Różanka w podróży 2011 - gloriadei

Zablokowany
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różanka w podróży 2011 - gloriadei

Post »

Ewa trzymam mocno kciuki !- oj czeka Cię pracy co nie miara :D
Pozdrowionka :)))
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu, bardzo jestem ciekawa twojego nowego ogrodu. Sądząc po opisie będzie fantastyczny.
Zazdroszczę trochę urządzania ogrodu od podstaw. ja skazana jestem na to co zastałam a zwłaszcza na olbrzymie drzewa :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewa pracy czeka Cię moc ale jaka satysfakcja z powstania ogrodu marzeń. Też bym tak chciała od podstaw a nie wielgaśne drzewska i resztki innych w ziemi. Czekam na relacje z powstawania Twojego Ogrodu marzeń. :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ewuś, przedstawiłaś w tych planach ogród moich marzeń! Gdybym mogła tworzyć ogród od początku, tak właśnie bym go urządziła ;:138 No, moze z wyjątkiem obwódek z bukszpanu :lol:
Masz rację, podłoże to podstawa! Wiem cos o tym ;) Jak będziesz miała dobrą ziemię, to posadzenie wszystkich roslin z donic nie bedzie dla Ciebie żadnym problemem :D Żeby tylko pogoda dopisała, czego Ci z serca zyczę! ;:196
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Witaj, Ewuniu. ;:196 Fajnie, że się już odezwałaś. Podobają mi się plany urządzenia ogrodu. Też najbardziej lubię ogrody
angielskie. To chyba lepsze - planować, niż budować stopniowo i ulepszać. Krysi Ady działka jest dla mnie takim przykładem.
Znakomite efekty przenosin. Będę na pewno systematycznie obserwować postępy prac przy zakładaniu Twego ogrodu. ;:132
Wspominasz o porządku wielkopolskim. Już wiele lat temu zadziwiły mnie klatki schodowe w Poznaniu.(za komuny) :D
Czyściutko, kwiatki. To jest zadziwiające, jak po tylu latach widać (w różnych sferach) podział kraju.
Pamiętaj, jak będziesz we W. , że mój ogród, w którym świetnie się mają Twoje roślinki, zawsze otwarty.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewuś masz wspaniałe plany,czytając o nich aż buzia mi się uśmiechnęła :D Zaczynać od początku ,planowanie,rozmieszczanie roślinek,angielski ogród to dopiero będzie widok ;:108 Cieszę się,że już niedługo będziemy świadkami cudownych narodzin Twojego bajecznego ogrodu :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Masa pracy przed Tobą Ewo,ale jakże przyjemnej pracy. :wit
Fajnie,że odezwałaś się już bo to oznacza w miarę regularny już z nami kontakt.
Jak czytasz :wink: wszyscy jesteśmy mocno zainteresowani tym co zobaczymy u Ciebie na nowym miejscu a zapowiada się fanstastycznie i z pewnością tak samo będzie.
Obyśmy tylko w miarę szybko mogli zaspokoić swoją ciekawość i kibicować Ci w dalszym urządzaniu ogrodu .
Życzę wszystkiego najlepszego ...

:D ;:168
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Ewuś, nareszcie się odezwałaś ;:196 Opis Twojego nowego ogrodu jest zachwycający, już go widzę oczyma wyobraźni i mam cichą nadzieję, że będzie mi go dane kiedyś zobaczyć też i w realu :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Ewo - już nie mogę się doczekać na pierwsze relacje. A na kwitnące róże to ja ;:65 ;:65 ;:65 .
Powstanie piękny ogród. Praca to przyjemność ;:108
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Ewuś, to ja się też dopiszę do listy oczekującej na najwspanialszy ogród w Wielkopolsce :heja
Czy mam dla Ciebie trzymać cebulki lilii?
Pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, czy czujesz tę presję ;-) też jestem ciekawa, jak to jest, gdy doświadczony ogrodnik zakłada coś od nowa. Niewielu z nas ma taką okazję ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Z jednej strony ogrom pracy ale z drugiej strony ciekawe wyzwanie.
Ale najlepsze w tym jest planowanie, myślenie o tym jak wszystko skomponować i jak to będzie wyglądało za kilka lat.
Tylko że ty masz już wprawę :P
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

I ja wpadłam się przywitać Ewuniu. Szkoda, że już nie z Wrocławia, ale liczę, że będziesz nas odwiedzać. Również czekam na Twój nowy ogród z niecierpliwością. Teraz tylko mieć nadzieję, że jesień będzie ciepła i długa i zdążysz ze wszystkimi planami ogrodowymi przed zimą. ;:196 :wit
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Będę zaglądać oczekując pierwszych zdjęć z nowego tajemniczego ogrodu :D Trochę zazdroszczę możliwości urządzania od podstaw. Oby jesień była wystarczająco długa i słoneczna.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
magdala

Post »

gloriadei pisze:Witajcie Kochani!... już z Poznania ;:138

Styl ogrodu będzie mieszanką ogrodu angielskiego/naturalnego (oczywiście podobnie do poprzedniego) z małymi wstawkami francusczyzny czyli obwódki lawendowe i bukszpanowe i ogólne ugładzenie całości. Porządek musi być, w końcu to Wielkopolska ;) Jedynie rezygnuję już z drzew owocowych na rzecz ozdobnych. Dużo krzewów, róże- wiadomo! Do tego duże jednorodne plamy kolorystyczne z bylin, ziół i traw jako wypełniacze. Drobnica odpada, bo ginie w tłumie. Lilie na lato - to najpiękniejsze kwiaty wg mnie, zaraz po różach! Jesienią prym będą wiodły krzewy liściaste o kolorowych liściach. Musi być przecież "Indiańskie lato" :D A wiosną od przylaszczek, oczarów i pierwiosnków po łany krokusów i narcyzów. To tak w skrócie ogólny zarys nasadzeń.
Co do układu przestrzennego: ogród tajemniczy - zza każdego zakrętu wyłania się kolejna rabatka z wijącą się ścieżką, której schowany koniec zapowiada kolejną niespodziankę... Żadnych linii prostych i otwartych przestrzeni, a raczej łuki i nieregularne linie. Przy takim założeniu, ogród wydaje się większy niż w rzeczywistości. Oglądający wchodząc do ogrodu, nie może widzieć jego końca ale odkrywać go stopniowo.
Witaj Ewo :wit

Kibicuję gorąco Twoim planom :uszy Tak pięknie opisałaś zarys przyszłego ogrodu ,że mozna przymknąc oczy i zobaczyć to cudo....
W dodatku jest jak gotowy plan -pozwolisz ,że zachowam go sobie w pamięci i wykorzystam co nieco :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”