Storczykowa Chatka

Zablokowany
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczykowa Chatka

Post »

Witaj Lucynko :wit,
Śliczna nowość. Wierzę, że w Twoich złotych rączkach szybko powróci do zdrowia i będzie Ci ślicznie kwitł ;:196
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Justynko, Tissue, Kasiu, dziękujemy [ja i storczyk] za wiarę w naszą siłę i pokażemy Wam za kilka miesięcy co potrafimy, oczy będziecie mieć takie :shock: :shock: :shock: .
Ogólnie to stwierdzam, że mój stan się pogarsza. M. wrócił rano z pracy, a ja nie pozwoliłam mu przyciemnić pokoju roletami, bo przecież ;:3 dla storczyków ważniejsze. ;:224
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko no i dotarłam wreszcie z rewizytą :wit Masz bardzo imponującą kolekcję. No i mam nadzieję, że na tym się nie skończy. :;230
Podobają mi się ten biały z różową warżką i masą kwiatków no i oczywiście philadelphia ;:224 ;:180
Super fotki na tle zielonej ściany, pięknie się storczyki na niej prezentują. ;:138
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Arletko ;:196 , bardo się cieszę, że udało Ci się do mnie zajrzeć :tan . Gdzie mi tam do imponującej kolekcji, u mnie same pospolite hybrydy i tak już raczej zostanie. Taki już mój gust, że pod swój dach przyjmuję i kwiaty, i zwierzęta z ''przeszłością''. Piękne rasowce będę oglądać u Was i to mi wystarczy. Dziękuję Ci za miłe słowa ;:196 .
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Lucynko masz dobre ;:167 , że przygarniasz takie potrzebujące roślinki. Bardzo ładny storczyk, liście super, mam nadzieję, że szybko urosną mu nowe korzonki, ale o to nie musimy się martwić bo wiosna już idzie :D
Przekroczyłaś już 50 :shock: , ja na razie tylko przekroczyłam 30 i już mi brakuje miejsca, choć wiem, że dla chcącego...zawsze coś się wymyśli, żeby kolejny znalazł lokum. :D
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

:wit Asiu,dawno Cię u mnie nie było, cieszę się, że znalazłaś czas ;:108 . Kiedy widzę w sklepach pięknie kwitnące storczyki, to wiem, że je ktoś kupi, a taką biedę to kto weźmie ? Lepiej przecież dołożyć parę złoty i kupić zdrowego kwiatka. Odkąd przekroczyłam 30, to miejsca już brakowało, ale podstępem zagarnęłam parapet u syna, a ostatnio dołożyłam mu półkę, no i jest 51.
Wierzę, że Ty też coś wymyślisz, bo 30 to strasznie mało ;:224 ;:224 ;:224
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Może kiedyś jakieś "rasowce" się u Ciebie znajdą :wink:. Ja to chcę sprawdzić siebie i dlatego wolę próbować z coraz to trudniejszymi storczykami, ale to Twój wybór. Hybrydy na pewno są bardziej okazałe dla normalnej osoby, która nie interesuje się storczykami(zazwyczaj kwiaty hybryd są większe niż botaników), więc możesz liczyć na "ochy" i "achy" od gości, którzy do Ciebie przyjdą ;:108
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasiu,ja podziwiam ludzi, którzy decydują się moim zdaniem na trudne botaniki i organizują im odpowiednie warunki. Tu myślę trzeba mieć też większą wiedzę. Ja nie mam ani wiedzy, ani warunków. Dobrze,że chcesz się sprawdzić i życzę Ci sukcesów, a ja będę mogła nieosiągalne dla mnie cudowności, oglądać u Ciebie :tan . Gdyby zależało mi na ''ochach'', nie wydawałabym doprowadzonych do kwitnienia storczyków rodzinie, a u mnie na parapetach, na okrągło nowe dostawy sałaty są :;230 .
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

Hybrydki też mają swoje uroki, nie da się ich zamówić bo nie znamy ich nazwy, choć czasami patrząc na cudeńka innych to żałuję no i czasami można zdobyć naprawdę unikatowy okaz, wystarczy mi że mam i tak już ogromną listę chciejstw botaników, jakbym miała jeszcze dopisać do niej hybrydki to dopiero by było :roll: , no i jaką frajdę mam jak przyjedzie nowa dostawa i mogę w niej poszperać :D
I hybrydki i botaniki są cudowne, ja kupuję to co mi się podoba, czy to hybrydka czy botanik dla mnie nie ma to znaczenia, a ochy i achy znajomych też mnie nie interesują, storczyki mam dla własnego komfortu a dla moich znajomych to są chwasty :wink:
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Petro, pewnie, że i jedne i drugie są cudne. Hybrydy to w tej chwili są w tylu kolorach, i z paseczkami, i ciapeczkami, i kropeczkami, że czasami to człowiek ma ochotę z pięć na raz kupić. Jest tylko jeden problem, nie da się wszystkiego mieć. ;:108
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko piszesz że będziesz nosić je na plecach już sobie super stojak wyobrażam na storczyki na Twoich pleckach co za widok :;230 ;:224 kiedyśjakaś mądra dziewczyna z forum, bodajże Toska napisała nie można mieć wszystkiego bo gdzie byś to postawił? :;230 mądre i prawdziwe nie? spokojnej nocy :wit
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Celinko ;:196 ;:196 ;:196

Noc może będzie spokojna, ale teraz jestem :x ,bo nie mogę wstawić zdjęć, które zrobiłam dziś. Obfociłam storczyki, które mieszkają teraz u mojej mamy, siostry i bratowej. Może jeszcze mi się uda :x
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Oto one ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek