tara - oaza marzeń cz.4
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: tara - oaza marzeń cz.4
Tarunia...te Twoje różyczki wcale nie wiedzą że jesień,takie piękne...a i jeszcze im sióstr dokupiłaś 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu nie będę mogła się doczekać widoku pergolki obsypanej różami . Ciekawa jestem zakupów
oj znów zaszalałaś

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ależ zaszalałaś z różami. Coraz więcej chciejstw sie spełnia
piekny wybór zrobiłaś a pienne w Polsce przy takich zimach to pewnie
niewarto sie męczyć. One dużo bardziej wrażliwe a ty jesteś naszą cudowną czarodziejką do której każda róża się przywiąże

niewarto sie męczyć. One dużo bardziej wrażliwe a ty jesteś naszą cudowną czarodziejką do której każda róża się przywiąże

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aniu ja pienną mam jedną, ma z 12 lat kupiona z wyprzedaży i to jedyna róża ktorą mam, jedyna którą kupiłam, która rośnie i nie obraża się na mnie, cud jakiś czy cuś? bo inne jakoś mi marnieją te krzaczaste oczywiście. Twoje róze są wszystkie cudne gdzie im tam do mojeje jedynaczki 

No to będziesz miała co sadzić zważywszy na fakt,że dojdzie jeszcze kilka(dzisiaj wysłane)
Wykopałam Ci moją Flamingo-ale jaka marna!!!!Może u Cieb ie nabierze wigoru.P:ozdrawiam.

Wykopałam Ci moją Flamingo-ale jaka marna!!!!Może u Cieb ie nabierze wigoru.P:ozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
nie przeczę szaleję, ale u mnie naprawdę jeszcze tyle miejsca
W tym roku jednak zdecydowanie chciałabym zakończyć w miarę możliwości jedna działkę tak abym mogła spokojnie wiosną połączyć z drugą.
Dziś trochę popracowałam, już prawie wysadzone są cebulowe, ale jeszcze................
wpadł mi dziś pomysł nie wiem może lepiej wziąć zimny prysznic bo M mnie z domu przepędzi
otóż na siatce są róże pnące i powojniki ale pod nóżkami mają 5 krzaków floksów czy wywalić te floksy a dosadzić róże
macie jakiś może inny pomysł?

tak było, teraz nie ma juz hibiskusa w tym miejscu, lilii

floks niebieski na pewno już dostanie eksmisję na druga działkę ale reszta, nie wiem

W tym roku jednak zdecydowanie chciałabym zakończyć w miarę możliwości jedna działkę tak abym mogła spokojnie wiosną połączyć z drugą.
Dziś trochę popracowałam, już prawie wysadzone są cebulowe, ale jeszcze................
wpadł mi dziś pomysł nie wiem może lepiej wziąć zimny prysznic bo M mnie z domu przepędzi
otóż na siatce są róże pnące i powojniki ale pod nóżkami mają 5 krzaków floksów czy wywalić te floksy a dosadzić róże

tak było, teraz nie ma juz hibiskusa w tym miejscu, lilii

floks niebieski na pewno już dostanie eksmisję na druga działkę ale reszta, nie wiem

- grazynarosa22
Wydaje mi się że róże i floksy to nie ten duet
mówisz o tych wysokich co pachną?
ja na różach się nie znam...ale to mi nie pasi jakoś...

ja na różach się nie znam...ale to mi nie pasi jakoś...

Taruniu, floksy są śliczne, ale może niekoniecznie w towarzystwie róż. Jeśli masz gdzie, mogłabyś je przesadzić, ale ja nie dosadzałabym na ich miejsce nowych róż...Ja bardzo lubię róże w towarzystwie ładnych, najlepiej niebieskich bylinek - dzwonków, ostróżek, kocimietki :P
- grazynarosa22
...lawendy...dala pisze:Taruniu, floksy są śliczne, ale może niekoniecznie w towarzystwie róż. Jeśli masz gdzie, mogłabyś je przesadzić, ale ja nie dosadzałabym na ich miejsce nowych róż...Ja bardzo lubię róże w towarzystwie ładnych, najlepiej niebieskich bylinek - dzwonków, ostróżek, kocimietki :P
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
mnie też coś nie pasowało,
Dalu - bardzo lubię ostróżki, kocimięty się boje bo lubią je kotki a mój pies nie jest tolerancyjny
o dzwonkach myślałam też o kosmosie,
Grażynko - lawendę mam na tzw,tarasiku przy różach, ale pomyslę
Dalu - bardzo lubię ostróżki, kocimięty się boje bo lubią je kotki a mój pies nie jest tolerancyjny
o dzwonkach myślałam też o kosmosie,
Grażynko - lawendę mam na tzw,tarasiku przy różach, ale pomyslę
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Aniu! Chyba po cichutku, powolutku wyrastasz na różaną królową. Tyle róż na jednej działce
o sorry na dwóch a raczej chyba jednej dużej już. Też mam wrażenie, że różyczki potrzebują bardziej skromnego towarzystwa niż floksy. Może jakieś trawy...A może iglaczki...
W zasadzie też się porwałam tej jesieni na róże, ale co z tego będzie okaże się za roku lub dwa.

W zasadzie też się porwałam tej jesieni na róże, ale co z tego będzie okaże się za roku lub dwa.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ ANIU
Widzę, że szalejesz na działce. Sadzisz, przesadzasz a ja nic.
Mogę tylko zazdrościć.
Widzę, że szalejesz na działce. Sadzisz, przesadzasz a ja nic.
Mogę tylko zazdrościć.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Taruś a może perowskię ?
Pomiędzy różami wygląda cudnie.
Albo gaura - róże wyglądają dobrze pośród drobnych kwiatów, które podkreślają ich urodę .
Pomiędzy różami wygląda cudnie.
Albo gaura - róże wyglądają dobrze pośród drobnych kwiatów, które podkreślają ich urodę .
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU na mojej działce floksy poszły za siatkę a przy różach będą tylko niskie bylinki lilie i liliowce no i jeszcze piwonie nawet irysy wywalilam z tamtąd chociaż też nie wszystkie
. Pięknie wyglądają w wielkich kępach mam na myśli floksy na tle zieleni np. iglczków

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jak to się stało, że Cię zgubiłam Aniu...
Dopiero teraz mnie oświeciło

Dopiero teraz mnie oświeciło