Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Moni u mnie kwitną taki wczesne żółte i cytrynowe liliowce, te późniejsze dopiero pokazują pąki , na kwiatki trzeba będzie jeszcze poczekać :D

Andrzejku dzięki :wink: :D .......będą i róże 8-) dziś troszkę fotek cyknęłam ;:224
Andrzejku, Wasze liliowce, mimo, że były podsuszone i marniutkie przy zakupie ,odwdzięczają się za dobrą opiekę i podziękują Wam kwiatami :D

Iguś dziękuję ;:196 na szczęście już jest lepiej ....

Jacku dzwonki bardzo lubię....od zawsze 8-) :lol: Brzoskwiniolistne stały u mnie do tej pory na baczność, ale niestety ostatnie ulewne deszcze wyłożyły je.....będę musiała podwiązać....Niebieskich faktycznie nie mam, jeśli jesteś tak miły , to będę wdzięczna :D

Beatko, faktycznie już lepiej dziękuję ;:196 Moje goździki już w większości kwitną, jeszcze tylko lenią się kropkowane ,
A dzwoneczki, dopiero zaczynają :D

Wandziu jak siebie znam, to też poszłabym do ogrodu mimo bólu....na szczęście deszcz mi to uniemożliwia....sama natura zadecydowała , że mam się lenić 8-) :lol: Czekam jeszcze na resztę dzwoneczków....część to zeszłoroczne nabytki, niektórych nawet jeszcze nie widziałam jak kwitną :lol:

Aniu te moje goździki to takie szalone( te pierzaste na 1 i 2 fotce)..... wcześniej były różowe, a teraz są takie biało różowe......przywodzą mi na myśl truskawki z ogromną ilością bitej śmietany :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No właśnie tak mi się skojarzyły :;230
Śliczne są :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dzięki, Aguś, za informacje o skalnicy. Może nie powinnam jej podlewać? Jeszcze mi zgnije!
Mówisz że Artur Bell pięknie pachnie? No, troszkę pachnie, ale u mnie raczej słabo :roll:
Sliczne kwiatki na zdjęciach :D A to ostatnie, to liliowiec?
Jak fajnie kwitną Ci goździki! A u mnie w tym roku jakoś lichutko ... Zawsze pachniało w ich pobliżu, a teraz trzeba padać na kolana, zeby coś poczuć :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu czyli mamy podobne skojarzenia 8-) :lol:

Izuś Mój Arthur Bell pachnie najmocniej z moich róż....czuć go już z daleka....jestem zachwycona tym aromatem :D
Na ostatniej fotce to faktycznie liliowiec.....również mocno i pięknie pachnie 8-) :lol:
Goździku w tym roku kwitną u mnie bardzo obficie, poprzedni roku był bardzo skromny w ich kwiatuszki....a teraz wszystkie się zrehabilitowały :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga, masz może zdjęcie swoich host z nasion? Moje są tragiczne, jednak nie potrafię uzyskać coś z nasion.
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22

Post »

Goździki piękne, uwielbiam ich zapach, teraz robię nową rabatę właśnie z między innymi z goździkami (dzięki za podpowiedź) ;:196 Jeszcze dostanę dużą kępę maka, a reszta w trakcie dojdzie.
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, i jak Marcel? :D :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, później cyknę fotkę i pokaże jak moje wyglądają....Ty się nic nie przejmuj, one rosną baaaardzo powoli, dopiero po 3 latach można powiedzieć coś o ich wyglądzie. Moje też maleństwa....powschodził las i teraz tak siedzą z 2- 3 listkami....to normalne, nie trzeba się przejmować.....Ja swoje wyrzuciłam na dwór pod krzaczek i nie zwracam na nie większej uwagi....niech sobie rosną w swoim tempie, tylko podlewam....nawet jeszcze nie pikuję......

Ewuniu Twoje rabata będzie na pewno przepiękna .....czekam z niecierpliwością na prezentację :D

Moniś patrzyłam na metce....jak najbardziej Marcel....ale tylko na metce ;:223 w rzeczywistości kwiaty wyglądały tak:
Obrazek
Też jest piękny, ale niestety z Marcela ma tylko kolorek :roll:

Dziś bodziszki :D przeurocze roślinki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Bodziszkowy strzał w 10-ke jak dla mnie ;:196 Zachwyciły mnie te piękne roślinki niebywale tej wiosny. U Ciebie to już starsze okazy niektóre ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu moje bodziszki są dwuletnie, one błyskawicznie się rozrastają, a posadzone były maleńkie sadzoneczki :D
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Piękne , takie delikatne. :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Fakt,piękne.....tym bardziej ze jakoś teraz je bardziej polubiłam....a ten biały cudny....on chyba w lekki róż wpada....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aguś , bodziszki przepięknie rozrośnięte i czyż one nie są śliczne , delikatne , zwiewne , mogą być ciekawym uzupełnieniem rabat , a także w kompozycjach z różami ;:108 .
Ten biały , czy to bodziszek czerwony ? Mam podobnego z liści i koloru , tylko ilość płatków mi się nie zgadza . Moja odmiana , to ' Album ' .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko one faktycznie są bardzo delikatne i zwiewne :D Nawet jak nie kwitną to mają śliczne zwarte kępki :D

Grażynko pokazałam czysto biały, to ten. co ma tak rozrzucone kwiatuszki na wcześniejszej fotce, a te niżej są takie blado różowe, na 2 fotkach :D

Jagódko niestety nie znam nazwy żadnego ze swoich bodziszków 8-) :lol:One faktycznie są śliczne, i masz racje są wspaniałym uzupełnieniem różnych rabat :D Po kwitnieniu będę je przesadzała, bo nie wiedząc do jakich rozmiarów urosną sporo posadziłam na skalniaku, gdzie teraz za bardzo panoszą się :lol: Posadzę je na rabatę z krzewami i towarzyszącymi im bylinkami :D
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Też podoba mi się ten biały bodziszek,dzwonki pięknie rozrośnięte. ;:138 Moje brzoskwiniolistne ledwo zakwitły 1 kwiatem.Nie mają ochoty na współpracę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”