Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)

Post »

justus napisała
Renatko- a u Ciebie już jest paczuszka z listeczkami? ;:224
Jest :heja jest :heja jest :heja
Od rana wypatrywałam listonosza,ziemia się wyprażała,doniczki czekały...
Tak się cieszę -jestem szczęśliwą posiadaczką 10 listeczków skrętników odmianowych ;:138 i jeszcze trzy nieodmianowe mam-fioletowy mój i biały i różowy właśnie od Justynki...bo to ona mnie "zaraziła" miłością do skrętników :;230
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Szalejecie dziewczyny ostro ;:108
Justynko ja właśnie na takiego czyściocha białego mam największa ochotę. Bez kresek, kropek kolorowej gardzieli po prostu bialutki.
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Winter i Zawist Bogow - bardzo ciekawe nazwy dla skrętników.
Mogę sobie wyobrazić, że Winter będzie kwitł na biało, ale ten drugi :?:
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wpadłam z rewizytą i co - oczopląsu skrętnikowego można dostać ;:179 :D mnie dopada także choroba skrętnikowa - widzę po sposobie zapakowania, że chyba w tym samym miejscu na Allegro zakupiłyśmy listeczki ;:108 ja powoli zaczynam gromadzić te piękności więc z pewnością chętnie się podepnę do Twoich jak będziesz miała coś na zbyciu ;:108
Wypatrzyłam też piękne paprocie ;:180 no i dowiedziałam się, że są pędzelki do czyszczenia listków - już widzę, co powie mój ;:167 jak zacznę w marketach ich szukać :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Renatko- bardzo się cieszę z Twojej i mojej paczuszki :tan Możemy teraz śmiało powiedzieć, że zaczynamy nową przygodę... "przygodę skrętnikową".
Ty Jesteś Szczęściarą, bo Masz ich aż 10 sztuk. Ja tylko dwa odmianowce. Ale to jeszcze nie koniec... Myślę, że kolejne pojawią się u mnie, to tylko kwestia czasu ;:224

Anjju- są takowe...cudne, chyba Bianka jest czysta biała...taka niewinna... Cudna - wygląda,jak platki śniegu. No chyba, że odmianę pomyliłam...

Welkam- nie Zgadłaś ;) Oba są niebieskie, tylko inne wybarwienie płatków mają ;:224

Mniodkowa- ja kupiłam w ostatniej minucie aukcji... Hihi...to był fart i "przeznaczenie" ;) Możliwe, że od tej samej Osoby kupiłyśmy. Nic się nie Martw, jak się opuszczą w liściory, to będziemy się wymieniać :D
Ahahaha...miłych poszukiwań pędzelków... Powiedz M, że Musisz zamalować ścianę w kuchni, bo Ci prysł olej. Zawsze to jakieś wytłumaczenie będzie...
Paprocie to chluba mojej Mamy, nawet oddzielny nawóz jest dla nich.

A ja zamierzam podlać wszystkie roślinki "bioseotem" (środek z wyciągu grejpfruta), żeby zwiększyć ich wytrzymałość na choroby i szkodniki. Dziś zrobiłam prysznic w wannie niektórym roślinkom:

Obrazek

I...hurtowe zakupy w ogrodniczym (za wyjątkiem doniczki ceramicznej). Same, białe doniczki dla fiołasków. Stwierdziłam, że skoro storczyki mam w brązowych doniczkach(nie wszystkie), to fiołki i skrętniki, będą w białych. na razie zakupiłam 10 sztuk ( ale jeszcze dziesięć na kolejne sadzonki muszę kupić). Muszę zrobić w nich dziurki, potem będę przesadzać sadzonki. Są też podstawki, bo do tej pory podlewałam od góry i woda nieraz zostawała na listkach. Po przesadzeniu będą podlewane tylko do podstawek:

