję,że wszystko co najgorsze już za mną i będę mogła znowu tu z Wami być,o ile będziecie miały jeszcze ochotę mnie odwiedzać.
Jak ostatnio byłam na forum,pokazywałam Wam zmiany w jednej z moich części ogrodu.Chciałabym ją zmienić na część w stylu japońskim.Nie wiem czy mi się to uda,ale już zaczęłam.Dodam kilka fotek.
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;