Moje dyńki arbuzy i melony. Jak widać nie ma jak plewić ;) Z pryskaniem też sobie dałam spokój, czekam aż te liście co padają od zarazy zostaną zasłonięte przez nowe pędy. 3 dni i po kłopocie ;)

Ogrodnczy.eu sprzedaje Yellow Crookneck http://www.ogrodniczy.eu/product/id/107 ... -crookneck jako ozdobną, i tak mi nic nie wyszło w 2009. r., bo pewnie za wczesnie siałem bezpośrednio do gruntu i przemarzły.caterina pisze:Yellow Crookneck miałam w zeszłym roku i traktowałam jak cukinię

Czyli ta dynia jest w końcu pokroju krzaczastego? W następnym roku się nią zajmę
 Czyli ta dynia jest w końcu pokroju krzaczastego? W następnym roku się nią zajmę  

Mam prośbę o identyfikację, z akcji dostałam nasionka patisona ale wśród nich wyrosło takie coś, patison to nie jest, wygląda na dyńkę i tu moje pytanie co to jest i czy to jest zjadliwe czy ozdobne?? Ja pierwszy raz cokolwiek uprawiam i dla mnie to czarna magia, za pięć lat takich głupich pytań zadawać nie będę
  Mam prośbę o identyfikację, z akcji dostałam nasionka patisona ale wśród nich wyrosło takie coś, patison to nie jest, wygląda na dyńkę i tu moje pytanie co to jest i czy to jest zjadliwe czy ozdobne?? Ja pierwszy raz cokolwiek uprawiam i dla mnie to czarna magia, za pięć lat takich głupich pytań zadawać nie będę   

Zielonajagoda ,wydaje mi sie ,ze to jest kabaczek
 Zielonajagoda ,wydaje mi sie ,ze to jest kabaczek  

Dzięki za odpowiedzi
  Dzięki za odpowiedzi 

Dynia Gigant,jeszcze mała ale urośnie
  Dynia Gigant,jeszcze mała ale urośnie  
  Dynia Piżmowa bardzo ladnie rosnie ,liście ma ciemnozielone ,mam nadzieję ,że nie za dużo azotu.Posadzona na oborniku golebim i podlewana gnojowicą z pokrzyw i innych.
 Dynia Piżmowa bardzo ladnie rosnie ,liście ma ciemnozielone ,mam nadzieję ,że nie za dużo azotu.Posadzona na oborniku golebim i podlewana gnojowicą z pokrzyw i innych. a tu największa z piżmowych dyniek ...
 a tu największa z piżmowych dyniek ... to też Dynia Gigant .Zawiązały sie dwa owoce na jednym pędzie
 to też Dynia Gigant .Zawiązały sie dwa owoce na jednym pędzie
 jak możesz to zostaw dla mnie kilka nasionek tego kabaczko-patisona.
  jak możesz to zostaw dla mnie kilka nasionek tego kabaczko-patisona.