Storczyki Aguuuu

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Aguuuu

Post »

Ale u Ciebie pięknie i kolorowo ;:138

Białe dendrobium zrobiło na mnie wrażenie ;:138 ;:138
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, widziałam dziś takie białe Dendrobium w Obi, ale u mnie zameczek :( na razie :lol:
O Twoich kwitnieniach chyba już wszystko napisałam ;:180 , ale zwróciłam uwagę, na pączki zająca, które mają śliczny kształt ;:108
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43

Post »

dudus327: :D Cieszę się, że białe dendrobium się podoba!
rysia13: ;:138 Gratuluję złotka!
lucynaf: :shock: Zając jest dla mnie zagadką, nie dość, że za każdym razem inaczej kwitnie ( tzn inaczej wybarwia kwiatki) to jeszcze tym razem robi mi niespodziankę i na jednym pędzie kwiatki są nieco inne od tych pozostałych ( zrobię zdjęcie i pokażę.) ;:196
aga111: ;:196
Petra: :wit Witaj w moim wątku!

A tu przedstawie moje "biurowe" kwitnienie ( ten storczyk zasila mój zielony parapet w pracy i nawet po powrocie z urlopu zastałam go całego w pączkach):
Obrazek
Obrazek Obrazek
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ on ma ciekawy kształt kwiatów ;:138 Jednym słowem, piękny.
Pozdrawiam Tomek
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Aż miło do pracy chodzić,jeśli się ma takie cudne towarzystwo. ;:63
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p

Post »

Ago, czytałem gdzieś że podobno ziele pomaga w koncentracji i dlatego podczas pracy powinno się mieć w zasięgu bliskiego wzroku jakąś roślinkę ;:108 która rozładowuje napięcie czy coś w tym, stylu , ale powiem ci ze na taki widok to ja bym się wcale nie skupił :;230

Piękny kolorek ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Becia37
100p
100p
Od: 9 cze 2011, o 21:48

Post »

Widać,że te kwiaty Cię kochają ;:167
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
Klaudia89
200p
200p
Od: 16 maja 2011, o 12:59

Post »

Aż miło chodzić do pracy :wink: Piękna miniatura 8-)
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011 :)
Mój storczykowy wątek
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p

Post »

tom_mix: :wit On jest bardzo malutki ( kwiatuszki maja 2-3 cm), to miniaturka, stąd inny kształt kwiatuszków.

nina1611: ;:180

aga111: ;:196 Masz racje, miło mi się pracuje w towarzystwie moich kwiatuszków, całe szczęście mam biurko przy okienku.

rysia13: ;:196 ;:196 ;:196 Oj tak, biurowy storczuś to miniatureczka. A cicho było bo miałam trochę pracy, a i musiałam poczytać sobie troszeczkę zaległe wątki.

dudus327: Musze się skupić? bo bym wyleciała z biura razem z moimi storczusiami?

Becia37: ;:196

Lucynaf: Nie nie nie? Ja grzecznie pracuje. Raz w tygodniu zostaje godzinkę i robie porządki przy kwiatkach.

justus27: ?Miniaturek? ładnie dziękuje za komplementy!

Klaudia89:;:196

Chciała bym wam przedstawić mojego nowego "łobuza". Od dawawna chiałam miec "jakąś " Cattleykę, no i mam... :tan
Obrazek
Obrazek

Dzisiaj dostanie przezroczystą doniczke, zażyje kąpieli i wybiore jej miejsce w domku. Ciekawa jestem czy sobie z nią poradzę, czy będzie ze mną chiała rozmawiać... A jak nie to mam nadzieję, że jak zawsze doradzicie co i jak ;:4 .
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Klaudia89
200p
200p
Od: 16 maja 2011, o 12:59

Post »

Piękna... taka delikatna :wink: na pierwszy rzut oka myślałam, że to Dendrobium typu Nobile :roll: a jak u niej wygląda zielona część? są jakieś przyrosty?
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011 :)
Mój storczykowy wątek
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p

Post »

Wspaniały śnieżno biały kolorek płatków ;:138 ;:138 ;:138 Śliczna jest ;:138 ;:138
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Och , ten twój nowy nabytek jest piękny.Skojarzył mi się z lodami śmietankowymi z odrobiną ajerkoniaczku :wink: :D
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:179 Ale piękna ta Twoja Cattleyka. No, ona jest idealna po prostu. Jest bardziej zwarta czy psb rozchodzą się bardzo na boki>?
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Aguś, jak kupiłaś jedną to teraz zobaczysz, szybko się zakatleisz :;230
Piękna i pewnie pachnie ;:180 Ja jeszcze chyba białej nie mam, ale będę podziwiać u Ciebie ;:170
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p

Post »

nina1611: Wiesz, może wygląda na delikatną ale nie jest znowu taka delikatna. Za to cudownie pachnie.

Becia37: A kiedy ja się doczekam twojego wąteczku?

Klaudia89: Część zielona wygląda na zdrową, chociaż trochę zaniedbaną, bo stała w kwieciarni w kącie bo się wywracała, zaraz pokaże zdjęcie to zobaczysz sama jak wygląda jej zielona część.

dudus327: Kolorek biały? mój ulubiony.

aga111: Oj Aguś ale masz skojarzenia? aż nabrałam ochoty na łakocie. Ale nie zjesz mi mojej Cattleyki?

Amator97: Od dzisiaj już ma imię: Cattleyka Śnieżynka.

justus27: Od tej ilości komplementów jeszcze się zaczerwieni? A ja chyba wolę, żeby została bielutka.

tom_mix: Już pokazuję zdjęcie całości przed operacją przesadzania i kąpania, niestety musze ją przesadzić bo się wywraca, pewnie dlatego tez była przeceniona.

kasialb1: ;:196 Cattleyka dziękuje Ci pięknie za komplemencik.

Lucynaf: ;:196 Witaj! Kupując miałam dylemat? ;:223 biała czy żółta z czerwonym środeczkiem i aż mnie korci ? sama wiesz co. Masz rację! Pachnie pięknie. A jak białej nie masz? to wiesz, zawsze można moją rozsadzić? ;:170
Mam do Ciebie pytanie, bo jesteś eksperem "Cattleykowym", czy to jest normalne ( jak widac na zdjęciu), że ma bulewie z której aktualine kwitnie jest taka brązowa sucha osłonka?? :neutral:

A tu Śnieżynka w całości jak obiecałam:

Obrazek

Ostatnio pisałam o tym, że jeden z moich storczyków "zając" ma różne kwiatuszki na dwóch pędach. Tak właśnie to wygląda:
Jeden pęd:
Obrazek
Obrazek
Drugi pęd:
Obrazek
A tu w zestwieniu obydwa kwiatki, każdy z innego pędu, ale z tej samej roslinki. Skąd taka różnica?
Obrazek

A tu... Poznajecie tego Pana? To mój były "zdechlaczek". Zasuszyłtego kwiatuszka, z którym go dostałam, pokazywałam go kiedyś, tużpo rozwinięciu ale za to przedłużył pędy i rozwijają się po kolei kwiatuszki. Dziwne jest to, że on nawet pachnie ( mam nadzieje, że to nie tylko moja wyobraźnia).
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A pamiętacie moje żółte słoneczko? Ono nadal kwitnie i bardzo mnie to cieszy, dlatego bardzo chce je Wam pokazać :tan

Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze jedno zdjęcie Cattleyki :oops:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”