Obrazek

I...wyszukana przez mnie, ceramiczna doniczka ( z otworem odpływowym w dnie), w ulubionym sklepie "wszystko po 4zł". Będzie dla anturium, dałam za nią 3,50zł :D

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Ślicznie wygladają trzykrocie w kąpieli. :D
Doniczka ceramiczna bardzo ładna. ;:108 Sama lubię wyszukiwac takie perełki w tego typu sklepach. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko super ta ceramiczna doniczka ;:138 ;:138 i fiołeczki super będą wyglądały w jednakowych doniczkach. ;:138
No to się pewnie napracowałaś przy przesadzaniu, ja wczoraj to robiłam :wink:
Trzykrotki też śliczne ;:138
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

Świetne te doniczusie będą pięknie wyglądać na parapetach, koniecznie porób fotki jak już je zazielenisz. Takie zwykłe, delikatne powinny dać imponujące wrażenie
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Dokładnie Bianka. Chciałam zamówić, ale Pan Piotr już jej nie ma :(
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hejka ;:7
Masz naprawdę dużo kwiatków, w oko wpadły mi piękne trzykrotki rozrośnięte, skalnica i kłujaki.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elcia- wykapane trzykrotki, postawione na półce, pięknie się podniosły i chyba "blasku" nabrały ;:108 Też bardzo lubię "myszkować" po takich sklepach... Zawsze można dorwać coś "oryginalnego".

Arlet- dziś dopiero znalazłam chwilkę, by przesadzić maleństwa. na razie 6 sztuk. Reszta to jeszcze listeczki same, bez sadzonek...

Annaagnieszko- lubię mieć roślinki (dany gatunek) w jednakowych doniczkach. Wtedy wzrok skupia się na kwiatku, a nie na samej doniczce. Ale lubię też mieć ładne osłonki i często je zmieniam, bo mi się szybko nudzą. Sadzę kwiatka w plastikową doniczkę, następnie wkładam do osłonki. A jak się znudzi, osłonkę wynoszę do piwnicy na jakiś czas. Potem ją wykorzystuję do innego kwiatka...

Anjju- na pewno jeszcze ją kiedyś Kupisz ;)

Anetta- witaj u mnie i dziękuję, że Zajrzałaś do mnie ;) Mam mało kwiatków, bywało, że miałam nawet 200sztuk. Ale choroba storczykowa spowodowała zmniejszenie kolekcji parapetowców.

Mała sesja z przesadzania fiołasków. Zostawiłam na razie wszystkie sadzonki przy listkach. Ale będę je odrywać, jak podrosną. Będą na odsprzedaż. Wszystkie 6 razem:

Obrazek

A teraz po 3 sztuki - od lewej: Ruffield Skies, Irish Creame (on chyba "zgłupiał", ma na dzień dzisiejszy 5 sadzonek, bardzo "płodny" listek dostałam ;:224 ) i Ness' antique Red:

Obrazek

I następne trzy sztuki - od lewej: Moroznaja wisznia, Szahinija, "wymarzeniec Krysi" (kundelek, ale dla oznaczenia koloru Wwwiola Nadała mu to śliczne imię):

Obrazek
parapetowce
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko ależ piękne sadzoneczki fiołeczków ;:224. zauważyłam , że odmianowe mają zawsze po kilka sadzonek.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

U mnie z sadzonkami to rożnie bywa raz jedna,a jednym razem było ok 7 jak pamiętam! :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mis20/Asiu- nie Żartuj? Hmm...co ja zrobię z pozostałymi sadzonkami...

Zeberka4- no co Ty? Siedem sztuk? Ciekawe, czy będą kolejne sadzonki na Irish'u. Może pobije Twój rekord ;:224

Dziś tylko jedno zdjęcie...roślinki na działce, a mój parapet w mieszkaniu...prawie pusty ;:224

Obrazek
parapetowce
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Pusty pewnie do czasu ;:224 Masz bardzo fajne doniczki.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”