Margo dzięki za radę. Nie za bardzo zrozumiałam o co chodzi z szablonami ale mąż mi to wyjaśnił i obiecał, że coś takiego mi zrobi ( w ogóle nietechniczna jestem). Jeśli znajdę trochę czasu to się jeszcze zabiorę do tych bukszpanów bo mnie leciutko wkurzają.
Anka

Jagodo witam w moim ogrodzie. U mnie na razie prace stoją w miejscu, nawet nie mam kiedy porobić fotek. Wieczorem już wszystko idzie spać i światło nie takie jak potrzeba. Mam nadzieję, że będziemy mogły się spotkać w Nowym Dworze. Szczerze polecam zwłaszcza dla początkujących-zakładających dopiero ogród. Jest duży wybór krzewów (krzewuszki, pęcherznice, pięciorniki,derenie, irgi, rh, azalie, róże, pnącza w różnych odmianach)
Paula mamą się nie przejmuj jak skończysz pewnie będzie zachwycona. Ja się do swoich rabat jeszcze nie zbliżyłam. Jak pomyslę, że mam tyle trawy wykarczować to mi słabo i złoszczę się, że mi się zachciało rabaty powiększać. Ale chciejstwa są większe niz zdrowy rozsądek. Po drugie muszę przemysleć kształt rabat i zrobić ta za jednym razem, bo jak wycinam pokawałeczku trawę to mi cuda niewidy wychodzą. Chciałabym to zrobić dobrze, żeby ponownie nie poprawiać. Zaraz biegnę zobaczyć co u Ciebie słychać.